Cursuri gratuite Coder Dojo de programare copii 6-14 ani Cluj

Programul gratuit Coder Dojo se deruleaza in Cluj din doua in doua saptamani si isi propune familiarizarea copiilor cu limbajele de programare.

Locuiesti in Cluj, copilul tau are intre 6 si 14 ani si ti-ai dori sa ii deschizi drumul catre programare? CoderDojo este un program gratuit dedicat elevilor din clasele 0-7, care au până în 14 ani.

Anul acesta sunt înscrise două grupe de câte 25 de locuri pentru clasele I-IV și V-VII, cursurile derulându-se doar în timpul anului școlar, din două în două săptămâni. La Coder Dojo copiii învață să programeze, să dezvolte site-uri web, aplicații, programe, jocuri și multe altele.

În luna aprilie 2014 a fost lansat în Cluj-Napoca primul Dojo în cadrul ACADEMY+PLUS, care a adunat un număr de 27 de elevi cu vârste cuprinse între 7-14 ani. Participarea copiilor este gratuită, iar toți cei care se implică sunt voluntari. Organizatorul acestui proiect este staff-ul ACADEMY+PLUS, iar mentorii care sunt alături de copii în săli și îi ajută sunt studenți ai academiei. Staff-ul pune la dispoziție celor care participă stații cu sistem de operare Linux pe care să lucreze, sau aceștia pot veni cu laptopuri proprii.

Activitățile se fac diferențiat atât pe grupe de vârstă, cât și în funcție de nivelul elevilor.

Elevii realizează proiecte în Scratch, acesta având ca scop familiarizarea copiilor cu limbajele de programare. Acest limbaj de programare ajută la dezvoltarea unei gândiri creative, în timp ce elevii învață elemente importante de calcul, sistematic și lucrează colaborativ.

Scratch este dezvoltat în cadrul MIT Media Lab, cu sprijin financiar din partea National Science Foundation, Microsoft, Intel Foundation, MacArthur Foundation, Google, Iomega and MIT Media Lab research.

Dojo-ul nostru face parte din comunitatea CoderDojo Internațional, precum și din comunitatea CoderDojo România.

Ce înseamnă Dojo?

Dojo este locul unde se antrenează adevărații ninja. Coder Dojo reprezinta unul dintre putinele cursuri gratuite de programare pentru copii din Cluj.

La ACADEMY+PLUS adevărații ninja sunt acei copii talentați care sunt pasionați de tehnologie și programare.

Află mai multe despre conceptul de CoderDojo și CoderDojo International.


 RECOMANDARE

DISTRIBUIE
GOKID este un calendar de evenimente si activităţi pentru copii si parinti. Zilnic venim cu recomandări utile pentru părinţi şi copii: locuri unde ieşim cu copilul, ateliere şi cursuri pentru copii, spectacole, activităţi în casa şi afară. Eşti organizator şi îţi doreşti ca şi evenimentul sau produsul tău să apară în paginile GOKID.ro? Scrie-ne la events [at] gokid [punct] ro şi găsim împreună cea mai bună cale de colaborare. Te aşteptăm!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU