Cineclub One World Romania | Péter Forgács & Andrei Ujică

Duminică 17 Februarie 2019
București

Intrarea la Cineclub se face pe baza unor liste de rezervări. Pentru a va înscrie pe liste, vă rugăm să ne trimiteți un e-mail pe adresa [email protected] care să conțină numele dumneavoastră, numărul de locuri pe care doriți să îl rezervați și data și ora evenimentului la care vreți să participați. Vom avea o listă pentru fiecare proiecție în parte.

Pentru evenimentele din data de 17 februarie, așteptăm rezervările până sâmbătă, 16 februarie 2019, ora 15:00.

————–

Încălzirea pentru One World Romania – Ediția a 12-a continuă la POINT duminică, 3 februarie, la a doua ediție a Cineclubului OWR, cu un mini-maraton de filme documentare realizate de Péter Forgács și de Andrei Ujică.

Péter Forgács și-a dedicat o parte importantă a carierei, întinsă deja pe durata a trei decenii, realizării unei serii intitulate sugestiv „Ungaria privată”. Seria conține exclusiv filme bazate pe arhive personale ale unor locuitori ai Ungariei secolului al XX-lea, mixându-le cu imagini oficiale ale perioadei în care au trăit și cu alte tipuri de materiale audio-vizuale, în colaje ce restituie un trecut complex.

Andrei Ujică s-a remarcat prin toate cele trei filme documentare de lungmetraj realizate până în prezent, fiind unul dintre cineaștii români cei mai cunoscuți și mai respectați în întreaga lume. Toate documentarele cineastului apelează, în utilizarea arhivelor, la tehnici care le apropie de structuri cinematografice experimentale, acesta fiind unul dintre punctele de întâlnire a operei lui Ujică cu aceea a cineastului maghiar Péter Forgács.

Abonează-te la Newsletter GOKID!
Îți trimitem Invitații la Evenimente, Newslettere de Weekend și Povestea de Duminică Seara
+ CADOU 

14 Jocuri pentru Dezvoltarea Inteligenței Emoționale

 VREAU! 

Filmele celor doi împărtășesc și o aplecare spre redarea caracterului fragmentar al trecutului, în funcție de istoriile individuale ale celor care l-au populat și de unghiurile diverse din care este recuperat. Există, de asemenea, corespondențe în preocuparea comună pentru formule structurale și estetice inovatoare și la nivelul apelului constant la arhive – personale sau oficiale – cu scopul de a nuanța și de a relativiza posibile reprezentări dogmatice ale istoriei.
Programul complet al evenimentelor este:

—————-

Duminică, 17 februarie

ora 17.30: proiecție „Videogramele unei revoluții”
Germania – România 1992
regie Andrei Ujică și Harun Farocki
durata: 1 oră și 46 de minute

ora 19.30: proiecție „El perro negro: Stories from the Spanish Civil War”
Olanda – Franța – Finlanda – Suedia – Ungaria 2005
regie Péter Forgács
durata: 1 oră și 24 de minute

Toate filmele vor fi subtitrate în limba engleză.

Unde? POINT, 10 Eremia Grigorescu, Bucuresti

Evenimentul este organizat de Asociația One World Romania în colaborare cu Goethe-Institut București și Institutul Maghiar Balassi și este co-finanțat de AFCN.

*Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Detalii Eveniment

Data:
Duminică 17 Februarie 2019

Program:
De la 17:30

Orasul:
București

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din București!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL