Capitalele Unirii – Concert extraordinar susținut de Corul Regal | Cluj-Napoca

Sâmbătă 24 Noiembrie 2018
Cluj-Napoca

Sub Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principele Radu al României

CAPITALELE UNIRII
Turneu Aniversar dedicat Centenarului Marii Uniri

Sâmbătă, 24 noiembrie 2018, ora 19:00
Sala Auditorium Maximum a Colegiului Academic, Strada Mihail Kogălniceanu 5, Cluj-Napoca

Concert extraordinar susținut de

CORUL REGAL
Dirijor: ANDREI STĂNCULESCU
La pian: VLAD GÎNȚA

Invitat special:
CORALA VOCI TRANSILVANE a Casei Municipale de Cultură Cluj-Napoca
Dirijor: prof. ADRIAN COROJAN

Cu participarea actriței ALEXANDRA APETREI

Intrarea este liberă.

***

Corul Regal, ansamblu cameral de tineret aflat sub Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principele Radu al României, desfășoară în perioada 2018-2019 cel mai amplu proiect coral din România dedicat Centenarului Marii Uniri – turneul aniversar Capitalele Unirii. Ansamblul a evoluat și va evolua în orașe românești din țară și de peste granițe, precum București, Râmnicu Vâlcea, Iași, Cluj-Napoca, Alba Iulia, Chișinău, Cernăuți și Balcic. Proiectul este realizat cu sprijinul BRD – Groupe Societe Generale.

După succesul primelor trei concerte ale turneului – lansarea de la București, care a avut loc la Biblioteca Națională a României, în 1 iulie, concertul din Râmnicu Vâlcea, care s-a desfășurat în Sala Lahovari a Filarmonicii Ion Dumitrescu, în data de 18 octombrie și cel din Iași, susținut în Aula Bibliotecii Centrale Universitare Mihai Eminescu, în 2 noiembrie – Corul Regal urmează să evolueze la Cluj-Napoca, în Sala Auditorium Maximum a Colegiului Academic al UBB, sâmbătă, 24 noiembrie, începând cu ora 19:00. Intrarea este liberă.

Acest turneu reprezintă debutul noii formule de concert a ansamblului nostru și debutul dirijorului Andrei Stănculescu la pupitrul Corului Regal. Ansamblul va fi acompaniat de pianistul Vlad Gînța.

Invitatul special al concertului este Corala Voci Transilvane a Casei Municipale de Cultură Cluj-Napoca, condusă de prof. Adrian Corojan.

Amfitrionul serii va fi tânăra actriță Alexandra Apetrei.

Așadar, Corul Regal va evolua pe parcursul turneului alături de diferite ansambluri corale care își desfășoară activitatea în cele 8 orașe ale itinerariului. În plus, repertoriul ales de către Corul Regal cuprinde creații ale unora dintre cei mai importanți compozitori români de ieri și de azi, din toate provinciile istorice ale țării noastre.

Corul Regal dorește să implice în mod activ generația tânără în seria de manifestări dedicate Centenarului Marii Uniri, cu scopul de a afirma și dovedi că tinerii își asumă valorile și idealurile naționale.

Centenarul este despre trecut, despre prezent, dar, mai ales, este despre viitor. Așadar ne dorim ca acest turneu să fie un preambul al unei campanii de promovare a vieții corale românești, care să se desfășoare în perioada ce va urma.

Nu în ultimul rând, turneul Capitalele Unirii va aduce un omagiu Familiei Regale a României, care a contribuit decisiv la realizarea evenimentelor de la 1918.

***

Mai multe detalii despre Corul Regal puteți afla accesând site-ul nostru oficial www.corulregal.ro

Detalii Eveniment

Data:
Sâmbătă 24 Noiembrie 2018

Program:
19:00 - 20:00

Orasul:
Cluj-Napoca

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din Cluj-Napoca!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL