Bucharest Science Festival 2019

25-29 Septembrie 2019
București

Cunoașterea înseamnă putere.

Știința ne-a permis să învingem foametea, bolile și sărăcia, ne-a deschis drumul spre alte planete și ne-a oferit cheia înțelegerii Universului. Prin știință am căpătat o putere de nebănuit.

Ne bazăm pe puterea științei, dar puterea trebuie echilibrată prin responsabilitate. Cum vrem să arate lumea de mîine? În ce fel de societate ne dorim să crească și să trăiască copiii și nepoții noștri? Cum putem să balansăm avantajele și riscurile unor noi tehnologii?

Decizia ne aparține, dar pentru a ne folosi cu înțelepciune de instrumentul prețios al științei este nevoie să o înțelegem. Nu putem progresa dacă nu înțelegem lumea din jurul nostru, dacă renunțăm la curiozitate, dacă înlocuim rațiunea cu dogmatismul și superstiția.

În acest scop, Bucharest Science Festival își propune să contribuie la extinderea culturii științifice în societate și să încurajeze educația STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics) a tinerilor.

Pe durata a cinci zile, prin intermediul a peste 100 de evenimente dedicate celor mai noi descoperiri din știință vom oferi posibilitatea înțelegerii importanței acestora, ilustrînd impactul pe care îl au în viața noastrã de zi cu zi, fie cã este vorba de fuziunea nucleară sau de robotică, de explorarea spațială sau de medicină.

Anul acesta inaugurăm colaborarea cu ITER, unul dintre cele mai ambițioase proiecte de cercetare și de inginerie din lume, la care participă 35 de țări, inclusiv România. Reactorul de fuziune aflat în construcție în sudul Franței va produce energie curată folosind același tip de reacții nucleare ca și Soarele.

Vă aşteptăm în curînd la Bucharest Science Festival 2019 pentru a ne gîndi, împreună, la viitor!

Vezi evenimentele din cadrul festivalului: https://www.facebook.com/pg/Bucharest-Science-Festival-403002786472457/events/


 RECOMANDARE

Detalii Eveniment

Perioada:
25-29 Septembrie 2019

Ora incepere:
09:00

Ora terminare:
23:00

Orasul:
București

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din București!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL