Cum creștem încrederea în noi în Cercul Excelenței

Duminică 23 Septembrie 2018
București

Vă invităm la un workshop dedicat copiilor și un cerc de discuții pentru părinți, în paralel, despre cum creștem încrederea de sine a copiilor :).

Despre increderea in sine a copiilor s-a vorbit mult. Stii si tu o multime de tehnici si instrumente pentru a ajuta copilul sa aiba incredere in el. Dar, cu toate ca exista tone de informatii pe aceasta tema, din pacate, suntem fix in acelasi punct. Parca nimic nu functioneaza cand vrem sa aplicam cu propriul copil.
Si ne doare cand observam cum copilul nostru refuza sa incerce lucruri noi, crede despre sine ca nu este suficient de bun sau la fel de bun ca ceilalti sau cand nu reuseste sa treaca peste diverse esecuri,

Lucrand cu copiii, observ cat de frica le este sa greseasca si cat de rusinati se simt cand ceilalti le spun ca au gresit. Pentru ca multi cred ca greseala aceea ii defineste pe ei, este despre ei, nu despre un comportament al lor.

Increderea in sine incepe de la ceea ce crezi tu despre tine. De la cum te vezi tu pe tine si la cat de bine te simti in pielea ta. Doar ca, aceste credinte despre noi, odata formate, credem ca nu se mai pot schimba. Si se transforma in ”asa sunt eu, nu ma pot schimba” cu care traim toata viata. Si ele, convingerile despre noi, ne vor conduce toate comportamentele si ne vor determina alegerile in viata.
Copiii nostri au nevoie sa invete sa se cunoasca pe ei insisi. Sa fie constienti de propriile resurse interne si sa invete cum sa le acceseze si cum sa le gestioneze. Au nevoie sa inteleaga ca fiecare dintre ei este unic si diferit de ceilalti si asta nu inseamna ca unul este mai bun decat celalat.

Si cred ca e timpul ca ei sa invete cum sa si modeleze propriile convingeri, cum sa si formeze credintele despre ei si sa si foloseasca propria minte ca un instrument in beneficiul sau.

Putem sa crestem increderea in noi invatand sa accesam propriile resurse. Observand ca acea imagine pe care ne am construit despre noi nu este de neschimbat. Si ca avem instrumente care ne ajuta sa creem credintele de care avem nevoie.

In “Cercul Excelentei” exact asta descopera copilul. Isi construieste propriul cerc si, in acel cerc, porneste de la ceea ce crede el despre el spre cine are nevoie sa fie pentru a avea incredete in el. Si, in acest proces, copilul este ghidat sa descopete ca are deja resursele de care are nevoie. Sau, daca nu crede ca le are, le poate modela.

Cunosc multe tehnici care ne pot ajuta sa crestem increderea in sine. Dar cea mai autentica si cu rezultate imediate, care a functionat si la copii, este “Cercul Excelentei”. Pentru ca in acest “Cerc” intram in acei papuci in care noi suntem valorosi, increzatori si ” excelenti”. Exact asa cum ne dorim sa fim.

Da-i voie copilului tau sa viseze mare si asa va deveni. Da i voie copilului tau sa intre in “Cercul Excelentei” si va prinde curaj sa devina cea mai buna varianta a sa.

—————————————————————————-
* Workshopul este sustinut de Lavinia Sirboiu, coach emoțional, si se adreseaza copiilor cu varsta intre 6-12 ani.
Durata este de 2 ore.
La final, timp de 30 min, vom avea o intilnire cu parintii pentru a oferi un feedback despre fiecare copil in parte.
* In timp ce copiii intra in “Cercul excelentei” părinții participa la un grup de discutii, sustinut de Georgiana Codrescu, consilier pentru dezvoltare personală, in care afla cum ii pot ajuta pe copii sa aiba mai multa incredere in ei, fiindca influenta lor este esentiala.
Costul workshopului pentru copii este 100 lei, iar al grupului pentru parinti de 80 lei.

Unde? Land of Oz – Centru de RE:Creație pentru părinți, Str. Doctor Nicolae D. Staicovici 23, Bucuresti (vezi pe hartă)

Te poti inscrie printr-un mesaj sau telefon la 0726.199.608 sau prin mail la [email protected].

Detalii Eveniment

Data:
Duminică 23 Septembrie 2018

Program:
11:00 - 13:30

Orasul:
București

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din București!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL