Cool Kids make ART! Cursuri de artă plastică copii 5-14 ani | Cluj-Napoca

05-06 Octombrie 2019
Cluj-Napoca

Începând cu 16 septembrie, vom avea mai multe grupe săptămânale, de luni până vineri, care vor fi stabilite în funcție de programul vostru personal.

Grupele vor fi constituite și în funcție de vârsta participanților: 5-9 ani/ 10-14 ani

Propunem câteva intervale orare provizorii: 14.30-16.00 / 16.30-.18.00 / sau 18.10-19.30

Înscrierile se fac, în orice moment al anului școlar, prin formularul disponibil aici: http://www.artpointstudio.ro/formular-inscriere-curs-arta-copii/

Pentru informații suplimentare va punem la dispoziție emailul nostru: [email protected] și telefonul 0753695101.

Pentru anul școlar 2019-2020 vom avea trei etape de studiu:

16 septembrie-13 decembrie 2019 / 13 săptămâni – 520 ron
13 ianuarie-03 aprilie 2020 / 12 săptămâni – 480 ron
21 aprilie-12 iunie 2020/ 8 săptămâni – 320 ron

Cursurile de artă vor cuprinde: desen și grafică, pictură: cromatologie, compoziție, istoria artei și modul de lucru al maeștrilor, diverse tehnici: gravură, marmorare, mozaic, transfer fotografic, colaj etc.

În toate temele abordate, se va face o incursiune in Istoria Artei, prin prezentarea artiștilor de referință în domeniu.

O detaliere a cursurilor găsiți aici:

Modulul de desen și grafică

Cursul de desen ajută copiii de toate vârstele să deseneze realist, oferindu-le reperele vizuale necesare. Ne propunem un curs de desen foarte structurat, în care vom începe de la elemente și forme simple, vom continua cu observarea formelor din natură și a animalelor și vom ajunge la desenarea figurii umane, la crearea de animale fantastice și compoziții proprii.

Desenul este o artă în sine, dar constituie în acelaşi timp şi punctul de pornire, baza picturii, deoarece prin observarea liniilor, formelor, luminii şi umbrelor, ne obişnuim ochii să surprindă detaliile, proporţiile şi ne exersăm coordonarea creier-mână.

Pe parcursul cursului vom învăţa noţiuni de paginaţie, construcţie, perspectivă, compoziţie şi valoraţie, ne vom familiariza cu notiuni de Istoria Artei, studiind si operele maestrilor.

Vom experimenta diverse tehnici de lucru, care să ne stimuleze creativitatea: creioane grafice și creioane colorate, cărbune, sanguină, pastel cretat și pastel de ulei, creioane acuarelabile, markere, tușuri colorate, modelajul pentru studierea volumului, tehnici mixte, monoprint, colaj şi desenul în pensulă având ca suport hârtia.

Modulul de pictură

În cadrul modulului de pictură vom aborda noțiuni de cromatologie, contraste și acorduri cromatice, noțiuni de bază ale compoziției,ne vom familiariza cu marii maeștri ai artei și cu operele lor.

Vom face cunoștință cu modul de lucru din diversele curente artistice: impresionism, pointilism, experionism etc.

De asemenea vom aborda mai multe tehnici de lucru si vom experimenta cu tot felul de materiale: acuarelă, tempera, acrylic și tehnici mixte.

Tehnici și experimente

Aici vom descoperi originea diverselor tehnici dar și etapele de lucru necesare pentru fiecare tehnică în parte:

Gravură cu ac rece
Linogravură
Marmorare
Mozaic
Graffiti
Diverse tehnici de transfer fotografic
Colaj
Sgrafitto
Și multe alte experimente de mix media folosite atât în arta tradițională cât și în arta contemporană.

Vă așteptăm cu drag la cursurile nostre de artă plastică pentru copii, care se desfășoară pe toată durata anului școlar!

Detalii Eveniment

Perioada:
05-06 Octombrie 2019

Ora incepere:
14:30

Orasul:
Cluj-Napoca

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din Cluj-Napoca!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL