Caravana Metropolis la București 2019

02-07 Iulie 2019
București

Cinematograful călător Caravana Metropolis se întoarce pentru cel de-al VIII-lea sezon, pentru a aduce, pe marele ecran în fața publicului larg, unele dintre cele mai bune filme europene noi. Primele orașe confirmate sunt Sibiu (25-30 iunie, Piața Mică), București (2-7 iulie, Insula Artelor din Parcul Titan) și Arad (9-14 iulie, Parcul Mihai Eminescu). În fiecare dintre aceste orașe, vor rula câte șase filme în șase zile, de la ora 21:30. Intrarea la toate proiecțiile este liberă. Pentru programul complet al Caravanei Metropolis și informații despre filme, puteți accesa platforma web www.cinemainaerliber.ro.

Caravana Metropolis este organizată anul acesta în cadrul Sezonului România-Franța 2019 și este cel mai mare cinematograf itinerant din România, membru al rețelei Europa Cinemas, cu un public de peste 400.000 de persoane la cele 7 ediții de până acum. Utilizând echipamente performante, un proiector digital mobil de 18.300 de lumeni și un ecran gonflabil de 120 m², Caravana oferă o calitate a proiecției întâlnită în marile săli de cinema ale lumii. Evenimentul și-a propus încă de la început să apropie publicul larg de filmul european și de filmul de autor, în general.

Lungmetrajele care pot fi urmărite în selecția oficială la București sunt documentarele CHIPURI, LOCURI (R. Agnes Varda), nominalizat la Oscar pentru Cel mai bun documentar, CAISĂ (R. Alexandru Mavrodineanu), comediile franceze EDMOND/ Cyrano mon amour (R. Alexis Michalik), ÎN LIBERTATE (Pierre Salvadori) și FAMILIA MEA NEBUNĂ/ La Ch’tite famille (R. Dany Boon) și filmul polonez câștigător al Premiului pentru Cel mai bun regizor la Cannes, nominalizat la 3 premii Oscar și 4 premii BAFTA, RĂZBOIUL RECE (R. Pawel Pawlikowski).

Înaintea tuturor lungmetrajelor va rula câte un scurtmetraj francez din cele șase aflate în selecție. Acestea sunt NEGATIVE SPACE (R. Max Porter, Ru Kuwahata), nominalizat la Oscar, premiat la Sapporo și la alte 11 festivaluri internaționale de film, HYBRIDS (R. Florian Brauch), nominalizat la Oscar pentru Cea mai bună animație, MAKE IT SOUL (R. Jean-Charles Mbotti Malolo), aflat în competiție la Clermont-Ferrand în 2019, HURLEVENT (R. Frederic Doazan), DEUX DOLLARS (R. Emmanuel Tenenbaum) și scurtmetrajul pentru copii KAAL (R. Charlie Aufroy).

Evenimentul este organizat de Asociația Culturală Metropolis, manifestare organizată în cadrul Sezonului România-Franța 2019, finanțat de Centrul Național al Cinematografiei, în parteneriat cu Primăria Sectorului 3.


 RECOMANDARE

Detalii Eveniment

Perioada:
02-07 Iulie 2019

Ora incepere:
21:30

Ora terminare:
23:30

Orasul:
București

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din București!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL