Balkanik Festival 2023 – de 10 ani împreună!

08-10 Septembrie 2023
București

Cea de-a X-a ediție Balkanik Festival – Home of World Music va avea loc între 8 și 10 septembrie, la Grădina Uranus și pe strada Uranus.

Balkanik Festival – Home of World Music, eveniment recunoscut la nivel internațional pentru atmosfera sa unică, artiștii inediți pe care publicul are ocazia să îi descopere, spiritul incluziv și caracterul de melting pot cultural pentru comunitățile din București, se întoarce între 8 și 10 septembrie la Grădina Uranus și pe strada Uranus, pentru a sărbători aniversarea de 10 ani.

*Balkanik Festival este proiect co-finanțat de Primăria Municipiului București prin ARCUB în cadrul Programului București acasă 2023.

Cea de-a X-a ediție a evenimentului aduce cu sine o componentă nouă – Balkanik Street Fair pe strada Uranus, care în weekend-ul 8-10 septembrie se închide pentru mașini și se deschide pentru o călătorie fascinantă prin cultura și tradițiile creative regionale, printr-un târg de artizanat și meșteșuguri reinterpretate, jam sessions, ateliere și diverse activități care completează și oferă amploare festivalului. Înscrierile pentru expozanți sunt deschise până pe 10 august, la adresa de e-mail [email protected].
Balkanik Festival este un eveniment care și-a propus, încă de la prima ediție, să promoveze incluziunea, înțelegerea și acceptarea altor culturi, prin muzică și alte arte, iar la cea de-a X-a ediție, organizatorii au lansat Manifestul Balkanik, pentru a exprima valorile care conturează evenimentul:
„De 10 ani vedem binele în public. De 10 ani vedem multiculturalism – Adică oameni care știu versurile, chiar dacă nu cunosc limba. De 10 ani vedem egalitate – Pentru că noi n-avem zonă VIP. De 10 ani vedem curaj – Pentru că oamenii nu au nevoie de modă pentru a fi ei înșiși. De 10 ani vedem comunitate – Nu toată lumea se știe, dar se recunoaște. De 10 ani vedem incluziune – Suntem festivalul la care toate tipurile de familii se simt ca acasă. De 10 ani vedem binele în public. De 10 ani suntem o comunitate – Și facem petreceri de ținut minte. De 10 ani trăim bucuria diversității. Bucuria ne definește. Balkanik Festival.”

Video Manifest Balkanik: https://www.youtube.com/watch?v=P2wzay2ZxLY

Grădina Uranus, care găzduiește faimosul turn de apă proiectat de Anghel Saligny, unul dintre cele mai frumoase monumente istorice din București, este unul dintre puținele spații care au supraviețuit din vechiul cartier Uranus, demolat în vremea dictaturii comuniste, pentru construirea Casei Poporului. Balkanik Festival se întoarce acasă, în această mare grădină din centrul Bucureștiului, un spațiu magic care a găzduit 7 ediții până acum. În Grădina Uranus vor avea loc concertele pe scena mare a festivalului, expoziții și instalații de artă, demonstrații ale unor meșteșuguri pe cale de dispariție, iar publicul se va putea deconecta de la ritmul orașului în oaza de natură unde vor fi amenajate zone de relaxare.
După ce a primit recunoaștere internațională ca fiind unul dintre cele mai vibrante și autentice festivaluri de gen din Europa, Balkanik Festival își continuă misiunea de a reuni la București Occidentul și Orientul, invitând o selecție de artiști cunoscuți și emergenți de muzică tradițională reinterpretată și fuzionată. Astfel, sunetele tradiționale ale diferitelor culturi reprezentate în cadrul festivalului își găsesc forme noi de manifestare, prin jazz, rock sau arhitecturi electronice.


 RECOMANDARE


Primele 500 abonamente super early bird sunt disponibile pe balkanikfestival.ro, la prețul de 70 lei.

📍 Gradina Uranus, Str. Uranus 144, București

TOATE EVENIMENTELE


⚠️ GOKID.ro este portal de promovare de evenimente și activități pentru copii. În cazul anulării sau amânării evenimentelor recomandate responsabilitatea aparține organizatorilor. Vă rugăm să contactați organizatorii pentru confirmarea desfășurării evenimentelor la datele anunțate. Vă mulțumim pentru înțelegere și vă dorim să vă bucurați de evenimente cât mai reușite!

Sursa: https://www.facebook.com/events/1217197378977648/

Detalii Eveniment

Perioada:
08-10 Septembrie 2023

Ora incepere:
12:00

Ora terminare:
23:59

Orasul:
București

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din București!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL