Atelier de ceramică pentru copii 6 – 12 ani | Decartis

11:00 - 12:30
Duminică 09 Iunie 2019
București

Ceramica are un plus de magie… Este o artă ce se face cu răbdare, entuziasm și se bazează pe un puternic simț tactil. Dintr-o bucată de lut moale se poate obține un obiect atât estetic cât și funcțional ce devine rigid și nemuritor după ardere (în situația în care nu-l scăpăm pe jos 🙂). Focul reprezintă în această artă elementul esențial, el transformă tot.

In cadrul atelierului vei lua contact cu instrumentele, tehnicile de modelare și de decor autentice, vei învăța termeni noi și interesanți: angobe colorate, argilă comună, glazuri, humă, biscuitare, motivul funiei, medalion (ca și element de arhitectură) etc.. La început vom vorbi despre ceramică, despre ideile voastre, vom desena, apoi ne vom sufleca mânecile și ne vom transpune schițele de pe hârtie în lut.

Obiectele finale se vor ridica după 2 săptămâni de la incheierea atelierului (în această perioadă obiectele se vor usca, apoi vor fi arse la 1050 de grade C în cuptorul ceramic).

Tema atelierului: Obiect de decor – Medalion cu casă

Atelierul se adresează copiilor (6 – 12 ani).
Arderea și toate materialele sunt incluse în preț.

*

Atelierul este susținut de DECARTIS (Irina Silivestru).

DECARTIS este un atelier dedicat ceramicii și are ca principal scop plăcerea obiectului lucrat manual. Creat de Irina Silivestru, artist ceramist, atelierul produce lucrări funcționale și decorative, care înfrumusețează mesele și pereții oricărei încăperi.

La granița dintre artă și design, obiectele sunt grupate pe colecții, iar motivele animaliere și florale folosite sunt inspirate din tapiseriile medievale, din mișcarea Arts & Crafts și din zona mediteraneană. Obiectele vorbesc despre natură, despre simplitate și frumos, câteodată cu umor… În același timp, motivele animaliere împrumută din trăsăturile umane și invers.

Într-o lume tehnologizată, e plăcut să ne oprim și să savurăm estetic un obiect autentic.

Unde? AlbAlb, Șerban Petrescu 1, Bucuresti

Detalii Eveniment

Data:
Duminică 09 Iunie 2019

Program:
11:00 - 12:30

Orasul:
București

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din București!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL