Cum Să Înalți un Zmeu cu Copilul Tău. 3 Pași Simpli pentru a Ridica Zmeul pe Cer

Aveți chef de zbenguială pe afară? Dacă afară nu plouă și nu e furtună dar bate vântul, e timpul ideal să înalți un zmeu cu copilul tău.

Cu siguranță cel mic se va bucura atunci când zmeul va fi sus pe cer și veți bucura și privirile altor copii.

Dacă nu aveți încă un zmeu ar fi bine să știți că acestea se aleg și în funcție de viteza vântului pe care se înalță. Spre exemplu cele comune, în formă de triunghi sau diamant, sunt potrivite pentru viteze de 6,5-11 km/h, în timp ce zmeiele celulare sunt potrivite pentru viteze mai mari, de 16-19 km/h.

tipuri de zmeie
nationalkitemonth.org

Înarmați-vă însă cu un zmeu bun și un pic de cunoaștere, nu este chiar atât de ușor cum pare! Dacă zmeul are coadă asigurați-vă că i-o montați, nu este doar un accesoriu simpatic ci îl ajută mult la stabilitate.

Va trebui să alegeți o zi în care bate vântul și un spațiu de lansare larg și fără cabluri sau copaci, pe câmp sau pe plajă, sau cel puțin într-o poiană generoasă. Și bineînțeles să deprindeți… tehnica :-).

Haideți să vedem acum cei 3 pași simpli care te vor învăța cum să înalți un zmeu cu copilul tău:

1. Așezați-vă pe poziții.

Unul din voi va ține zmeul și va fi lansatorul acestuia, iar celălalt ține capătul sforii și va manevra zmeul în zbor. Să îi spunem pilot :). Lansatorul se așează în așa fel încât vântul să îi bată din față și ține zmeul căt mai sus în fața sa și cu vârful în sus. Zmeul va fi tot timpul cu vârful spre direcția din care bate vântul. Ne asigurăm că suntem poziționați pe direcția vântului, adică să bată dinspre pilot înspre lansator. Nu este nevoie să lansați zmeul din alergare!

Metoda este utilă mai ales atunci când vântul nu bate suficient de puternic. Cu cât viteza vântului este mai mică, cu atât distanța dintre lansator și pilot poate fi mai mare, până la 10-20 m.

Te-ar mai putea interesa: 20 Modele de Avioane de Hârtie pentru Copii +5 ani

2. Lansați zmeul!

Atunci când pilotul simte că vântul bate cu intensitate potrivită și pe direcția dintre el și lansator, îi transmite mesaj lansatorului să dea drumul zmeului. În acel moment pilotul trage către el de sfoară, smucește zmeul și îl apropie de el strangând sfoara, pentru a forța zmeul să înfrunte vântul și astfel să se înalțe. Când zmeul capătă stabilitate și sfoara este întinsă, pilotul poate elibera mai multă sfoară pentru a-i permite să urce și mai sus.

Vezi și: 7 Super Animaţii Scurte cu Final Fericit

3. Manevrați zmeul!

Nu trebuie să uităm să urmărim direcția vântului și să poziționăm tot timpul zmeul în așa fel încât acesta să înfrunte vântul. Atunci când observăm că zmeul coboară îl smucim din nou pentru a-l face să urce și ulterior eliberăm din sfoară pentru ca zmeul să poată câștiga altitudine. Cu astfel de mișcari zmeul va fi încurajat să se înalțe din ce în ce mai mult. Când zmeul ajunge suficient de sus el poate prinde un curent de aer constant pe care să se stabilizeze. Pilotul nu mai trebuie decât să se joace cu sfoara și să experimenteze.

Dacă ai învățat cum să înalți un zmeu cu copilul tău și locuiți într-o zonă în care vântul bate frecvent, cu siguranță vă veți dori să treceți la nivelul următor și veți experimenta cu un zmeu dirijabil cu 2 sfori!

DISTRIBUIE
GOKID este un calendar de evenimente si activităţi pentru copii si parinti. Zilnic venim cu recomandări utile pentru părinţi şi copii: locuri unde ieşim cu copilul, ateliere şi cursuri pentru copii, spectacole, activităţi în casa şi afară. Eşti organizator şi îţi doreşti ca şi evenimentul sau produsul tău să apară în paginile GOKID.ro? Scrie-ne la events [at] gokid [punct] ro şi găsim împreună cea mai bună cale de colaborare. Te aşteptăm!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU