Comori Brancovenesti – Palatul Mogosoaia

Duminică 10 Martie 2019
București

Palatul Mogosoaia – Simbol Brancovenesc.
Eveniment public gratuit.
Duminica 10 Martie 2019, ora 11:00-14:00
Loc de intalnire, ora 11:00 – Biserica de la Intrarea in Parcul Palatului Mogosoaia
Vizitarea interioara a Palatului Brancovenesc cu ghid local: 6 lei/persoana.

Va invit sa vizitam impreuna una din cele mai frumoase lucrari ale marelui domnitor roman Constantin Brancoveanu si sa povestim despre viata sa, contributia majora pe care a avut-o la dezvoltarea artei si culturii noastre si la afirmarea identitatii si unitatii noastre nationale .

Pentru ca la prima tura nu am reusit sa vizitam decat Cuhnia si Palatul, la aceasta tura vom incepe cu prezentarea fiecarei cladiri in parte si cu mai multe povesti, vizitarea palatului ramanand sa fie facuta de cei doritori la final

Si pentru a avea timp suficient ne vom intalni direct la Biserica Sf Gheorghe de la intrarea in Palat unde avem si bancute. Amatorii de plimbare pot parcurge impreuna cu noi drumul de intoarcere de la Palat la Statia de metrou a magistralei M4 – Lac Straulesti.

La Palat se poate ajunge de la statia de metrou Lac Straulesti cu STB R436 sau R474, Maxi Taxi 508 (40 locuri pe scaune). Se coboara la Statia Palatul Brancovenesc, urmatoarea dupa Parcul Mogosoaia.

Incepem prin prezentarea Bisericii Sf. Gheorge, biserica Palatului Mogosoaia si apoi intram in Parcul Palatului unde povestim despre Constantin Brancoveanu, despre Martha Bibescu si despre istoria plina de incercari dar si de momente memorabile ale acestui frumos giuvaer al arhitecturii romanesti.

───────── ꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷ ────────

───────── ꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷ ────────

Prezentam apoi Cuhnia, Casa de Oaspeti, Serele, Ghetaria si Palatul, urmand ca cei care doresc sa viiziteze interiorul Palatului si a Cuhniei. Cu cei care au vazut deja interiorul Palatului si a Cuhniei, vom face o plimbare frumoasa prin Parcul Mogosoaia si vom vorbi despre istoria acestei localitati

Un Palat de poveste, care a reusit sa isi pastreze frumusetea si farmecul peste 300 de ani.

Evenimentul se incheie la ora 14:00, ora la care ne deplasam catre Bucuresti, fie cu autobuzele R436, R474, Maxi taxi 508, fie per pedes apostolorum pana la statia de metrou Lac Straulesti in functie de preferinte.

Nu sunt necesare inscrieri. Cine doreste sa faca o plimbare placuta, sa viziteze Palatul Mogosoaia si sa afle informatii interesante despre marele Domnitor Constantin Brancoveanu si mostenirea sa este binevenit.

Vremea se anunta prietenoasa.

Pentru cei care aleg la intoarcere varianta de mers pe jos pana la statia de metrou Lac Straulesti, recomand incaltaminte de drumetie. Distanta este de 4,6 km si timpul de mers la pas normal 1 ora.

Este un traseu usor, recomandat si pentru copii.

Va asteptam cu drag!

Detalii Eveniment

Data:
Duminică 10 Martie 2019

Program:
11:00 - 14:00

Orasul:
București

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din București!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL