Bunici vs. Extratereștri. Poveste despre Înțelepciune și Inteligență

La Povestea de Duminică Seara #173 de astăzi citim povestea terapeutică Bunici vs. Extratereștri, de Pedro Pablo Sacristan. Omenirea se află în pragul unei decizii cruciale, determinată de un meci de fotbal cu niște…extratereștri.

La momentul meciului, nepoții își ajută bunicii cu o idee neașteptată care schimbă totul și provoacă o transformare care ridică întrebări despre ce înseamnă adevărata putere. Citește povestea ce aduce o perspectivă nouă asupra vârstei și a experienței.

ζ ♠ ζ

BUNICI VS. EXTRATEREȘTRI

poveste de Pedro Pablo Sacristan

Destinul omenirii urma să fie decis într-un mare meci de fotbal. Era ultima șansă pe care oamenii de pe Pământ o aveau înainte ca o armată de extratereștri să ne extermine. Doar câteva echipe formate din cei mai buni jucători ai cluburilor de top din lume păreau că vor putea salva omenirea, însă o echipă trebuia aleasă printr-o extragere. Surpriză însă, printre echipele candidate era și o echipă de bunicuți, atât de confuzi încât nici măcar ei nu știau cum au ajuns pe listă. Și așa cum se întâmplă adesea în astfel de situații, chiar echipa de bunicuți a fost aleasă aleator să reprezinte planeta.

Plângerile guvernamentale, demonstrațiile mondiale și amenințările nu au folosit la nimic. Extratereștrii nu s-au înduplecat: tragerea la sorți fusese corectă și bunicuții urmau să joace meciul. Aceștia însă aveau un avantaj… puteau alege când și unde să joace!

Toată lumea îi ura pe bătrânii amețiți care se băgaseră în această aventură: nimeni nu voia să-i antreneze sau să antreneze cu ei! Doar nepoții lor le iertau greșeala și pentru că îi iubeau încă, ei le țineau companie. Singurul antrenament consta în a se aduna ca să le asculte poveștile și aventurile la nesfârșit. Copiii erau fascinați de povești, chiar dacă păreau imposibil să fi fost adevărate, judecând după cât de îmbătrâniți și slăbiți erau bunicuții.

Când extratereștrii au sosit pentru a discuta unde și când ar trebui să aibă loc meciul, micuțul Pablo – unul dintre nepoți – a venit cu o idee minunată:

-„Vom juca pe Maracana din Rio de Janeiro, Brazilia. Bunicul meu îmi povestește mereu despre acel stadion. Și meciul va avea loc în 1960!”

-„În 1960? Dar asta a fost acum mai bine de 60 de ani!” – au răspuns extratereștrii.

-„Vreți să spuneți că veți invada Pământul și nici măcar nu aveți mașini care călătoresc în timp?”

-„Bineînțeles că avem!” – răspunseră extratereștrii ofensați – „Mâine vom călători înapoi în timp și meciul va fi jucat. Și va fi transmis la televizor pentru ca toți să îl vadă.”

Echipele s-au adunat pe stadionul Maracana în ziua următoare. Extratereștrii cei puternici au intrat în mașina timpului, urmați de grupul de bătrânei. Dar, pe măsură ce se întorceau în timp, extratereștrii deveneau tot mai tineri și mai slabi, transformându-se în copii. Bunicuților, în schimb, le creștea din nou părul, le dispăreau ridurile și deveneau tineri și puternici din nou. Acum erau mai mult decât capabili să îndeplinească faptele eroice de pe teren, pe care le descriau nepoților lor în poveștile de bunici.

Bunicuții bătrâni și înțelepți, acum cu trupurile lor tinere și puternice, au jucat foarte bine și au învins cu ușurință echipa de extratereștri, în aplauzele și încurajările audienței.

Odată întorși în prezent, ei au devenit din nou bătrâni și plini de riduri, dar de data aceasta nimeni nu s-a mai îndoit de ei și nu au mai fost batjocoriți. Mai mult, au fost tratați ca niște adevărați eroi. Oamenii veneau să le asculte poveștile pentru că acum nimeni nu se mai îndoia de anii lor de glorie.

Sfârșit

ζ ♠ ζ

Sursa: https://freestoriesforkids.com/children/stories-and-tales/robot-virus. (Tradusa de Saffron Whitney, Connie Ireland și Catrinel-Elena Galan, Manchester Metropolitan University).


În fiecare duminică după-amiaza trimitem către abonaţii noştri Povestea de Duminică Seara, recomandarea noastră de poveste pentru momentele când cei mici intră în lumea viselor. Abonează-te la Newsletterul Gokid! pentru a primi povestea în fiecare duminică!

Vezi Evenimentele pentru Copii de Săptămâna Asta!

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU