Ateliere de gătit la Ludotech pentru copii de 4-7 ani

Duminică 11 Februarie 2018
București

Începem anul cu multă poftă de explorat culturi diferite și de încercat rețete apetisante!
Vă invităm, alături de Mini Zucchini, la o serie de ateliere de gătit pentru cei mici!

Unde? Ludotech, Calea Serban Voda 22-24, Bucharest, Romania

Modulul are 4 întâlniri, dar puteți să participați și doar la una singură.

Date:
11 februarie:
Ora: 11-12

18 februarie:
Ore: 10-11 si 11-12

25 februarie: 
Ora: 11-12

Abonează-te la Newsletter GOKID!
Îți trimitem Invitații la Evenimente, Newslettere de Weekend și Povestea de Duminică Seara
+ CADOU 

14 Jocuri pentru Dezvoltarea Inteligenței Emoționale

 VREAU! 

Maxim 8 copilași
Vârste recomandate: 4-7 ani
Se poate participa alături de un părinte însoțitor.
Vă rugăm să ne transmiteți în mailul de înscriere posibile alergii și intoleranțe alimentare, pe adresa: [email protected]

COSTURI:
*50 ron întalnire/abonament de 4 ședințe, total: 200 ron sau
*55 ron per ședința individuală

CE VOM FACE?
Copiii vor învăța să gătească împreună și să își folosească abilitățile de comunicare. În primul rând, vom povesti despre ce mâncare ne place mai mult, despre ce știu copiii, de unde provin ingredientele etc. Apoi începem să gătim individual sau în echipă. Curățăm, tăiem, amestecăm, condimentăm, ornăm și degustăm! Dacă ne săturăm, le păstrăm și părinților 🙂

AGENDA:

11 februarie:
>>>THAILANDA: În cel de-al doilea atelier de gătit, călătorim până în Thailanda, unde descoperim o cultură extrem de diferită de a noastră, așa că poposim un pic asupra ingredientelor pe care le putem găși acolo. Ne folosim de legume proaspete și condimente inedite ca să realizăm o salată thailandeză cu tăiței din orez. Avem la dispoziție și bețișoare cu care să o mâncăm, așa că ne exersăm motricitatea fină cu această ocazie. Nu uităm să trecem rețeta în carte noastră de bucate.

18 februarie:
10:00-11:00:
>>>ITALIA: În primul atelier de gătit, vom discuta despre ce fel de alimente ne plac și ne displac, cum fiecare țară are propriile feluri de mâncare. Pe un fundal muzical vesel și italienesc, vom prepara paste integrale, învăluite de un sos de avocado delicios și ușor de realizat chiar și de cei mai micuți bucătari. Încheiem ora cu un tiramisu delicios, de luat la pachet și împărțit cu cei dragi. De asemenea, începem să lucrăm la cartea de bucate care va conține toate rețetele învățate și testate la Ludotech.
Nu vom utiliza focul în rețetele propuse.

11:00-12:00
>>>ȚĂRILE ARABE: Schimbăm continentul și ajungem în Africa de Nord, unde aflăm ce sunt cous cous-ul, hummusul, tabbouleh și halvaua. Pregătim un prânz sănătos și vegetarian pe care îl consumăm împreună, ca într-o mică familie.

25 februarie:
>>>JAPONIA: Încheiem periplul culinar în bucătăria japoneză, unde ne vom pune dexteritatea la încercare, cu sushi vegetarian. Aflăm și câteva elemente din istoria acestui preparat vechi de 200 de ani. Adăugăm ultimele informații în cartea de bucate pe care, în sfârșit, o putem lua acasă. Am lăsat câteva pagini libere, special ca să mai adăugăm și alte rețete ce merită măcar o dată încercate!

CE ESTE MINI ZUCCHINI?
Până în prezent, Mini Zucchini ține ateliere de gătit pentru copii, sub formă unor cluburi de conversație la British Council, dar și în cadrul evenimentelor dedicate celor mici: “Ograda cu cărți”, Cărturești sau “Ziua copiilor care iubesc ceaiul”, Creative Arts.
Fondatoarea este Iulia Cojocaru, ea lucrează din 2012 în domeniul educației complementare pentru preșcolari.

Va așteptăm!

Detalii Eveniment

Data:
Duminică 11 Februarie 2018

Program:
11:00 - 12:00

Orasul:
București

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din București!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL