Dinozaurii – O călătorie imersivă în lumea preistorică la Muzeul MINA

06-16 Iunie 2024
București

MINA, muzeul de artă imersivă din România, lansează pe 16 Mai un nou spectacol educațional: „Dinozaurii – O călătorie imersivă în Lumea Preistorică”. Show-ul reprezintă o incursiune în universul preistoric, ce cuprinde întreaga perioadă mezozoică, Triasic, Jurasic și Cretacic, în care protagoniștii sunt proiectați într-un mod impresionant, pe o suprafață de 400 metri pătrați, cu proiecții 360, oferind astfel publicului o experiență completă și captivantă, în habitatul de acum sute de milioane de ani.

Spectacolul este împărțit în 4 capitole: “Trezirea”, “Explozia Vieții, “ Adâncurile Apelor” și “Regatul Preistoric” și prezintă peste 30 de specii de dinozauri și reptile marine diferite, de la Ihtiozaur, plesiosaurii și mozozauri, la bine cunoscuții T-rex, Triceratops, Diplodocus și Stegozaur și dinozaurii aviari, Pterodactil, Quetzalcoatlus și Arheopterix. De asemenea, narațiunea prezintă dinozaurii și în rolul de părinți, aducând în scenă momentul eclozării unui pui, joacă acestora și tandrețea din cadrul unei familii.

Aceasta este prima producție proprie pe care MINA o lansează într-un nou spațiu media, “New Media Space”, realizat de o echipă amplă, formată din mai multe studiouri și specialiști independenți, care au lucrat la acest proiect extrem de complex din punct de vedere al animațiilor dinozaurilor, dar și al imaginilor realiste. Sub îndrumarea talentatei scenariste Anca Manolache de la V NĂ Studio, experiența vizuală a fost adusă la viață de către Michael Mircea, Noetic Studio, împreună cu Valentin Mladin și XD, care au creat grafica 3D și mediile virtuale de excepție. Animarea și riggingul personajelor principale au fost realizate cu măiestrie de către Alex Doiciu de la Emitter Studio, în timp ce Adrian Neacșu s-a ocupat de animarea și riggingul altor personaje. Producția muzicală a fost asigurată de producătorii muzicali: Andrei Ștefanovici, compoziția muzicală, iar efectele sonore și montajul au fost realizate de Ștefan Damian. Informațiile educaționale ce susțin partea vizuală, disponibile în română și engleză, sunt realizate de naratoarea Camelia Chenciu. Colaborarea lor a adus în scenă un spectacol pus în valoare prin proiecții ce vor avea loc atât pe tavan și podea, cât și pe pereții cu o înălțime de 5.5 metri.

„Dinozaurii – O călătorie imersivă în lumea preistorică” invită audiența într-o călătorie prin timp, începând cu trezirea misterioasă a lumii preistorice, marcată de sunete ancestrale și imagini care dezvăluie diversitatea și frumusețea acestui univers străvechi. Spectatorii sunt martorii unor momente critice, cum ar fi migrația dinozaurilor, urmată de explozia de viață în urma căreia se dezvoltă creaturi fascinante și peisaje incredibile. În mijlocul acestor aventuri preistorice, vizitatorii sunt purtați în adâncurile oceanului preistoric, unde descoperă lumea misterioasă a creaturilor marine din acea epocă îndepărtată. Fiecare moment este conectat printr-o tranziție fluidă, inclusiv întâlnirea cu plantele și florile străvechi ce colorează această călătorie.

„Cu acest spectacol ne propunem nu doar să distrăm, ci și să educăm, oferind tuturor categoriilor de vârstă, de la cei mai mici până la cei mai în vârstă, oportunitatea de a învăța despre istoria Pământului și despre fascinantul univers al dinozaurilor. Prin interacțiunea directă și participarea activă, dorim să inspirăm curiozitatea și să stimulăm imaginația copiilor, într-o călătorie plină de informații noi. Accesibil familiilor și grupurilor organizate, acest spectacol este conceput pentru a aduce împreună comunitățile într-o experiență memorabilă și educativă în ceea ce privește noțiuni de paleontologie și științele naturii”, spun fondatorii MINA.

În plus față de spectacolul imersiv, MINA dezvăluie și o colecție specială de tricouri cu realitate augmentată. Prin intermediul rețelei de socializare Instagram, purtătorii acestor tricouri vor putea să scaneze articolele vestimentare și să asiste la o experiență audio vizuală fascinantă: dinozaurii prind viață în fața ochilor lor. MINA a selectat patru specii de dinozauri pentru această aventură neobișnuită: Triceratops, Brachiosaurus, Quetzalcoatlus și Tyrannosaurus Rex.

Cu această nouă producție, MINA continuă să redefinească conceptul de artă și edutainment imersiv și să ofere publicului său experiențe unice și memorabile. Durata spectacolului este de 23 de minute, iar prețul unui bilet este de 30 de lei și 25 de lei pentru grupuri. Pentru mai multe informații și pentru achiziționarea biletelor, vă rugăm să vizitați site-ul oficial al muzeului, https://specials.minamuseum.com/.

Copiii sub 3 ani au gratuitate.

Despre MINA

MINA este primul spațiu imersiv din România și cel mai mare centru de new media art din Europa de Sud Est. Muzeul combină arta și tehnologia într-un spațiu senzorial pentru toate vârstele și are ca scop creșterea consumului cultural și a calității producției culturale în România. Prin acest spațiu multifuncțional, dotat cu tehnologie de ultimă generație, extindem granițele colaborărilor multidisciplinare și internaționale care sprijină inovația și digitalizarea.

În 2024, MINA a lansat MINA Pop Up, ediția itinerantă ce aduce arta digitală și noile tehnologii în trei mari orașe din România: Cluj-Napoca (19 aprilie – 2 iunie), Iași (10 iunie – 10 septembrie) și Timișoara (18 septembrie – 31 decembrie).


 RECOMANDARE

Detalii Eveniment

Perioada:
06-16 Iunie 2024

Orasul:
București

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din București!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL