Arcontemporan / Expoziție în Arcul de Triumf | 2 iulie – 8 octombrie

02-03 Iulie 2022
București

E timpul să ne bucurăm din nou și împreună de grandoarea și frumusețea Arcului de Triumf. Pe bună dreptate considerat cel mai important monument de for public din București, Arcul se deschide publicului printr-o expoziție inedită: ARCONTEMPORAN.

Artiști vizuali consacrați, alături de tineri aflați la începutul carierei artistice, expun împreună și propun un dialog creativ între orașul de ieri și orașul de azi.
O experiență inedită, în premieră, o călătorie printre sculpturi și benzi desenate – toate reinterpretări contemporane ale Arcului.

În prima parte a expoziției Alexandru Ciubotariu (aka Pisica Pătrată), Octav Ungureanu (aka Smoking Cool Cat), Robert OBERT și Ionuț Popescu au transpus motivul Arcului de Triumf în lucrările lor de bandă desenată.
Patru viziuni personale, expuse în opt panouri, ce ne conduc către nivelul cel mai de sus al Arcului, unde cei patru artiști și-au propus să realizeze împreună, în ziua deschiderii, live drawing ad-hoc pornind de la imaginarul fiecăruia asupra Arcului.

A doua parte a expoziției reunește lucrări de sculptură realizate de elevii de la liceele bucureștene Nicolae Tonitza și Dimitrie Paciurea, reprezentând interpretări moderne ale Arcului. Lucrările elevilor artiști în devenire au fost selectate în urma concursului de modelaj Sculptori pentru viitor, ediția 2022.

Cei 15 elevi ale căror lucrări sunt expuse sunt: Dumitraș Flocea, Călin Vlad, David Ioan Pelmuș, Tünde Matilda Ardeleanu, Vasile Ioan Baboianu, Maia Sandu, Maria Popa, Daria Mihalache, Raluca Andreea Dudulea, Ioana Ștefania Anghel, Astrid Gabriela Stănică, Mihai Cristian Costescu, Ana Gabriela Voinea, Flavia Maria Bugnar, Maria Neacșu.

Te așteptăm cu dragoste de artă dar și pentru a admira interiorul Arcului cât și priveliștea unică de pe terasa acestuia.
Curatorul expoziției este Alin Ciupală


 RECOMANDARE


PROGRAM:

Sâmbătă, 2 iulie 2022
VERNISAJ începând cu ora 12.00
LIVE DRAWING de bandă desenată: începând cu ora 15:00

Expoziția Arcontemporan este deschisă în perioada 2 iulie – 8 octombrie 2022 și poate fi vizitată în fiecare weekend, între orele 12:00 și 20:00. Accesul pentru vizitare se poate face până la ora 19:30.

Intrarea este gratuită.

Traversarea se va face pe la trecerea de pietoni semaforizată, în intervalul orar anunțat.

Detalii Eveniment

Perioada:
02-03 Iulie 2022

Ora incepere:
12:00

Orasul:
București

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din București!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL