Cinema sub clar de lună by TIFF la Casa Florescu-Manu

27-30 August 2020
București
A patra săptămână de „Cinema sub clar de lună“ aduce patru avanpremiere românești proiectate în prezența echipelor în aer liber la București pe Calea Victoriei 192A (vizavi de Casa Vernescu)!

Joi, 27 august, vedeți

5 Minute / 5 Minutes Too Late

, cel mai recent film al lui Dan Chișu, cu Mihai Călin și

Diana Cavallioti

în rolurile principale.
Într-un cinematograf din București rulează un film controversat, despre un cuplu format din două femei. La scurt timp după începerea filmului, câțiva spectatori se ridică și protestează față de comunitatea LGBT, membri ai acesteia fiind prezenți în sală. Presa a acuzat Jandarmeria că nu a intervenit pentru a pune capăt conflictului în urma căruia un tânăr a fost rănit și a ajuns la spital. Filmul se concentrează pe povestea omului care a condus echipa de jandarmi în acțiunea de la cinematograf, printr-o investigație făcută de o tânără jurnalistă cunoscută pentru reportajele ei neobișnuit de îndrăznețe.
5 MINUTE a fost proiectat în secțiunea Zilele Filmului Românesc la

TIFF

2020.

Vineri, 28 august, e proiectat ȘI POATE MAI TRĂIESC ȘI AZI, noul lungmetraj regizat de Tudor Cristian Jurgiu (Câinele Japonez), cu Nicoleta Hâncu și Bogdan Nechifor.
Când Vlad este gelos, Clara este sigură pe ea însăși. Când Clara este entuziastă, Vlad e plictisit. Când Vlad este fericit, Clara este deprimată. Când ea este furioasă, el este calm. Numai când el devine Făt-Frumos, ea devine în sfârşit Prințesa lui.
ȘI POATE MAI TRĂIESC ȘI AZI a avut premiera în secțiunea Zilele Filmului Românesc la
TIFF

2020.

Sâmbătă, 29 august, avem filmul ȘI ATUNCI, CE E LIBERTATEA?, bazat pe nuvela ”Proiecte de trecut” a Anei Blandiana și regizat de Andrei Zincă, care a primit Premiul Publicului la TIFF 2020.
Când cineva renunţă la teamă, obţine libertatea, chiar dacă de fapt nu o mai are. Inspirat de evenimente petrecute în realitate, filmul este o poveste despre dragoste şi căutarea libertăţii în contextul deportării a 40,000 de oameni nevinovaţi de către regimul comunist, în 1951, în Bărăgan, aşa-numita „Siberia românească”.
În distribuție îi regăsiți pe Radu Iacoban, Iulia Lumânare, Cuzin Toma, Olimpia Melinte și Magda Catone.
Duminică, 30 august, la ”Cinema sub clar de lună” vine Otto Barbarul / Otto the Barbarian, lungmetrajul de debut al regizoarei Ruxandra Ghitescu.
Otto, un punker de 17 ani, se confruntă cu pierderea iubitei. El își continua viața locuind în spațiul gol lăsat de ea, dar, ca să supraviețuiască, trebuie să-și confrunte pierderea și vinovăția, în compania muzicii lui și departe de prietenii obișnuiți.
Din distribuție fac parte Marc Titieni, Ioana Bugarin, Ioana Flora, Iulian Postelnicu, Adrian Titieni.
Toate proiecțiile vor avea subtitrare în limba engleză și vor fi urmate de Q&A cu echipele filmelor.
 Proiecțiile au loc în aer liber, de la ora 20:30, într-un spațiu amplu alăturat Casei Florescu-Manu de pe Calea Victoriei 192A (vizavi de Casa Vernescu), care permite găzduirea a maximum 150 de spectatori, cu respectarea regulilor de siguranță sanitară.
Proiecțiile vor continua în fiecare săptămână, până pe 27 septembrie, cu câte un film pe seară, de joi până duminică.
Regulament și măsuri de siguranță ➽ bit.ly/RGL_CSCL.

EVENIMENTE TRECUTE

„Cinema sub clar de lună“ continuă în al doilea weekend cu filme de la TIFF 2020, proiectate în aer liber la București pe Calea Victoriei 192A (vizavi de Casa Vernescu)!


 RECOMANDARE


⏩ Vineri, 14 august, vedeți LES TRADUCTEURS / TRADUCĂTORII, un thriller franțuzesc cu hackeri și traducători de literatură. Filmul a fost difuzat la TIFF în Piața Unirii și îi are în distribuție pe Olga Kurylenko, Lambert Wilson și Eduardo Noriega.
⏩ Sâmbătă, 15 august, e proiectat PATRICK, filmul belgian care la TIFF 2020 a fost recompensat cu Premiul pentru Cea Mai Bună Regie (Tim Mielants) . Amplasat într-o tabără de nudiști, PATRICK este o tragicomedie despre revelațiile provocate de dispariția cuiva drag.
⏩ Duminică, 16 august, la ”Cinema sub clar de lună” vine URMA, lungmetrajul regizat de Dorian Boguta care a câștigat Premiul Zilelor Filmului Românesc pentru Debut la TIFF. Un thriller despre secretele pe care le ascund cei de lângă noi, URMA îi are în distribuție pe Teodor Corban, Dragos Bucur, Madalina Diana Ghenea, Irina Radulescu, Marin Grigore și Lucian Ifrim,

Proiecțiile au loc în aer liber, de la ora 21:00, într-un spațiu amplu alăturat Casei Florescu-Manu de pe Calea Victoriei 192A (vizavi de Casa VernCescu), care permite găzduirea a maximum 150 de spectatori, cu respectarea regulilor de siguranță sanitară.

Proiecțiile vor continua în fiecare weekend, până pe 27 septembrie, cu câte un film pe seară, de vineri până duminică.

Regulament și măsuri de siguranță ➽ bit.ly/RGL_CSCL.

Detalii Eveniment

Perioada:
27-30 August 2020

Ora incepere:
20:30

Ora terminare:
23:00

Orasul:
București

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din București!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL