Curs – Calatorie in lumea emotiilor – mai aproape de copilul tau

Sâmbătă 01 Decembrie 2018
Constanta

Un mit foarte răspândit despre parenting este că acesta se centrează pe copil. “Ce să-i fac copilului încât să facă X sau să nu mai facă Y?”. Credința mea este că parentingul are în centru părintele și lumea lui interioară, și se concentrează pe a ajuta părintele să construiască o relație armonioasă cu copilul lui, prin instrumente și informație.

Parenting by Connection este o filosofie de parentaj dezvoltată de Hand in Hand Parenting, organizație în cadrul căreia m-am certificat și care oferă părinților instrumente de conectare cu copiii de mai bine de douăzeci de ani. Acest curs abordează cele mai dificile situații cu care se confruntă părinții, și vine cu instrumentele potrivite pentru fiecare provocare din viața de părinte.

Pe lângă o mai bună înțelegere a comportamentelor și emoțiilor copiilor, acest curs îți aduce și instrumentele necesare pentru a trece cu bine de furtunile emoționale cu care se confruntă fiecare familie: timpul special, jocul, stabilirea limitelor și ascultarea emoțiilor dificile. Acceptarea emoțiilor (atât ale copiilor, cât și ale noastre, ale părinților) este primul pas către o relație armonioasă de familie. Cursul este construit în jurul conceptului de conectare și are la bază acceptarea și ascultarea emoțiilor dificile, precum și limitarea comportamentelor nepotrivite într-o manieră blândă, cu respect și empatie față de copil, fără pedepse și recompense.

Un citat care mie îmi place foarte mult spune: “Atunci când știi mai mult, faci mai bine.” (Maya Angelou) și acesta este și motivul pentru care am creat acest curs. Cu intenția de a vă aduce mai aproape de informație utilă, de instrumente practice, de voi înșivă și în final de copiii voștri.

De-a lungul timpului, în cadrul cursurilor am ascultat nenumărate povești de viață și părinții mi-au împărtășit diverse dificultăți cu care ei se confruntau în relația cu copiii lor. Ați fi surprinși să aflați că nu sunteți singuri și nici singurii care trec prin asemenea situații provocatoare în viața de părinte. Cel mai bun drum către copilul tău trece prin universul tău interior. Așadar, hai să pornim împreună în călătorie!

Ce vei afla la curs?
Sesiunea 1: Scurtă incursiune în anatomia emoțiilor. (Să înțelegem mai bine emoțiile și cum funcționează creierul uman.) Conectarea & Timpul Special. Jocul (rolul jocului în viața copiilor și în relația părinte-copil).
Sesiunea 2: Limite – cum stabilim limite în relația cu copilul? ( Nu pot să-i iau tableta din mână/ cere foarte multe dulciuri/ copilul (mă) lovește.) Plânsul copiilor (tantrumuri, crize de furie, broken cookie, anxietatea de separare)
Sesiunea 3: Comportament – cum abordăm comportamentele nepotrivite (acasă, pe stradă, la grădiniță)? Disciplina pozitivă ( Putem disciplina copiii și cu blândețe și respect, fără amenințări, țipete și pedepse. Cum?) Comunicare asertivă – cum vorbim cu copiii în așa fel încât să ne și asculte? (Orice îi spun nu ascultă, cuvintele mele trec pe lângă el/ea…)
Sesiunea 4: Părintele și universul lui interior. Moșteniri emoționale, scenarii de viață, inteligență emoțională pentru părinți, compasiune de sine, autocunoaștere și prezență conștientă.

Cursul te ajută….
Dacă nu știi cum pui limite în relația cu copilul.
Dacă copilul tău mușcă, lovește, împinge… nu se spală/nu mănâncă/nu face temele.
Dacă vrei să știi ce să faci atunci când copilul are o criză de furie, un tantrum, sau este miorlăit.
Dacă vrei să știi de ce e important jocul în viața de familie și cum să te joci cu copilul tău.

Cine sunt eu?
Alexandra Crivilaru, mamă a doi băieți (5 si 7 ani), consilier pentru dezvoltare personală și parentală și instructor certificat Parenting by Connection. Lucrez cu părinți și copii de mai bine de trei ani. Scriu pe alexandramoga.ro și postez pe pagina Părinți Împreună (https://www.facebook.com/parinti.impreuna).

Investiție: 450 ron/persoana.

Când? Sâmbăta (4 sesiuni a câte 3h fiecare, o sesiune/săptămână) – 10, 17, 24 Noiembrie și 1 Decembrie de la 16.00 la 19.00.
Cei care participă în cuplu, părinte + bunic/ă sau doi prieteni/e, au 10% reducere pentru ambele persoane.
Plata cursului se poate face in 2 transe.

Pentru inscriere va rugam sa ne transmiteti datele dvs. pe email la [email protected] sau la tel. 0733 462 057.

Unde? BB Center, str. Tudor Vladimirescu nr. 37, 900673 Constanta

Va asteptam cu drag!

Detalii Eveniment

Data:
Sâmbătă 01 Decembrie 2018

Program:
De la 16:00

Orasul:
Constanta

Detalii Eveniment Recurent

Curs - Calatorie in lumea emotiilor - mai aproape de copilul tau este organizat în perioada 17 Noiembrie - 01 Decembrie 2018; Sâmbăta în fiecare săptămână.

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din Constanta!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL