Admiră cele mai iubite mașini retro românești la Mega Mall

06-15 Noiembrie 2020
București
Inconfundabilele automobile românești care au scris istorie pot fi admirate, în perioada 6-22 noiembrie, la Mega Mall, în cadrul expoziției 𝐌𝐀𝐒̦𝐈𝐍𝐈 𝐃𝐄 𝐀𝐋𝐓𝐀̆𝐃𝐀𝐓𝐀̆.
La nivelul 0 și 1, vei descoperi 10 modele de mașini retro românești și chiar și un exemplar al celebrei motociclete Carpați, din colecțiile unor pasionați de mașini vintage.
Găzduim șase modele autentice Dacia, trei mașini ARO, un Oltcit și o motocicletă Carpați. Din colecție face parte și o Dacia 2000 fabricată în 1982, care a fost utilizată chiar de Nicolae și Elena Ceaușescu pentru vizitele de lucru.
Unde? Mega Mall Bucuresti, B-dul Pierre de Coubertin nr. 3, Bucuresti
Din expoziție mai fac parte și modelul Dacia 1310 Miliția produsă în 1982, sau Dacia 1300 Taxi, din același an, parte a unui lot limitat de 500 de astfel de automobile. Vizitatorii vor avea la dispoziție și modele de Dacia care au stârnit legende urbane în anii 1970, cum ar fi Dacia 1300 break, produsă într-un stoc limitat, și comercializată doar în schimbul valutei. Legenda spune că românii care își doreau o Dacia 1300 Break, dar nu aveau valută, apelau la intermediari pentru a intra în posesia ei.
Dacă te pasionează motoarele, vino să admiri cele mai îndrăgite modele românești. Expoziția poate fi admirată gratuit, zilnic între 10:00 și 22:00 – până pe 22 noiembrie.
Mai mult, organizăm o serie de tururi ghidate de către bloggerul și jurnalistul auto Alin-Alexandru Ionescu (Mașinistul) în cadrul cărora participanții pot afla mai multe despre istoria autoturismelor expuse. Tururile vor fi desfășurate în weekendurile 7-8 și 14-15 noiembrie, în intervalul 14.00-20.00. Persoanele interesate pot participa în limita locurilor disponibile.
Expoziția „Mașini de altădată” face parte din seria de evenimente inițiată de Mega Mall pentru a aduce mai aproape de publicul larg povești și obiecte de muzeu românești, într-un mod cât mai accesibil. Printre expozițiile educative găzduite de Mega Mall în 2020 se numără „Muzeul Jucăriilor”, „Can Art&Design Festival”, „Școala de altădată” și muzeul pop-up „Made in RO: publicitate și branduri românești”.

Detalii Eveniment

Perioada:
06-15 Noiembrie 2020

Ora incepere:
10:00

Ora terminare:
22:00

Orasul:
București

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din București!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL