Dezbatere cu Meg Hickling în libraria Humanitas Cismigiu

Vineri 18 Martie 2016
București

Editura Humanitas vă invită la o dezbatere pornind de la cea mai cunoscută carte a lui Meg Hickling, Ce le spunem copiilor si adolescentilor despre sex.

La dezbatere vor participa alături de autoare, Diana Dragu, director de dezvoltare Parentime și Diana Stănculeanu, psihoterapeut Salvați copiii.

Participarea este gratuita in limita locurilor disponibile.

Discuția va fi moderată de Andreea Ofițeru, jurnalist specializat în educație și comunicator. Meg Hickling este autoarea cartii Educatie sexuala pentru copii si adolescenti si ne învaţă de ce trebuie să vorbim cu copiii despre sexualitate (începând de la 2 ani şi până la vârsta adolescentului activ sexual) si ce le spunem copiilor si adolescentilor despre sex.

De ce? Pentru că aşa ne protejăm copilul de mesajele false ori periculoase despre sexualitate pe care le primeşte astăzi de peste tot.

Cum? Demistificând. Spunând adevărul cu simplitate şi umor. Găsiţi în carte întreaga „tehnică” a autoarei, cu exemple concrete din experienţa ei didactică.

Meg Hickling va susține două conferințe, una sâmbătă, 19 martie (10:00 – 14:30), care este adresată părinților, și una adresată specialiștior, care va avea loc duminică, 20 martie (10:00 – 14:30). Aceasta din urmă va fi disponibilă și prin live streaming.

Detalii și înscrieri pe www.parentime.ro/conferinta.


Vezi si:

PARENTING: Copilul meu minte! Cand minciunile copiilor devin o problema?

EVENIMENTE: Toate evenimentele curente pentru copii

CARTE: Educatie sexuala pentru copii si adolescenti, de Meg Hickling


 

Credem ca sexualitatea (sentimentele si comportamentele noastre) reprezinta o parte importanta a fiintei umane si o sexualitate sanatoasa are o pondere uriasa in starea de bine si santatatea generala a tuturor oamenilor.

Credem in educatia sexuala caci ea este cea care le ofera copiilor informatiile de care au nevoie pentru a ajunge niste adulti care sa se bucure de o dezvoltare sexuala armonioasa.

Credem in dreptul de a alege: de a ne alege partenerii, de a alege sa fim activi sexual sau nu, de a alege sa decidem daca vrem sa avem copii si cand,etc.

Credem ca este important sa putem transmite copiilor nostri valorile noastre legate de sexualitate intr-o maniera nondiscriminatoare.

De ce ai participa la conferinta nationala de educatie sexuala, la care aflam ce le spunem copiilor si adolescentilor despre sex:

Pentru ca iti doresti ca atunci cand va ajunge la adolescenta, copilul tau sa poata sa faca alegerile corecte in primele interactiuni sexuale. Iar pentru asta este de mare ajutor sa fi vorbit cu el inainte despre sexualitate si alegeri.

Pentru ca este de ajutor sa asculti de la un expert cu o experienta de 40 de ani in educatia sexuala a copiilor, ce le spunem copiilor si adolescentilor despre sex, urmand ca apoi sa iti adaptezi discursul conform valorilor tale.


 RECOMANDARE

Detalii Eveniment

Data:
Vineri 18 Martie 2016

Program:
18:30 - 20:30

Orasul:
București

Detalii Locație

Libraria Humanitas Cismigiu

Oraș:
Bucuresti

Adresa:
Bulevardul Regina Elisabeta, nr. 38

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din București!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL