Cros ZCMC Donaton, ediția a II-a @ Cluj-Napoca

Sâmbătă 24 August 2019
Cluj-Napoca

Dăm startul în acest an celei de-a doua ediții a Crosului ZCMC Donaton.

🏃‍♀Competiția va avea loc sâmbătă, 24 august, de la ora 10:00.

Concurenţii îşi vor putea testa forţele pe distanţele de 1, 4 şi 10 km, în opt categorii diferite de concurs:
– categoria I: sub 10 ani
– categoria II: 10-11 ani
– categoria III: 12-13 ani
– categoria IV: 14-15 ani
– categoria V: 16-17 ani
– categoria VI: 18-34 de ani
– categoria VII: 35-54 ani
– categoria VIII: peste 55 de ani

🏃‍♂Traseul concursului este: str. Mihail Kogălniceanu – str. Emmanuel de Martonne – str. IC Brătianu – str. Hermann Oberth – str. Mihail Kogălniceanu – str. Baba Novac – str. IC Brătianu – str. Hermann Oberth – B-dul Eroilor – str. Universității.

🏃‍♀Pasionaţii de alergare se vor putea înregistra anticipat până la data de 22 august pe www.donaton.ro. Numărul participanților la cros este limitat. Înscrierile pe locurile rămase neocupate se va putea face în ziua de 24 august la standul amenajat în apropierea startului.

🏃‍♂În cazul înregistrării anticipate taxa de participare este de 5 lei pentru concurenţii cu vârsta sub 14 ani, iar pentru concurenţii având vârsta de peste 14 ani o taxă de participare de 15 de lei. În cazul înregistrării la faţa locului, concurenţii cu vârsta sub 14 ani vor plăti 10 lei, iar concurenţii având vârsta de peste 14 ani 30 de lei pentru a putea participa la cursă.

🏃‍♀Fiecare concurent va primi un număr de concurs, o medalie, o băutură izotonică, fructe şi batoane müsli. Vom asigura pentru toți participanți un tichet de degustare la grătar și încă o bere artizanală pentru adulți.

Crosul ZCMC DONATON este creat pentru a cinsti amintirea viteazului păstor Donát. Conform unei legende ce s-a păstrat de-a lungul timpurilor în urmă cu aproape 400 de ani, ciobanul Donát, a observat într-o noapte la Tăietura Turcului oastea otomană ce intenţiona să atace Clujul. Pentru a putea salva ce mai putea fi salvat, a alergat spre oraş şi a bătut puternic la poarta dinspre Mănăştur. A mai avut timp doar să alerteze locuitorii oraşului şi a şi căzut mort. Mulţumită lui, duşmanul a fost izgonit. Drumul parcurs de el se cheamă şi astăzi Strada Donath.


 RECOMANDARE

Detalii Eveniment

Data:
Sâmbătă 24 August 2019

Program:
10:00 - 13:00

Orasul:
Cluj-Napoca

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din Cluj-Napoca!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL