Atelier de inventat povesti si scriere creativa (8-12 ani)

11:00:00 - 12:30:00
Sâmbătă 10 Mai 2014

Cursuri copii 8-12 ani:  Curs de scriere creativa pentru copii

Fundatia Calea Victoriei invita copiii sambata 10 Mai, ora 11:00, la Atelierul de inventat povesti si scriere creativa (8-12 ani), cu Ana Maria Ciobanu, jurnalist.

Atelier de inventat Povesti si Scriere creativa

Bucuria nascocirii unei lumi cu personaje si reguli construite dupa bunul tau plac se aseamana cu fericirea inventarii unui joc nou. Scopul acestui atelier este de a-i invata pe copii sa-si foloseasca imaginatia pentru a se juca de-a cuvintele. Vom citi povesti (basme populare, povesti anglo-saxone, povesti clasice) si ne vom imagina personaje noi.

In cadrul fiecarui atelier ne vom juca de-a povestitorii, vom continua povesti sau ne vom imagina alt deznodamant pentru cele deja spuse. Exercitiile de scriere creativa le vor stimula imaginatia copiilor si ii vor ajuta sa creeze texte cu unghiuri unice de abordare si invataturi desprinse din orizontul personal.

 

Tematica atelierelor:

 

Atelier 1 – Cum intram in lumea povestilor si cine ne asteapta acolo?

Povestile populare ascund lumi trecute, cu animale si intamplari fantastice, in timp ce povestile mai noi folosesc situatii si un limbaj mai apropiat de zilele noastre, sau chiar de viitor. Intr-o poveste de astazi putem sa gasim masini vorbitoare sau navete spatiale care zboara cu sirop de zmeura in rezervor.

 

Atelier 2 – De unde vin povestile?

Oamenii au spus dintotdeauna povesti si le-au transmis din generatie in generatie, fie prin muzica, fie prin poezie, fie prin istorisiri cu fir narativ. Vom discuta despre povestile clasice, despre obstacolele pe care le depasesc personajele si despre morala extrasa din fiecare poveste. Apoi vom cauta sa gasim povesti noi, auzite de la parinti sau de la bunici.

 

Atelier 3 – Notiuni de compozitie si exercitii de scriere creativa. Jocuri cu povesti

O poveste nu este doar despre ce s-a intamplat, ci si despre cum povestim ce s-a intamplat. Copiii vor invata sa construiasca scene si momente, in functie de mesajul pe care vor sa-l transmita.

 

Atelier 4 – Personajele. Cum arata cele pe care le-am mai vazut, cum imaginam un personaj nou, numai al nostru? Daca as fi personaj de poveste, cum as arata?

Copiii vor invata sa observe personaje reale din viata de zi cu zi si sa le confere puteri si trasaturi fizice speciale care sa le permita sa intre in lumea povestilor.

 

Atelier 5 – Vocea unui povestitor. Motivatii pentru a scrie

Hans Christian Andersen se adresa direct cititorilor, aproape ca un bunic care iti spune o poveste. Invatam formule prin care sa ne tinem cititorii aproape si diferite tipuri de voci.

 

Lector: Ana Maria Ciobanu

Data incepere: 10 Mai 2014; Ora curs: 11:00

Numar ateliere: 5

Frecventa: saptamanal, sambata

Varsta Minima: 8; Varsta Maxima: 12

Cost: 225 ron; Cost redus (card fidelitate): 200 ron

Locul desfasurarii: Str. Popa Soare, nr. 40, etaj 1 (in apropierea Rondului Pache Protopopescu si Biserica Sfanta Vineri-Blvd Corneliu Coposu)

Inscriere la [email protected]

Detalii la www.scoaladeartesimaniere.ro

Detalii Eveniment

Data:
Sâmbătă 10 Mai 2014

Program:
11:00:00 - 12:30:00

Orasul:

Detalii Locație

Fundatia Calea Victoriei

Oraș:
Bucuresti

Adresa:
str. Popa Soare 40, et. 1

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din !
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL