BIEFF 2021: 17-21 noiembrie | Are we human?

17-21 Noiembrie 2021
București

Filmele de avangardă se întorc în sălile de cinema din capitală 🎞 la cea de-a 11-a ediție a Festivalului Internațional de Film Experimental București (BIEFF).

📅 Între 17 și 21 noiembrie, evenimentul dedicat noilor forme de explorare a limbajului cinematografic aduce pe marile ecrane cele mai apreciate experimente cinematografice ale anului.

💭 𝗔𝗿𝗲 𝘄𝗲 𝗵𝘂𝗺𝗮𝗻❓ – tema în jurul căreia va fi construită experiența de festival în 2021 se întoarce asupra unui subiect îndelung dezbătut în ultimele două milenii, dar care a devenit cu atât mai urgent odată cu accelerarea evoluției tehnologiei: natura umană și aspectele care o definesc.

📍 Cinemateca Eforie
📍 Cinema Elvire Popesco
📍 Muzeul Național de Artă al României (Sala Auditorium)

👀 HIGHLIGHTS 👀

➽ PROIECȚIA SPECIALĂ DIN DESCHIDERE: Un musical halucinant cu Adam Driver și Marion Cotillard în rolurile principale, ANNETTE, noua producție semnată de cineastul francez Leos Carax a obținut Premiul pentru regie la ediția din acest an a Festivalului de la Cannes.

➽ ÎNCHIDEREA BIEFF: Un maestru al tehnicii de slow cinema, multi-premiatului autor taivanez Tsai Ming-liang propune în DAYS o explorare poetică a singurătății, a intimității și a vindecării prin intermediul conexiunilor umane. În aceeași seară, spectatorii vor putea urmări și THE NIGHT, scurtmetrajul documentar în care cineastul surprinde ritmul și frumusețea nopților în Hong Kong.

➽ COMPETIȚIA INTERNAȚIONALĂ – organizată discursiv în șapte teme curatoriale, relevante pentru societatea contemporană.

➽ COMPETIȚIA NAȚIONALĂ – aflată la prima ediție din istoria festivalului.

➽ KINEMA IKON – cel mai longeviv grup de artă experimentală din România, prezentat în cadrul unei retrospective dedicate.

➽ Programul GOLDEN SHORTS: Best Films in Major Festivals, una dintre cele mai populare secțiuni BIEFF, revine în acest an cu o selecție de scurtmetraje premiate de juriile marilor festivaluri.

➽ Berlinale Spotlight: FORUM EXPANDED – o selecție de lucrări prezentare în parteneriat cu inovatoarea secțiune Forum Expanded a Festivalului Internațional de Film de la Berlin.

***

Cea de-a 11-a ediție a Festivalului Internațional de Film Experimental București este organizată de Asociația Culturală Manekino în parteneriat cu PRINTOR COM, co-finanțată de Administrația Fondului Cultural Național și sprijinită de Centrul Național al Cinematografiei.

BIEFF.11 este un proiect co-finanțat de Primăria Capitalei prin ARCUB în cadrul Programului București – Oraş deschis 2021.


 RECOMANDARE

Detalii Eveniment

Perioada:
17-21 Noiembrie 2021

Ora incepere:
18:30

Ora terminare:
21:00

Orasul:
București

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din București!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL