Bucharest Fashion Film Festival 2019

11-14 Aprilie 2019
București

Bucharest Fashion Film Festival 2019
ediția #3
Cinema Elvire Popesco, Teatrul Odeon, Promenada, FIX me a drink

Bucharest Fashion Film Festival este primul festival din Romania care explorează zona de interferență dintre modă, film și advertising, prin proiecții, expoziții, dezbateri si workshopuri. Combinând cele mai bune fashion films contemporane cu o selecție de filme cult cu o pronunțată latură estetică, festivalul pune în legătură creativi de top din industria filmului și a modei, agenții de branding și studiouri de design, creând o relație simbiotică între aceste domenii și construind noi oportunități de colaborare.

Biletele sunt disponibile aici: bit.ly/2E1JYhc

HIGHLIGHTS:

– Proiectat în premieră în România la Bucharest Fashion Film Festival documentarul McQUEEN (2018) oferă o privire personală asupra vieţii și carierei regretatului designer Alexander McQueen. Regizorii Ian Bonhote și Peter Ettedgui îmbină interviuri exclusive cu prietenii apropiaţi și cu familia lui McQueen cu imagini de arhivă, alcătuind un portret palpitant al unui designer deopotrivă genial și torturat de propriii demoni. „Show-urile mele vorbesc despre sex, droguri și rock’n’roll. Vreau să provoace entuziasm și piele de găină. Vreau atacuri de inimă. Vreau ambulanţe”, spunea el. În scurta sa carieră, McQueen a colaborat cu Tim Burton și Lady Gaga, a creat costume de scenă pentru David Bowie și a regizat videoclipuri pentru Björk. Documentarul McQUEEN (2018) este distribuit în România de Atelier de Film în parteneriat cu Argo Art Consulting.

– Cine-concertul THE INFERNO UNSEEN (2017) este o variantă reconstruită a unuia dintre cele mai intrigante proiecte din istoria cinematografiei, The Inferno (1964), filmul neterminat al lui Henri-Georges Clouzot, considerat un maestru al suspansului și rival al lui Hitchcock. Filmat cu nu mai puţin de 12 camere, atât alb-negru cât și color, The Inferno, ce o are pe Romy Schneider în rolul principal, a constituit pe atunci un proces extravagant, alimentat de ambiţia regizorului de a ridica cinema-ul acelei perioade la rang de artă avangardistă și de a identifica noi modalităţi de exprimare. Așa se explică faptul că materialul original conţine o mare varietate de experimente vizuale, dar și experimente inspirate de arta kinetică și Op Art sau teste de garderobă.
THE INFERNO UNSEEN (2017) este proiectul Marketei Uhlirova, cercetătoare și fondatoare a Festivalului Fashion in Film din Londra și al compozitorului de muzică electronică Rollo Smallcombe, alături de colaboratori de la British Film Institute și Monocle. Smallcombe performează live la fiecare proiecţie, în cadrul show-ului Inferno Unseen, care a mai fost prezentat până acum la Barbican Centre în Londra, Museum of the Moving Image în New York și Palazzo Grassi – Punta della Dogana din Veneţia.

– Cea de-a treia ediţie continuă tradiţia începută anul trecut, aceea de a organiza o competiţie internaţională de fashion films. Un juriu, format din profesioniști locali și internaționali din modă, film și advertising, va alege câștigătorii celor trei premii: Best Fashion Film, Best Local Production și Fresh Perspective.

– Tot pentru ediţia din 2019 am pregătit și un colţ de Virtual Reality, găzduit de Promenada, un pretext excelent pentru iniţierea unei discuţii despre folosirea noilor media și tehnologii în film și în procesul creativ.

– La Teatrul Odeon te așteaptă o expoziţie multimedia surprinzătoare, ce cuprinde o selecţie curatoriată de fashion films, și al al cărei design este semnat de Retro Future.

Programul complet:

Joi, 11 aprilie
19.30 Vernisaj A Fashion Film Lexicon @ Teatrul Odeon

Vineri, 12 aprilie
10.00 – 22.00 Fashion Film VR Corner @ Promenada
11.00 – 19.00 Expoziție A Fashion Film Lexicon @ Teatrul Odeon
19.00 McQueen (r. Ian Bonhôte, Peter Ettedgui / documentar/ UK/ 2018/ 111’) @ Cinema Elvire Popesco
21.30 Obscuro Barocco (r. Evangelia Kranioti / documentar/ Franța, Grecia/ 2018/ 60’) @ Cinema Elvire Popesco

Sambata 13 aprilie
10.00 – 22.00 Fashion Film VR Corner @ Promenada
11.00 – 19.00 Expoziție A Fashion Film Lexicon @ Teatrul Odeon
15.00 Talk: On Branded Content & New Storytelling Devices (EN) @ FIX | Botanical Bar
16.30 Love, Cecil (r. Lisa Immordino Vreeland / documentar / USA/ 2017/ 99’) @ Cinema Elvire Popesco
18.30 Bucharest Fashion Film Competition (80’) @Cinema Elvire Popesco
21.00 Cineconcert: Inferno Unseen (r. Henri-Georges Clouzot, montat de Marketa Uhlirova & Rollo Smallcombe, live set Rollo Smallcombe/ Franța, 1964/ UK 2017/ 60’) @Cinema Elvire Popesco
22.00 Bucharest Fashion Film Festival Party @ FIX | Botanical Bar

Duminica 14 aprilie
10.00 – 22.00 Fashion Film VR Corner @ Promenada
11.00 – 19.00 Expoziție A Fashion Film Lexicon @ Teatrul Odeon
13.00 Talk: Fashion in Film. Costume as Visual Language (EN) @ Fix | Botanical Bar
15.30 Talk: Setting up a fashion label: a starter kit (RO) @ Promenada
16.30 Bucharest Fashion Film Competition (80’) @ Cinema Elvire Popesco
18.00 Celebration (r. Olivier Meyrou / documentar/ Franța/ 2018/ 73’ ) @ Cinema Elvire Popesco
20.00 Ceremonia de Premiere & Daisies (r. Věra Chytilová/ dramă/ Cehia/ 1966/ 79’) @ Cinema Elvire Popesco

Detalii Eveniment

Perioada:
11-14 Aprilie 2019

Ora incepere:
09:00

Ora terminare:
23:30

Orasul:
București

Detalii Locație

Cinema Elvira Popescu

Județ:
Sector 1

Oraș:
Bucuresti

Adresa:
Bd. Dacia, nr.77

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din București!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL