Atelier benzi desenate de Mărțișor @ Cărturești Cluj

Sâmbătă 07 Martie 2020
Cluj-Napoca

Inspirati de venirea primăverii, și tradițiile asociate Mărțișorului, am pregătit un eveniment special, dedicat celor mici. Copiii sunt așteptați la atelierul de benzi desenate de Mărțișor în Librăria Cărturești Iulius Mall.

Mărțișorul este una dintre cele mai semnificative tradiții în cultura română, iar de-a lungul istoriei Mărțișorul a fost îmbrăcat cu tot felul de povești și simboluri.
Atelierul va începe prin câteva referințe la povestea mărțișorului, pe care îl vom lua și ca simbol al luptei curajoasei primăveri cu nemiloasa iarnă. Începem prin a povesti ce știm despre Mărțișor, ce am auzit de la părinți și bunici, și ce înseamnă această tradiție pentru noi.
Iar de la povești, vom trece ușor la desenat. Vom desena mai întâi împreună, pentru a ne contura personajele – Primăvara și Iarna – care vor deveni eroii principali ai poveștii noastre. În cele din urmă, fiecare copil va desena propria poveste cu cei doi protagoniști, sub forma unei scurte benzi desenate.

În povești și desene, copiii vor fi ghidați de Irina Ionescu. Irina este doctorandă la Facultatea de Teatru și Televiziune a UBB Cluj și are o vastă experiență în lucrul (și joaca) cu copiii, fiind de-a lungul timpului gazda unor numeroase ateliere (benzi desenate, stop motion, ateliere de film etc.), ținute sub egida ARTĂ De Mic cu Manghiuc Ramona.

Atelierul este destinat copiilor cu vârsta 6+.
Durata atelierului va fi de 1h30, timp în care părinții își pot vedea în liniște de ale lor activități.
Intrarea este liberă.

Pentru o organizare eficientă, vă rugăm să completați formularul de înscriere disponibil la: https://form.jotform.com/200583545887062

❗În cazul în care nu mai puteți ajunge, deși v-ați înscris, vă rugăm să ne anunțați cu o zi înainte de eveniment.

Unde? Carturesti Cluj, Alexandru Vaida-Voevod nr.53-55

Detalii Eveniment

Data:
Sâmbătă 07 Martie 2020

Program:
11:00 - 12:30

Orasul:
Cluj-Napoca

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din Cluj-Napoca!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL