Educație cu blândețe. Dar cu furia ta ce faci? Workshop pentru părinți cu Lavinia Sârboiu

Sâmbătă 25 Ianuarie 2020
București

Draga parinte furios,

Te vad peste tot. In parc, in curtea scolii, pe strada. Tot timpul ai de tipat ceva la copil. Tot timpul ii raspunzi cu enervare. Uiti tot timpul ca tu esti adultul in aceasta relatie si ca el, copilul tau, asteapta o solutie de la tine. Uiti tot timpul ca furia asta este despre tine. Dar este mai usor pentru tine sa spui ca este vina copilului. Doar ca nimeni nu are cum sa te infurie daca nu ai avea acele butonase care duc catre propriile răni.

Daca tu iti arunci de fiecare data furia asta catre copil, daca arunci spre el toate emotiile astea grele, el nu va fi decat cosul tau de gunoi emotional. Sia sta vrei?
Copilul tau nu e fericit, Nu se simte iubit,Nu creste armonios si in siguranta. Nu se simte bine in pielea lui si crede ca el este de vina pentru toata furia ta. Si nu se poate bucura de copilaria sa.

Stiu, iti este greu. Asa s-au purtat si altii cu tine. Ai crescut si tu printre tipete, invinovatire, critica si pedepse.. Asta este ce ai primit si tu copil fiind si nu stii cum altfel sa faci. Ti s-a spus ca tu esti cel care greseste, cel neconform si, pentru a fi indreptat, este nevoie de palmuta parintelui.
Dar se poate si altfel. Se poate fara tipete si fara pedepse. Se poate fara control. Daca pui in locul acestora blandete si conectare. Dar este nevoie ca mai intai sa i le oferi acelui copil ranit din tine.

Nu mai cauta solutii in exterior pentru furia ta. Pentru ca oricate informatii ai aduna si oricate tehnici de parentig ai stii, pina nu stai fata in fata cu emotiile tale nimic nu va functiona. Pana nu te vei uita in propria poveste sa vezi ce te-a durut atat de tare incat ai vrut sa uiti de acea durere, nici o tehnica de parenting nu te va ajuta sa-ti controlezi aceasta furie. Copilul acela batut, pedepsit si neluat in seama e tot acolo. Si el face acum ce au facut parintii lui cu el. Si furia asta este strigatul lui de durere si de vindecare

Stii, furia ta n-are legatura cu comportamentul copilului. Este doar despre tine. Copilul este cel care apasa un butonas pentru a scoate emotiile grele la suprafata. Iar tu iti ”versi” aceasta furie pe el pentru ca nu stii cum altfel sa faci.

───────── ꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷ ────────

───────── ꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷ ────────

Iti vine greu sa crezi ca se poate si altfel: fara furie, fara tipete, doar cu blandete si rabdare. Stiu. Am trait aceasta furie dusa pina in puctul in care iti pierzi controlul. Pina in acel puct in care nu mai stii ce zici sau ce faci. Si m-am speriat de mine. Sunt mama a trei copiii si ei au reusit sa scoata atata furie cat nu credeam ca am.

Si nu m-a ajutat nimic atunci. Nici sa-i inteleg de ce se comporta intr-un anume fel, nici sa iau o pauza de cateva secunde, nici orice alta tehnica de parenting. Si am inteles ca, daca vreu sa-mi cresc altfel copiii, este nevoie sa fac, mai intai, ceva cu mine. Sa merg in povestea mea si sa vad ce spune aceasta furie despre mine. Si am stat fata in fata cu emotiile alea grele, cu durerile mele atat de bine camuflate, cu toate partile de care imi era rusine si dureau, cu toata neacceptarea si cu toata neiubirea traite. Si bia dupa ce am imbratisat toate aceste parti si le-am vindecat, am gasit blandetea si acceptarea de care copiii mei aveau atata nevoie.

In momentul in care nu mai vrei sa scapi de furia ta abia atunci începi sa i auzi mesajul.
Nu cred intr-o magie care sa te faca peste noapte un parinte bland si rabdator. Este un proces in care iti iei privirea de la comportamentul copilului si o indrepti spre tine. Incepi sa observi ce spune acea furie despre tine. Cine esti tu furios fiind.

Nu am niciun sfat pentru tine. Si nicio informatie pe care sa n-o stii. Si nimeni nu te poate invata o cale buna sa-ti educi copilul cu blândețe. Pina ce tu nu găsești blândețea in tine. Pina cand acele rani care inca dor nu sunt vindecate.

Este un workshop in care nu doar stai si primesti informatii. Calatoria este a ta. Este calatoria ta in propria poveste. Spre ceea ce nu vrei sa vezi sau sa stii despre tine. Stai fata in fata cu emotiile tale. Te reintanlesti cu copilul acela de care ai uitat. Pe care nu l-ai mai luat de mult in seama. Pe care nu l-a auzit nimeni, Pentru ca nevoile lui nu erau auzite. Si nu contau.

Nu pot sa te conving de nimic. Si nici sfaturile mele sau ale altcuiva nu te vor ajuta sa scapi de furia ta. Pentru ca n-au cums a scapi.Vei descoperi tu de ce esti furioasa. Vei afla ce te doare atat de tare si ce ai nevoie pentru a-ti vindeca aceste dureri. Tu ai cele mai bune soutii pentru tine.

Workshopul se va desfasura pe parcursul a doua zile: sambata si duminica. cate 6 ore in fiecare zi.
Nu ai nevoie de carnetel si pix. Pentru ca n-am nicio informatie pentru tine. Am nevoie doar sa te lasi ghidat catre emotiile tale. Am nevoie doar sa-ti dai voie sa simti, oricat de mult doare.

Cand ? Data: 25 – 26 Ianuarie. Incepem la ora 10:00.
Adresa: Calea Victoriei 26, București.

Costul workshopului : 400 lei
Pentru rezervarea locului se achita un avans de 100 de lei.

Locurile sunt limitate pentru ca voi lucra cu fiecare participant in parte anumite tehnici care cer timp. Si vom lucra in ritmul fiecaruia.

Pentru inscrieri, avem nevoie de nume si numarul de telefon.
Pentru detalii, va rog sa o contactati pe Aida Tătuț, pe mail: [email protected], la telefon 0745302979, sau pe messenger: Aida Tătuț.

Detalii Eveniment

Data:
Sâmbătă 25 Ianuarie 2020

Program:
10:00 - 18:00

Orasul:
București

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din București!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL