Copilul din Era Digitală, Pasionat de IT. De Ce Este Dezvoltatorul de Software Noul Astronaut?

Ultimii ani au confirmat tendinţa pe piaţa muncii spre digitalizare şi virtualizare. În multe industrii cele mai răspândite specializări nu existau acum câţiva ani şi au legătură cu sectorul IT&C. În acelaşi timp observăm cât de uşor un copil devine pasionat de IT, datorită jocurilor şi posibilităţilor infinite de folosire a creativităţii. Modul în care noi reacţionăm ca părinţi la aceste tendinţe este esenţial.

Felul în care înţelegem să îi permitem copilului să acceseze domeniul, zonele către care îl stimulăm să se orienteze determină dacă el va fi astronautul zilelor noastre, viitorul tânăr va deveni pasionat de IT şi se va urca pe valul noilor tehnologii şi industrii.

Cu toții suntem copleșiți de viteza cu care se desfășoară totul în jurul nostru și de rapiditatea cu care copiii se dezvoltă în ziua de azi. Cu atât mai neliniștitor este atunci când privești acest fapt din perspectiva unui părinte.

Parcă nu te simți tu pregătit pentru experiențele pe care copilul e gata să le trăiască sau pentru aventurile către care dorește să se avânte. Și mai uimitor este atunci când constați că dorințele pe care le are acum nu seamănă deloc cu dorințele pe care le aveai tu când erai copil.

Să fie oare chiar așa de rău că el își dorește acum să fie IT-ist și nu astronaut? Sau că nu mai vrea o mașinuță cu care să se joace pe mochetă, ci o tabletă pe care să poată descărca jocuri cu mașini?

Te-ai întrebat de ce copiii sunt atât de orientați către tehnologie?

Predispoziția copiilor de a folosi tehnologia atât când vine vorba de distracție, cât și la realizarea temelor, nu este un obicei ce trebuie privit cu îngrijoare. Într-o eră digitalizată, această tendiță este inevitabilă, cu atât mai mult cu cât generațiile de părinți sunt din ce în ce mai tinere, iar sistemul educațional încearcă să integreze din ce în ce mai mult gadget-urile în curricula școlară.

Este dovedit faptul că prin joc copiii pot să acumuleze mult mai ușor cunoștințe și își pot păstra concentrarea pe o perioadă de timp mai îndelungată.

Ce este de făcut?

Atunci când copiii intră în contact cu tehnologia de la o vârstă foarte fragedă este necesar să fie educați să o folosească în mod inteligent, astfel încât să îmbine utilul cu plăcutul. Mai mult decât atât, este de datoria părinților să-și orienteze copiii către domeniile de activitate ale viitorului, care se găsesc în domeniul IT.

Ce se întâmplă atunci când copilul începe să își facă planuri de viitor (mai devreme decât te-ai fi așteptat)?

Probabil când tu erai copil, băieții își doreau să fie astronauți, marinari sau aviatori, iar fetele își doreau să fie doctorițe, actrițe sau cântărețe. Acum lucrurile par să fie puțin schimbate. Ai să-i auzi spunând că vor să învețe IT de mici ca mai apoi să devină dezvoltatori de software, programatori, graphic designeri sau dezvoltatori de jocuri video.

..dar oare care sunt motivele pentru care vor să devină IT-iși?

IT-ul este atrăgător!

Pentru un copil ce este reprezentatul fie al generației Y sau Z, oricare dintre funcțiile enumerate mai sus este o primă opțiune de carieră. Reprezentanții acestor generații găsesc în IT nu doar un domeniu tehnic, ci și unul care îți permite să îți etalezi creativitatea, să-ți creezi propriile reguli și caractere (game developerii). Tinerii devin pasionaţi de IT întrucât întrevăd posibilitatea de a-și creiona propriul univers printre linii de cod și comenzi automatizate.

Este provocator!

Dacă generațiile trecute își doreau un loc de muncă care să nu scoată în cale foarte multe provocări, generațiile mai tinere se orientează tocmai către acest tip joburi. Reprezentanților acestor generații le displace rutina și se plictisesc repede …iar IT-ul este un domeniu care aduce multe provocări! Nu este de mirare că un tânăr din zoua de astăzi devine cu uşurinţă pasionat de IT.

Întotdeauna la modă

Înainte era la modă să fii astronaut sau aviator, însă acum să fii programator este la ordinea zilei. Cu siguranță sectorul IT&C va fi și de acum înainte un trendsetter în materie de joburi, cât și un sector care va genera noi locuri de muncă.

Dacă și copilul tău este pasionat de IT află ce sfaturi au specialișii în domeniu descărcând de aici eBook-ul gratuit oferit de STEP IT Academy, în cadrul căruia au fost reunite sfaturile a 20 specialiști din industrie.

Sursa: itstep.ro


 RECOMANDARE

DISTRIBUIE
GOKID este un calendar de evenimente si activităţi pentru copii si parinti. Zilnic venim cu recomandări utile pentru părinţi şi copii: locuri unde ieşim cu copilul, ateliere şi cursuri pentru copii, spectacole, activităţi în casa şi afară. Eşti organizator şi îţi doreşti ca şi evenimentul sau produsul tău să apară în paginile GOKID.ro? Scrie-ne la events [at] gokid [punct] ro şi găsim împreună cea mai bună cale de colaborare. Te aşteptăm să revii!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU