Cursuri de actorie pentru copii

Cursuri de actorie pentru copii si tineret la Scoala de Actorie  by Ioana Ghighina

actorieDesi am inceput cursurile de actorie pentru copii si tineret abia in octombrie, ne putem mandri cu doua grupe care au facut reale progrese actoricesti.

La grupa mica (copii de 3-4 ani), cu ajutorul jocurilor si exercitiilor bine gandite de Bogdana Fati – psiholog, Corina Munteanu – actor papusar si studenta la master in terapia prin teatru si pedagogie si Ioana Ginghina- actrita cu experienta in domeniul copiilor de peste 12 ani, am reusit sa le dezvoltam increderea in sine si  diminuarea inhibitiei sau a stării de timorare in fata unui grup.

Prin jocuri care par copilaresti ca saritul peste obstacole,  copiii reusesc sa-si creasca increderea in fortele proprii sustinuti de pe margine de ceilalti copii.

Astfel aceasta provocare accesibila si usor de trecut pentru ei, ii face mai increzatori si le intareste spiritul de echipa.

Alternarea jocurilor este foarte importanta. Exercitiile mai antrenante trebuie intrerupte de cele in care se scade nivelul de agitatie.

Din luna noiembrie am inceput sa ne concentram si pe comunicarea sentimentelor asa ca am introdus in fiecare ora exercitii prin care unul sau doi copii sunt in centrul atentiei, iar restul se transforma in public, insa unul activ.actorie1

 

„Povestea prietenului meu” este unul dintre ele. Fiecare copil vine cu o jucarie de  acasa, prietenul lui si il prezinta in fata colegilor lui.

I se va da o identitate si poate chiar o mica poveste. Restul copiilor intervin cu intrebari.

Acest exercitiul are ca scop  exprimarea cu lejeritate in fata unui grup, antrenează creativitatea si capacitatea de a găsi soluții proprii pentru diferite situații.

Povestea pe care ei o inventeaza este un mijloc metaforic cu ajutorul căruia copiii ne vorbesc prin intermediul jucariilor despre emotiile, fricile, grijile si  bucuriile lor.

 

Din 10 ianuarie incep noi inscrieri pentru alte grupe incepatoare, asa ca daca vreti sa faceti parte din echipa noastra nu mai stati pe ganduri si scrieti-ne.

Noi va vom contacta in cel mai scurt timp pentru a va da detalii despre scoala noastra.

Pe site-ul nostru puteti urmari cateva filmulete de la cele doua grupe de avansati pe care le avem acum.

Va asteptam cu drag!

 

www.miniartshow.ro

Mail: [email protected]

Tel:0749419999


 RECOMANDARE

DISTRIBUIE
Hey! Sunt iniţiatoarea GOKID, proiectul meu de suflet lansat după ce am născut-o pe Sonia. Comoara mea se apropie cu paşi mari de 11 ani care au fost plini de transformări pentru toată familia. În tot acest timp mi-am dorit să ieşim împreună, să ne bucurăm cu toţii de plăcerea de a ne întâlni şi conecta cu alţi copii şi părinţi. Sper ca recomandările noastre de evenimente şi activităţi să te ajute să petreci clipe minunate în familie!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU