Care este cea mai potrivită muzică pentru copii

Copiilor le place muzica. Fie că este vorba de o melodie pe care au auzit-o în desenul animat favorit sau de cea mai nouă melodie a unui cântăreţ pe val, copiii sunt încântaţi să asculte muzică.

Dar care este cea mai potrivită muzică pentru copii ? Această este o întrebare pe care o au mulţi părinţi care îşi doresc ca muzica să fie atât o metodă de a-i distra pe cei mici, cât şi un mijloc de relaxare, precum şi o formă de a contribui la dezvolarea micuţului.

Înainte să alege muzica pentru copii potrivită, ţine cont că aceasta nu este doar ascultată, ci aduce şi alte beneficii. Pentru ca muzică să contribuie din plin la dezvoltarea copilului, acesta are nevoie să cânte, să bată din palme şi să danseze atunci când aude sunetele pentru că, când cânta şi dansează, creierul produce un proces cognitiv numit audiţie.

Audiţia pentru muzică este ceea ce înseamnă gândirea pentru limbaj. Copiii învaţă exersând, scoţând sunete şi cel mai important folosindu-se de creier. Creierul înţelege muzica doar atunci când cântăm şi dansăm, nu doar prin ascultare.

Atunci când alegi muzica pentru copii, alege acel tip de muzică care “antrenează” urechea muzicală a celui mic. Poţi introduce chiar instrumente muzicale, ajută-l pe copil să îşi facă propria muzică, nu îl încuraja doar să o asculte.

O colecţie de muzică pentru copii este alcătuită atât din genurile muzicale care îţi plac ţie cât şi din muzica preferată a celui mic. Muzica pentru copii trebuie să fie cât mai variată!

Varietatea îl expune pe copil la mai multe stiluri muzicale şi în acelaşi timp îl ajută să înveţe mai bine.

Atunci când te decizi să introduci muzica în viaţa copilului tău, începe cu melodiile simple pe care şi tu le ascultai în copilărie. Melodiile copilăriei sunt foarte multe şi pentru toate gusturile, va fi practic imposibil ca micuţul să nu fie fascinate de ele. Un alt avantaj este acela că versurile sunt simple şi uşor de reţinut, aşadar vor fi un prim exerciţiu prin care copilul îşi exersează memoria.

Pe măsură ce copilul creşte, poţi introduce în colecţia specială pentru el chiar şi muzica clasică, în special acele piese care spun o poveste şi care îl învaţă şi despre instrumentaţia muzicală. Copiii pot învaţă despre anumite instrumente muzicale în timp ce pot descoperi şi o poveste interesantă pentru ei. O piesă clasică îi ajută pe copii să întelegă acest gen muzical şi chiar să îl îndrăgească rapid.

Evitaţi piesele orchestrale foarte lungi şi rezumaţi-vă la melodii de patru-cinci minute. Nici operele extrem de complexe nu îi vor atrage prea mult pe copii şi nici nu îi va ajuta pentru început, din simplu fapt că nu vor înţelege foarte multe lucruri dintr-o astfel de piesă muzicală.

Specialiştii în formarea şi educarea copiilor sunt de părere că atunci când vorbim despre muzică şi timpul acordat acestei activităţi, nu ar trebui să existe limite. Cu toate acestea, decizia le aparţine părinţilor care sunt cei care decid ce fel de muzică le oferă copiilor, când e timpul potrivit să introducă muzica în viaţa copiilor şi cât timp pe zi le permit celor mici să asculte muzica.

DISTRIBUIE
GOKID este un calendar de evenimente si activităţi pentru copii si parinti. Zilnic venim cu recomandări utile pentru părinţi şi copii: locuri unde ieşim cu copilul, ateliere şi cursuri pentru copii, spectacole, activităţi în casa şi afară. Eşti organizator şi îţi doreşti ca şi evenimentul sau produsul tău să apară în paginile GOKID.ro? Scrie-ne la events [at] gokid [punct] ro şi găsim împreună cea mai bună cale de colaborare. Te aşteptăm!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU