CINETic în Noaptea Albă a Galeriilor #NAG

#CINETic în Noaptea Albă a Galeriilor #NAG
11 octombrie 2019 | 20:00-02:00 | Str. Tudor Arghezi 3-b București | Intrarea liberă

Unde? CINETic, Str Tudor Arghezi 3B, Bucuresti

CINETic prezintă 6 proiecte în cadrul Nopții Albe a Galeriilor:

(1) Fly baby, fly!, instalație interactivă – ADRIAN TĂBĂCARU
(2) Magic Hands, experiență VR – EMIL DRĂGAN
(3) One day it’s going to be too late, o secvență de gânduri interactivă – MARIA NĂSTASE
(4) Sonic Images II, instalație interactivă – MARIA NĂSTASE
(5) Vague News, instalație interactivă – OCTAVIAN ALBU
(6) Călușarii, roman grafic animat interactiv – ANIMATION WORKSHEEP

___
Fly baby, fly!
ADRIAN TĂBĂCARU
Înainte de a se naște, bebelușii fac o lungă și interesantă călătorie în drum spre casă. Ești invitat să trăiești din nou această frumoasă călătorie, ghidată virtual de aripa ta înaripată. O experiență de realitate mixtă imersivă pentru toate vârstele.

___
Magic Hands
EMIL DRĂGAN
Instalația creată de Emil Dragan constă într-o experiență VR având ca punct de plecare dorința oamenilor de a cânta la un instrument muzical atunci când văd unul. Majoritatea oamenilor nu pot face acest lucru din diverse motive, dar de ce nu l-ar putea face virtual? Instalația ”Magic Hands” combină experiența cântatului la pian cu imersiunea într-un teatru real, unde sunetul pianului este însoțit de cel al unei vioare.

___
One day it’s going to be too late
O secvență de gânduri interactivă
MARIA NĂSTASE
Te uiți pe geam și te afunzi în gânduri legate de schimbările climatice. Șirul gândurilor te poartă prin considerente de etică ecologică. Sunt astea ideile unui om nebun sau mântuirea noastră?

___
Sonic Images II
The Jam Session
MARIA NĂSTASE
Imaginile digitale nu au o existență materială independentă. Ele împrumută corporalitatea dispozitivelor în care sunt salvate. Prin sonificarea pixelilor fotografiile devin tangibile, obiecte de sine stătătoare cu propria lor spațialitate și temporalitate. În această instalație imaginile primesc simultan rolul de instrument muzical și partitură. Fotografii și sunete ale spațiilor și obiectelor casnice sunt explorate prin pixeli de către un om și algoritm.

___
Vague News
OCTAVIAN ALBU
Trăind într-o eră post-adevar, suntem inundaţi constant de contradicţii. La un nivel minim, trebuie să opunem rezistenţă cooptării ideologice de orice fel şi să ieşim din camera-rezonanţă în care ne aflăm. Ca să putem face acest lucru, trebuie să avem nişte principii clar definite, şi să recunoaştem atunci când ele sunt atacate, indiferent de spectrul politic sub care ne aflăm. Vague News este un puzzle interactiv ce urmăreşte să sporească simţul jurnalistic al utilizatorului şi să îl facă mai conştient de diferenţa dintre politici şi politică.

___
Călușarii
Roman grafic animat interactiv
ANIMATION WORKSHEEP
„Călușarii” – roman grafic animat şi interactiv dezvoltat în cadrul celei de-a 13-a ediții a atelierului intensiv de animație Animation Worksheep organizat de asociația Estenest și Laboratorul de Animație Digitală CINETic UNATC.
Împreună cu participanții, am pus bazele unui univers fantastic inspirat din folclorul și mitologia românească.
Povestea începe în 1968 cu invazia Cehoslovaciei și denunțarea acesteia de către Nicolae Ceaușescu și continuă într-un univers distopic în care URSS invadează și anexează România. Pentru a scăpa de sub jugul sovietic, soții Ceaușescu caută ajutorul unor ființe supranaturale. Această decizie va schimba lumea pentru totdeauna.

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din București!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL