Cum Introducem Copilul în Lumea Desenelor Animate. Mic Îndrumar pentru Părinţi Responsabili

Ecranul a devenit parte din existenţa noastră cotidiană iar desenele animate lumea în care cei mici sunt nerăbdători să evadeze pentru a trăi aventuri imaginare alături de eroii lor preferați.

Încă de la vârste foarte fragede cei mici sunt dornici să se uite la desene animate. Cu toții ne-am întrebat de la ce vârstă și cum e bine să îl lăsăm pe cel mic la desene.

Iată un mic ghid al părintelui la început de drum, care își dorește să îl introducă pe cel mic în lumea desenelor animate într-un mod responsabil:

1. La ce vârstă vedem primul desene animat

Pană la vârstă de 12 ani și chiar mai târziu, timpul petrecut în fața televizorului sau a calculatorului afectează dezvoltarea creierului copiilor și funcționarea acestuia pe termen lung. Academia Americană de Pediatrie recomanda că cei mici să fie lăsați la ecran după 18 luni pentru video chat cu părinții aflați la distanță, iar după vârstă de 2 ani pentru desene sau alte programe.

2. Cât timp îl lăsăm pe copil la ecran

Marea majoritate a articolelor de specialitate recomandă ca între 2 și 5 ani să încercam să limităm timpul în față ecranului la 1 oră pe zi. Vezi și viziunea unor psihologi români pe această temă controversată.

3. Ce desene animate alegem

Copiii se atașează de personajele preferate și îi vedem adesea imitând în cele mai variate moduri ceea ce văd la acestea. Este datoria părintelui să îi ofere copilului îndrumare către acele seriale sau filme cu eroi care pot servi drept modele. Chiar dacă un episod de desene animate reprezintă până la urmă o porție de divertisment, în provocările de zi cu zi copilul va avea oricând la îndemână posibilitatea de a-și însuși valorile personajului preferat. Vezi şi recomandările noastre de desene animate potrivite pentru copii mici.

Vezi şi: 5 Desene Animate Româneşti la care se Uitau Părinţii de Astazi

4. Cum ne uităm la desene animate 

Monica Reu, fondatorul și președintele Asociației pentru Comunicare Non-Violentă, ne recomandă ca vizionarea desenelor animate la vârste fragede să se facă sub supravegherea părintelui. Acesta îl va însoți pe copil în lumea imaginară de dincolo de ecran și îi va oferi suport în a înțelege diferența dintre realitate și ficțiune.

Şi pentru că iubim desenele animate, ieri ne-am bucurat să participăm, alături de prietenii noștri de la Parenting Ads și din comunicatea de site-uri și bloggeri de parenting, la lansarea unui nou serial de desene animate: Aventurile lui Dino!

Adresat copiilor cu vârsta între 3 şi 9 ani, serialul prezintă aventurile lui Dino şi ale prietenilor lui, Kika, Lip şi Cacau, care au loc pe vasul lor zburător – Atlas. Cei 4 prieteni trec prin încercări ale căror soluţie o găsesc în prietenia care îi leagă, în loialitate, în spiritul de aventură şi de echipă care îi caracterizează pe toţi. Fiecare episod vine cu o lecţie pe care copiii o înţeleg cu uşurinţă, ghidaţi de ai lor părinţi.

Citeşte şi: Paşaport pentru Copil. Actele Necesare şi Costuri pentru Emiterea de Paşapoarte pentru Minori

Primele 4 episoade ne-au convins și le recomandăm pentru cei mai mici dintre privitori. Animația este simplă și colorată iar poveștile nu sunt deloc complicate, cu siguranță vor fi pe placul prichindeilor.

Dino și prietenii lui pleacă în aventuri în corabia lor zburătoare și învață despre valorile cele mai importante ale copilăriei, temelii ale transfomării în adulţi responsabili şi fericiţi: prietenia, curajul, generozitatea, apropierea de familie.

Serialul de animaţie rulează din 6 mai pe canalul de Youtube Aventurile lui Dino.

La eveniment ne-am bucurat să o revedem pe Monica Reu, care ne-a reamintit cu farmecul și căldura ei de importanţa valorilor pe care copiii le preiau prin mijloocirea părinţilor și despre faptul că fericirea ființelor umane depinde în foarte mare măsură de calitatea relațiilor pe care le au cu oamenii dragi de care se înconjoară.

Aventurile lui Dino lansare Credit foto Daniel Osmanovici Marian Ralea
Credit foto: Daniel Osmanovici – tataincepator.ro
Aventurile lui Dino lansare Credit foto Daniel Osmanovici Marian Ralea
Credit foto: Daniel Osmanovici – tataincepator.ro

Aventurile lui Dino lansare Cum Introducem Copilul în Lumea Desenului Animat #aventurileluiDino #danonino


 RECOMANDARE

DISTRIBUIE
GOKID este un calendar de evenimente si activităţi pentru copii si parinti. Zilnic venim cu recomandări utile pentru părinţi şi copii: locuri unde ieşim cu copilul, ateliere şi cursuri pentru copii, spectacole, activităţi în casa şi afară. Eşti organizator şi îţi doreşti ca şi evenimentul sau produsul tău să apară în paginile GOKID.ro? Scrie-ne la events [at] gokid [punct] ro şi găsim împreună cea mai bună cale de colaborare. Te aşteptăm!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU