Cinepolitica 2019. Festival Internațional de Film

18-21 Aprilie 2019
București

Vino în perioada 18 – 21 aprilie, la Cinema Elvire Popesco, să vezi cele mai noi filme politice, reunite sub sloganul „Not so politically correct”!

Campania electorală din Franța, activismul social, justiția oarbă și deportările în URSS sunt doar câteva dintre temele abordate în competiția Cinepolitica.

Joi, 18 Aprilie
Gala de deschidere
20:30 – Fabrica (r. Yury Bykov) – 109′

Duminică, 21 Aprilie
Gala de închidere
18:30 – Căpitanul / Der Hauptmann – Der Film (r. Robert Schwentke) – 118′

Programul competiției

Joi, 18 Aprilie
18:30 – Prima Campanie (r. Audrey Gordon) – 72′

Vineri, 19 Aprilie
18:30 – Liberi / Libre (r. Michel Toesca) – 100′
20:30 – Murer: Anatomia unui proces / Murer – Anatomie eines Prozesses (r. Christian Frosch) – 110′

Sâmbătă, 20 Aprilie
16:00 – Iarna Eternă / Örök tél / Eternal Winter (r. Attila Szász) – 110′
18:30 – Omul Roșu (r. Mugur Vărzariu) – 52′
20:30 – Adâncuri / הצלילה – The Dive (r. Yona Rozenkier) – 90′

Duminică, 21 Aprilie
18:30 – The Load (r. Ognjen Glavonić) – 98′

Programul complet al festivalului: http://www.cinepolitica.ro/ro/2019/program

Șapte dintre cele mai noi și apreciate filme cu temă politică se regăsesc în competiția Festivalului Internațional de Film Cinepolitica 2019, care va avea loc între 18 – 21 aprilie, la Cinema Elvire Popesco. Campania electorală din Franța, activismul social, justiția oarbă și deportările în URSS sunt temele abordate în patru dintre cele șapte filme din competiție.

Printre acestea se numără și “Libre”, documentarul ce dezbate drepturile omului prin povestea activistului Cédric Herrou, un simplu fermier ce luptă cu politicile franceze de imigrare, cu riscul de a-și pierde propria libertate.

“Libre” (regia Michel Toesca), documentar premiat la Cannes și Valladolid, prezintă lupta unui om cu un întreg sistem judiciar și social în demersul său cât se poate de nobil: ajutorul dat unor imigranții ce caută o soarta mai bună în Europa. Cédric le oferă acestora, în ferma sa, protecție și mâncare în călătoria lor inumană. Printre aceștia se găsesc mulți minori, orfani sau invalizi. Hăituit și condamnat de autorități pentru faptele sale, Herrou intră în atenția mass-mediei internaționale și bătălia sa devine subiect de prim-plan chiar și în New York Times. Regizorul Michel Toesca decide să documenteze întregul calvar, fără a beneficia de o echipă de filmare în adevăratul sens al cuvântului, pentru a da un semnal de alarmă unei lumi aflate într-un grav impas moral.

“Premiere Campagne” (regia Audrey Gordon), marele câștigător al festivalului de film Politikos, spune povestea lui Astrid Mezmorian, o tânără jurnalistă, proaspăt angajată a postului France 2, a cărei primă misiune este să urmărească campania electorală a celui mai tânăr candidat la prezidențiale – Emmanuel Macron. Două luni de maraton, pentru doi novici. Un documentar din culisele redacției televiziunii France, care dezvăluie o nouă perspectivă a alegerilor prezidențiale din 2017, din Franța.

Murer: Anatomy of a trial, filmul de lung metraj în regia lui Christian Frosch, ne aduce în sala de judecată a unuia dintre cele mai controversate procese din Austria. Față în față cu Franz Murer, supranumit și Măcelarul din Vilnius, supraviețuitorii crimelor în masă depun mărturie pentru a pedepsi un artizan al Holocaustului și pentru a obține dreptate: dar fără niciun rezultat.
Într-o epocă în care naționalismul câștigă din ce în ce mai mult teren și există din ce în ce mai puține rezerve în fața ideologiilor care se presupun de mult apuse, cazul Murer este un subiect deprimant. Filmul arată cât de puțin cântărește adevărul și justiția atunci când sunt puse în balanță cu interesele politice.

“Eternal Winter” (regia Attila Szász, cu Marina Gera, Sándor Csányi, Laura Döbrösi ) prezintă experiența celor 700.000 de maghiari deportați în URSS la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial în lagărele de muncă forțată. Protagonista filmului este o femeie constrânsă să-și trăiască alături de fiica sa și alte zeci de femei existența de coșmar într-una din aceste tabere sinistre ale Gulagului. Pe acest fundal plin de tragism, interacțiunea dintre oameni va aduce singurul strop de umanitate la care se mai poate spera. O dramă puternică, o producție completă, magistral jucată, regizată și filmată.

Detalii Eveniment

Perioada:
18-21 Aprilie 2019

Ora incepere:
18:30

Orasul:
București

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din București!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL