Creștem din pământ: întâlniri despre echilibru, hrană și sol

Sâmbătă 23 Iulie 2022
București

Unde? The Legacy Bucharest, Strada Gazelei 44, Bucuresti

14 MAI
Nutriție, sănătate și sol – prezentare și atelier de dulciuri raw

Sănătatea noastră nu s-a bazat niciodată pe lucruri simple. Ea e rezultatul unui sistem cu multe variabile, din care tot descoperim câte ceva. Una dintre acestea, despre care nu se vorbește suficient, este chiar originea a tot ceea ce mâncăm – solul.

Abordăm relația dintre sănătate, nutriție și sol, într-un eveniment care se va desfășura în două părți. În prima parte, vom explora conexiunea dintre nutriție și sol, vom vorbi despre rolul micronutrienților în viața noastră și ne vom uita la efectul de boomerang asupra corpului uman creat de felul în care tratăm solul. Cu siguranță, toate alegerile noastre au un efect, mai devreme sau mai târziu, iar sănătatea noastră și grija față de sol rămân inseparabile și merită timp investit. În partea a doua, evenimentului capătă o dimensiune practică. Participanții vor afla (și exersa) cum se fac bomboanele și batoanele proteice din ingrediente raw – cuvânt în jurul căruia, de altfel, s-a dezvoltat un întreg concept culinar.

După alegerea ingredientelor și prepararea dulciurilor, participanții vor degusta rodul muncii lor.

Invitate: Mihaela Pelea și Luana Poienar
Mihaela Pelea este un tehnician nutriționist care oferă consiliere nutrițională și psihonutrițională persoanelor care vor să slăbească, să își îmbunătățească relația pe care o au cu mâncarea sau să se simtă mai bine, mai energici și mai sănătoși. Mihaela este foarte pasionată de rolul pe care hrană îl joacă asupra sănătății noastre și împărtășește cu drag informații despre acest subiect pe pagina ei de Facebook – Mihaela Pelea Nutriționist, locul unde veți putea să vedeți și rețetele pe care le creează pentru a ne fi mai ușor să adoptăm obiceiuri alimentare mai sănătoase.
Luana Poienar este pasionată de tot ce înseamnă frumos, de la gust la vizual. Specializată în nutriție și dezvoltare personală, oferă ghidare prin ateliere de gătit și consiliere nutrițională celor care își doresc îmbunătățirea relației cu mâncarea. Are vaste cunoștințe și experiențe în programe europene și industria culinară și vine cu o abordare proaspătă asupra subiectului propus. Vă invită cu drag la atelier.

PROGRAM

21 MAI

O zi de sâmbătă în grădina The Legacy Bucharest în care investigăm, discutăm și practicăm reconectarea la pământ și regăsirea echilibrului, în trei evenimente diferite.
Participarea este gratuită, dar vă rugăm să vă rezervați locurile la fiecare eveniment.

11:00 – 13:00

Reconectarea la pământ – contemplare și atelier de olărit
Viața de zi cu zi este un cumul de stimuli, emoții si sentimente, care de multe ori ne deconectează de la sine și de la adevărata natură a noastră. Ne găsim de multe ori pierduți în gânduri, undeva în minte, departe de aici și acum. Pământul pentru noi este un element primordial. Pe pământ pășim, pe pământ trăim, pământul ne oferă hrană, spatiu, adăpost.

Conectarea la pământ și elementele naturii stabilizează ființa umană pe toate coordonatele sale, având capacitatea de a restaura sănătatea și de a ne ancora solid în întregul din care suntem cu toții parte. Conexiunea noastra cu pămantul nu poate fi ruptă sau separată, însă uneori uităm să ne întoarcem la ea.

Acest atelier este despre a ne oferi timp și un moment de pace în prezent în care, să ieșim din minte și să gândim cu mâinile. Să creăm liberi, fără constrângeri, ceea ce simțim, folosindu-ne doar intuiția, fiind ghidați de energia lutului. Atelierul nu este despre a crea ceva anume, despre a urma reguli sau pași stricți. Este despre posibilitate, despre potențial, este despre cum vrem noi să modelăm o bucată de lut în ceva ce ne exprimă sinele.
Invitate: Alina Haiduc – Fundația Isha România; Roxana Buzețelu – Micile Bucurii; Magda Huiculescu – Mudly in Love

Eveniment organizat în parteneriat cu Micile Bucurii

Pentru participarea la acest eveniment este necesară înscrierea. Locurile sunt limitate.

– – –

13:30 – 14:30
Cum arată tranziția la agricultura regenerativă?

A devenit o certitudine faptul că avem nevoie de o schimbare de paradigmă în sectorul agricol. Comisia Europeană a lansat Pactul verde european, iar la nivel național se lucrează la planul național strategic și la definirea eco-schemelor. Dar tranziția către agricultura regenerativă va fi făcută în primul rând de către fermieri, iar procesul trebuie să ia în calcul considerente multiple. În acest eveniment, ne vom uita la aspecte practice, pragmatice și sociale, cât și la susținerea din partea consumatorilor și la sprijinul mediului academic și politic. Vom discuta despre cum se vede tranziția către agricultura regenerativă de către cei care deja o practică.
Invitat: Ionuț Bădică, Sol și Suflet – Centrul permanent de inovare producție și educație în Agricultură Regenerativă

– – –

15:30 – 17:00
Pași spre echilibru: consum conștient în viața individuală și în comunitate

Aducem împreună experiența invitatelor noastre pentru a aborda subiectul consumului echilibrat și conștient din mai multe perspective. Pornim de la individ și prezentăm câteva idei despre decizii pe care le putem lua fiecare, pe mai multe planuri, pentru a avea o viață cât mai echilibrată și într-o bună relație cu mediul. Vorbim despre risipă, mâncare, deșeuri, energie, dar și despre timp și relații, pentru că toate sunt conectate, iar un consum conștient are mai multe ramificații, care nu sunt mereu vizibile. Pentru că deciziile individuale nu sunt întotdeauna suficiente pentru o cultură a consumului conștient, investigăm modalități de a lucra mai bine în comunitate pentru a acționa cât mai în acord cu mediul. Vor fi prezentate resurse și soluții practice despre cum ne putem îmbunătăți relația cu mediul, pas cu pas, iar la final vom încheia cu un atelier rapid și practic de plantare în compost, astfel încât fiecare participant va pleca acasă cu o viitoare plantă ale cărei semințe le-am plantat împreună.

Invitate: Cristina Briziou – Urban Cultor; Felicia Ienculescu-Popovici – Green Mogo; Tea Vasilescu – Viitor Plus;
Moderatoare: Roxana Buzețelu – Micile Bucurii
Eveniment organizat în parteneriat cu Micile Bucurii

Screenshot_2022-04-27_14-42-14

Detalii Eveniment

Data:
Sâmbătă 23 Iulie 2022

Program:
Toata ziua

Orasul:
București

Detalii Eveniment Recurent

Creștem din pământ: întâlniri despre echilibru, hrană și sol este organizat în perioada 14 Mai - 21 Iulie 2022; Sâmbăta în fiecare săptămână.

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din București!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL