Cât de (ne)fericiți sunt profesorii la școală?, sondaj realizat de Didactic.ro

Într-un sondaj Cât de (ne)fericiți sunt profesorii la școală? realizat de Didactic.ro- un produs Intuitext despre cât de fericiți sunt la școală, profesorii și învățătorii și-au exprimat următoarele opinii și nemulțumiri.

Conform Dicționarului Explicativ Român (varianta online), fericirea e descrisă ca fiind o stare de mulțumire sufletească intensă și deplină. În contextul școlii, e starea de mulțumire a cadrelor didactice în ceea ce privește statutul profesorului în România, statut ce implică, în primul rând, respectul societății în raport cu această funcție.

În plus, programa școlară, salarizarea, educația practică sau birocrația sunt doar câteva dintre problemele principale cu care se confruntă cadrele didactice.

În acest context, Didactic.ro-un produs Intuitext a realizat un sondaj pentru a afla cât de fericiți sunt profesorii și învățătorii la școală, cât de mulțumiți sunt de statutul actual al dascălului în România și care ar fi principalele lor obiecții.

Astfel, conform acestui chestionar, Cât de (ne)fericiți sunt profesorii la școală?  sondaj  la care au răspuns 538 de cadre didactice, au fost obținute următoarele informații:

  • 15.06% (81 voturi) sunt fericiți în cea mai mare parte a timpului;
  • 44.24% (238 voturi) sunt relativ fericiți, dar au rezerve față de programa neadecvată, lipsa educației practice, birocrația școlară;
  • 34.94% (188 voturi) nu sunt fericiți, doarece nu au condiții bune de lucru, salarizarea nu este pe măsura muncii și respectului de care ar trebui să se bucure cadrul didactic în societate;
  • 5.95% (32) sunt foarte nefericiți și intenționează să părăsească învățământul.

Așadar, deși cel mai mare procentaj este alcătuit din dascălii care sunt relativ fericiți, e important să avem în vedere și segmentele pentru care statutul profesorului nu mai are, în acest moment, prestigiul cuvenit, indiferent că motivele nemulțumirii sunt de natură financiară sau birocratică.

Didactic.ro – Un produs Intuitext

Didactic.ro este comunitatea online a dascălilor din România și cel mai mare portal de resurse educaționale din țară.

Didactic.ro este un produs Intuitext (compania de software educațional din cadrul grupului Softwin). Intuitext mai are în portofoliu și alte comunități (www.admitereliceu.ro, www.suntparinte.ro, www.olimpiade.ro, www.viitoriolimpici.ro ), dar și produsele educaționale www.scoalaintuitext.ro (dedicat copiilor din clasele I-II) și www.examenultau.ro (pentru copiii din clasele VII-VIII care își doresc să se pregătească eficient atât pentru temele zilnice la Matematică și Limba Română, cât și pentru Evaluarea Națională).

 

DISTRIBUIE
GOKID este un calendar de evenimente si activităţi pentru copii si parinti. Zilnic venim cu recomandări utile pentru părinţi şi copii: locuri unde ieşim cu copilul, ateliere şi cursuri pentru copii, spectacole, activităţi în casa şi afară. Eşti organizator şi îţi doreşti ca şi evenimentul sau produsul tău să apară în paginile GOKID.ro? Scrie-ne la events [at] gokid [punct] ro şi găsim împreună cea mai bună cale de colaborare. Te aşteptăm!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU