Cum ajungem de la refuz la dorinta de cooperare

Sâmbătă 07 Martie 2015
București

Cursuri pentru parinti in Bucuresti. Comunicare NonViolenta cu Monica Reu – Cum ajungem de la refuz la dorinta de cooperare

 

“Nu” este fără îndoială unul dintre cele mai des auzite cuvinte în relaţia dintre părinte şi copil… Şi probabil unul dintre cuvintele care trezesc cele mai multe conflicte şi blocaje de comunicare.

În jurul vârstei de doi ani, copilul îl descoperă pe “nu”… şi, spre exasperarea părinţilor, pare că între ei se naşte o prietenie ce va dura o viaţă. Însă cam tot atunci, părinţii încep să spună mult mai des “nu” copilului lor. Frustrare, furie, nervi tociţi de ambele părţi. Sentimente puternice ies la lumină atât în copil, cât şi în părinţi, când se confruntă cu un refuz tranşant sau o interdicţie. Dinamica ce se instalează acum poate avea efecte pe termen lung asupra relaţiei dintre ei.

  • Cum putem, ca părinţi, să ne raportăm mai sănătos la “nu-urile” copiilor noştri?

  • Cum putem transforma “nu-urile” copiilor în disponibilitate de cooperare?

  • Cum putem trasa limite în relaţia cu copiii fără a recurge la “nu e voie”?

  • Cum putem transforma un “nu” într-o oportunitate de conectare?

Sunt întrebările pe care le vom aborda în cadrul acestui workshop adresat tuturor cadrelor didactice şi părinţilor ce îşi doresc să clădească alături de copiii lor o relaţie armonioasă şi de cooperare de o viaţă.

Atelierul va avea loc sâmbătă, 7 martie (10:00 – 18:00) la sediul ACNV,  Strada Bucovina nr. 1A, etaj 4, apt.  49, Sector 3  Map

Abonează-te la Newsletter GOKID!
Îți trimitem Invitații la Evenimente, Newslettere de Weekend și Povestea de Duminică Seara
+ CADOU 

14 Jocuri pentru Dezvoltarea Inteligenței Emoționale

 VREAU! 

Numărul de locuri este limitat la 12. Pentru alte detalii folosiţi adresa de mail [email protected] (Monica Reu).

Formator


DSC_8017Monica Reu împărtăşeste metoda CNV din anul 2004 şi este formator autorizat CNFPA. Este singurul trainer român de Comunicare Nonviolentă certificat de Center for Nonviolent Communication din Statele Unite. Organizează şi susţine workshop-uri în România şi Polonia pentru cadre didactice, părinţi şi cupluri. Din anul 2007 este preşedintele Asociaţiei pentru Comunicare Nonviolentă (www.nonviolenta.org) cu sediul în Bucureşti, organizaţie ce are ca scop promovarea principiilor CNV în societatea românească. Programul Educaţie Empatică s-a născut din dorinţa ei de a împărtăşi cu părinţii un instrument de relaţionare ce poate aduce mai multă bucurie şi armonie în viaţa de familie. Unul dintre învăţătorii săi într-ale comunicării empatice este fiica ei, Emma, în vârstă de patru ani.

Inscriere


Taxa de participare este de RON 160 de persoană sau RON 300 de cuplu, în cazul în care participă ambii părinţi.Pentru a te înscrie la acest curs, completează formularul de înscriere de aici. Vei primi confirmarea rezervării locului tău după efectuarea plății.

Opțiuni de plată

Taxa de participare: 160 lei de persoană sau 300 lei de cuplu în cazul în care participă ambii părinţi.

Transfer bancar:

Asociatia Pentru Comunicare Non-Violenta
Cod fiscal: 23665402
IBAN: RO23RZBR0000060010185464, Raiffeisen Bank Baba Novac

Detalii Eveniment

Data:
Sâmbătă 07 Martie 2015

Program:
10:00:00 - 18:00:00

Orasul:
București

Detalii Locație

Asociatia pentru Comunicare Non-violentă

Oraș:
Bucuresti

Adresa:
Strada Bucovina nr. 1A, bl. L10, ap. 49

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din București!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL