Cu vaporul printre stele. Spectacol la Ateneul Național din Iași

Sâmbătă 11 Mai 2024
Iasi

Ateneul Național din Iași vă invită sâmbătă, 11 mai 2024, ora 12.00, la Sala Unirii la un nou spectacol pentru copii – „Cu vaporul printre stele”, de Matei Vișniec, regia Aurelian Bălăiță!

Cu vaporul printre stele | de Matei Vișniec | regia Aurelian Bălăiță.

„Cu vaporul printre stele” este un spectacol pentru toate vârstele, care surprinde prin scenografia impresionantă și inteligentă care permite artificiile scenice, prin costumele colorate și sugestive, prin video-proiecțiile care devin un personaj care secondează toată acțiunea scenică, prin jocul actoricesc animat și energic.

„Cu vaporul printre stele” a fost o opțiune regizorală care se datorează dorinței de a juca texte contemporane de o prospețime necesară publicului actual. În calitate de regizor și profesor la clasă de animație, domnul Aurelian Bălăiță, a speculat potențialul textului de a crea un spectacol care jonglează atât cu teatrul dramatic, cât și cu cel de animație, realizând un spectacol sincretic.

Spectacolul prezintă câteva personaje foarte colorate, cel mai priceput și enigmatic fiind Mumullino, iluzionistul cel mai AbraCadabraDebil din toate timpurile. El își practică numerele de magie pe un vas de croazieră. Din dorința nepoatelor sale de a trăi experiența unei croaziere, ele se ascund în lăzile lui de recuzită, distrugându-le, iar numerele de magie sunt compromise din cauza acestui incident.

Nepoatele doresc să se revanșeze pentru cele întâmplate, așa că îl ajută pe unchiul Mumullino să refacă numerele de magie, dar foarte stângace și ratate, își aduc unchiul la disperare. Dar totul e bine, când se termină cu bine și în cele din urmă, reușesc să pună în scenă un număr de magie cu succes!

Regia: Aurelian Bălăiță
Asistent regie: Erica Moldovan
Coloana sonoră: Alexandru Neș
Scenografia: Alina Dincă-Pușcașu
Coregrafia: Ancuța Macovei
Video mapping: Cristi Bortoș

Distribuția:

Dumitru Florescu, Florin Gorgos, Mariana Dumitrache, Alexandra Paftală și Gelu Ciobotaru.

📍Ateneul din Iași – Vezi pe hartă/traseu

TOATE EVENIMENTELE


⚠️ GOKID.ro este portal de promovare de evenimente și activități pentru copii. În cazul anulării sau amânării evenimentelor recomandate responsabilitatea aparține organizatorilor. Vă rugăm să contactați organizatorii pentru confirmarea desfășurării evenimentelor la datele anunțate. Vă mulțumim pentru înțelegere și vă dorim să vă bucurați de evenimente cât mai reușite!

Sursa: https://www.ateneuiasi.ro/calendar/


 RECOMANDARE

Detalii Eveniment

Data:
Sâmbătă 11 Mai 2024

Program:
De la 12:00

Orasul:
Iasi

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din Iasi!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL