Creaturi invizibile din sol. La Antipa, in spatele usilor inchise

Sâmbătă 22 Martie 2014

 Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” continuă seria întâlnirilor cu specialiştii Muzeului, grupate în cunoscutul ciclu de conferințe La “Antipa”, în spatele usilor închise.

Afis_Creaturi_invizibile_din_solSâmbătă, 22 Martie 2014, începând cu ora 11.00, vă invităm în Sala Multimedia, să participați la conferința intitulată Creaturi invizibile din sol, susținută de către  dr. Cristina Constantinescu – specialist al Muzeului.

Viețuitoarele din sol au o importanţă fundamentală în funcţionarea ecosistemelor planetei noastre, determinând descompunerea substanţei organice şi prin aceasta, realizarea circuitului materiei şi al fluxului de energie. Procesul de descompunere  poate fi considerat reversul fotosintezei, având aceeaşi importanţă la nivel global. Descompunere materiei organice moarte este unul dintre procesele cheie care contribuie la menţinerea în timp a ecosistemelor.

Animalele din sol joacă un rol major în fragmentarea materiei organice moarte și pot procesa 20-30% din intrările anuale de materie organică moartă în majoritatea solurilor. Fauna de sol are o contribuţie esenţială în procesele de descompunere acţionând ca un catalizator, pregătind terenul pentru descompunătorii adevăraţi: bacteriile şi fungii.

Vă așteptăm să patrundeți alături de noi în acest “univers” și să înțelegeți rolul vieţuitoarelor sale în angrenajul planetar!

Pentru al treilea an consecutiv, Muzeul Antipa” va acorda premii la sfârsitul acestui ciclu de conferinţe. Trei dintre cei mai isteţi, dar şi cei mai fideli participanţi la conferinţe vor putea intra în posesia aparatelor foto oferite de către sponsorul nostru, DaVinci Learning, dacă vor răspunde corect la toate întrebările concursului ce se va desfăsura în ianuarie 2015.

Participarea la eveniment se face pe baza biletului de vizitare a Muzeului: elevi şi studenţi – 5 lei, pensionari – 10 lei, adulţi – 20 de lei.

Rezervarea locurilor se face pe adresa de e-mail: [email protected] sau la telefon 021.305.60.31.

Detalii Eveniment

Data:
Sâmbătă 22 Martie 2014

Program:
11:00:00 - 11:00:00

Orasul:

Detalii Locație

Muzeul Național de Istorie Naturală “Grigore Antipa”

Județ:
Sector 1

Oraș:
Bucuresti

Adresa:
Sos. Kiseleff nr. 1

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din !
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL