Alaptarea de la A la Z – O intalnire pentru viitoarele si proaspetele mamici

Sâmbătă 15 Noiembrie 2014
București

 

Un eveniment pentru parinti care doresc sa afle in direct de la specialisti in lactatie care sunt beneficiile alaptarii
 
Doar o mamica din 10 continua sa-si alapteze bebelusul pana la varsta de sase luni, arata un studiu UNICEF. Desi majoritatea incep sa alapteze inca din maternitate, o data ajunse acasa multe mamici abandoneaza alaptarea din cauza miturilor si informatiilor gresite si invechite, precum "Nu am suficient lapte" sau "Laptele meu nu este bun!".
 
Echipa BluParty vrea ca fiecare viitoare mama sa fie pregatita sa-si alapteze copilul si organizeaza Sambata, 15 noiembrie, orele 11:00-14:00, intalnirea Alaptarea de la A la Z.
 
Participarea se face pe baza unei invitatii gratuite solicitate pe pagina evenimentului: http://www.bluparty.ro/workshop-alaptarea-de-la-a-la-z-524.
 

Alaptarea de la A la Z

Viitoarele si proaspetele mamici, dar si taticii, vor afla in direct de la specialisti in lactatie care sunt beneficiile alaptarii, vor viziona documentarul "Indraznesc sa alaptez", si vor participa la discutiii libere si sesiuni de intrebari si raspunsuri pentru orice nelamurire legata de alaptare.
 
Scopul intalnirii este imbunatatirea ratei alaptarii pentru proaspetele familii din Romania, care momentan se afla la 12.6%, una dintre cele mai mici din Europa.
 
 
Vor fi prezenti ca speakeri si gazde:
 
Aniela Petreanu, actrita, doula, mama a unui baietel de 5 ani, care a fost alaptat timp de un an si 9 luni. Aniela este insarcinata in 8 luni si le va prezenta viitoarelor mamici importanta alimentatiei copilului cu lapte matern.

Irina Thiery, producator de film, presedinte al Asociatiei Lion Mentor si producator al documentarului pe care il vom viziona, "Indraznesc sa alaptez"

Roxana Dudus, consultant in lactatie al Organizatiei Mondiale " La Leche League", scrie pe Mami, alapteaza-ma!, primul blog din Romania dedicat exclusiv alaptarii, unde puteti afla raspunsul la orice intrebare sau dilema pe tema alaptarii.

Dr. Ilinca Tranulis, Medic Rezident Pediatru la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Grigore Alexandrescu” din București și consultant în alăptare acreditat internațional (IBCLC) din 2011, care va vorbi despre mentinerea si cresterea secretiei de lapte.
 
 
Subiectele discutate in timpul intalnirii:
 
1.  Efectele practicilor medicale de nastere asupra alaptarii
 
2.  Primele ore dupa nastere
 
3.  Icterul
 
4.  Demolarea miturilor si a informatii gresite sau invechite "Nu am suficient lapte.", "Laptele meu nu este bun."
 
5.  Puseele de crestere
 
6.  Colicele la copilul alaptat
 
7.  Diversificarea (introducerea solidelor) si continuarea alaptarii
 
8.  Cand NU este contraindicata alaptarea (medicamentele in alaptare)
 
9.  Beneficiile alaptarii pentru mama si copil.
 
10. Mentinerea si cresterea secretiei de lapte
 
 
„Alaptarea este primul drept al copilului. Este cel mai frumos si sanatos cadou pe care il fac copiilor mei si pasaportul lor pentru sanatate! Sunt foarte constienta de beneficiile pe termen lung ale alaptarii si de aceea sunt pregatita pentru inca aproape doi ani de alaptat. Sunt adepta alaptarii la cerere si recunosc ca e o arta alaptatul si, ca orice arta, cere sacrificii.
 
Dar cat inseamna raportat la intreaga ta viata un an, chiar doi? Mi-am raspuns ca ai mei copii merita asta. Pentru ca alaptatul  le asigura cantitatea optima de nutrienti, anticorpi si dragoste.
 
Am aprofundat cunostintele in privinta alaptarii in intalnirile La Leche League coordonate de consilier in alaptare Roxana Dudus, iar anul acesta la conferintele sustinute de Jack Newman la Bucuresti. Sunt o sustinatoare ferventa a alaptarii si imi doresc sa fiu un exemplu de rabdare si incredere pentru viitoarele mamici astfel incat sa creasca numarul bebelusilor alaptati, si, deci, sanatosi si vigurosi!" povesteste Aniela Pietreanu.
 
 
„Laptele de mama asigura sanatate pe termen lung, beneficiar fiind copilul inclusiv in viata de adult. Organizatia Mondiala a Sanatatii atesta faptul ca alaptarea reprezinta un mod inegalabil de a furniza hrana ideala pentru cresterea si dezvoltarea copilului, si imediat dupa nastere nou- nascutul sa fie pus pe pieptul mamei deoarece sugarul este apt sa suga imediat dupa nastere.” adauga Alexandra Timofte, organizator al atelierului si consultant in petreceri pentru copii la BluParty.
 
______________________________________________________________________________

Cand:15.11.2014, orele 11:00-14:00
Unde: Skybar, Calea Dorobanti nr. 155, et. 5
Intrarea este libera, participarea se face pe baza unei invitatii gratuite solicitate pe http://www.bluparty.ro/workshop-alaptarea-de-la-a-la-z-524
Cui se adreseaza: Viitoarelor mamici, proaspetelor mamici si chiar si taticilor
Prezenta copiilor la eveniment: Te sfatuim sa il lasi pe cel mic in grija bunicilor, care abia asteapta sa petreaca putin timp impreuna.
______________________________________________________________________________

Pentru informatii suplimentare, va rugam sa ne contactati:
 
Alexandra Timofte, consultant in Super petreceri pentru copii
 
Email: [email protected]; Tel: 0728 119 972

 

Detalii Eveniment

Data:
Sâmbătă 15 Noiembrie 2014

Program:
11:00:00 - 14:00:00

Orasul:
București

Detalii Locație

SkyBar

Județ:
Sector 1

Oraș:
Bucuresti

Adresa:
Calea Dorobanți, nr.155

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din București!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL