Consultare Publică Naţională privind Temele pentru Acasă

Temele pentru acasă sunt o problemă pentru tine? Este momentul să îţi spui părerea şi să afle şi autorităţile ce se întâmplă acolo unde tu şi copilul tău vă confruntaţi cu efectele temelor stabilite la şcoală: acasă!

Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) şi Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei (ISE) organizează, până în data de 20 noiembrie 2017, o consultare naţională privind regimul temelor pentru acasă. Este o campanie care se adresează atât profesorilor, cât şi elevilor şi părinţilor copiilor din învăţământul primar, gimnazial şi liceal şi presupune completarea unor chestionare online.

Datele colectate vor permite identificarea stării de fapt în privinţa temelor pentru acasă cu scopul de a corecta derapaje prin adoptarea de instrumente de reglementare. Nu se solicită date personale, iar răspunsurile centralizate sunt CONFIDENŢIALE şi vor fi utilizate exclusiv în scopul consultării.

Chestionarele sunt disponibile la următoarele link-uri:

Cadre didactice: https://www.surveymonkey.com/r/teme_cadre_didactice
Elevi: https://www.surveymonkey.com/r/teme_elevi
Părinţi: https://www.surveymonkey.com/r/teme_parinti

Chestionarele au în vedere teme scrise (exerciţii, probleme, referate, analize, compuneri, prezentări, desene etc.), proiecte sau alte activități practice (desene, colaje, machete, experimente, observări directe etc.), învăţarea pe baza celor predate la clasă (pe baza notiţelor din caiet şi/sau a textelor din manuale sau din alte resurse de învățare).

Veţi avea în vedere atât temele curente, realizate în cadrul unei săptămâni, cât și temele care presupun o activitate ce se derulează într-un timp mai îndelungat (de exemplu, cititul unui roman, realizarea unui proiect sau referat mai amplu etc.), ca activitate individuală sau ca activitate de grup, prin colaborarea cu alți colegi.

Iată câteva dintre informaţiile importante solicitate prin chestionare:

  • de cât timp are nevoie copilul dumneavoastra pentru a rezolva toate temele pentru următoarea zi (teme scrise, aplicații practice etc.) şi pentru a învăţa?
  • cât timp petrece copilul dumneavoastra pentru realizarea temelor, la sfârşit de săptămână (sâmbătă şi/sau duminică)?
  • În ce situaţii copilul dumneavoastra întâmpină probleme în rezolvarea temelor pentru acasă?
  • Cum vă sprijiniți copilul în rezolvarea temelor pentru acasă?
  • După părerea dvs., care ar trebui să fie timpul zilnic maxim de pregătire a temelor pentru şcoală?
DISTRIBUIE
GOKID este un calendar de evenimente si activităţi pentru copii si parinti. Zilnic venim cu recomandări utile pentru părinţi şi copii: locuri unde ieşim cu copilul, ateliere şi cursuri pentru copii, spectacole, activităţi în casa şi afară. Eşti organizator şi îţi doreşti ca şi evenimentul sau produsul tău să apară în paginile GOKID.ro? Scrie-ne la events [at] gokid [punct] ro şi găsim împreună cea mai bună cale de colaborare. Te aşteptăm!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU