Elevii și pasiunea pentru jocurile online

Pentru mulți părinți și profesori, o problemă tot mai acută o reprezintă insistența cu care copiii vor să se joace în mediul online. Cum digitalul face deja parte din viața noastră cotidiană, specialiștii Intuitext în educație explică de ce nu trebuie să ignorăm acest fenomen și care sunt avantajele tehnologiei pentru o educație modernă.

Astăzi, conflictul dintre generații include, pe lângă temele frecvente de disensiuni între părinți și copii, și problema timpului petrecut de cei mici la telefon, tabletă sau calculator. Dorința exagerată de a naviga în mediul online reprezintă un motiv serios de îngrijorare pentru adulți, care se tem de consecințele tehnologiei asupra educației noilor generații de elevi.

În acest context, specialiștii Intuitext în educație susțin faptul că problema în acest caz este disproporția dintre timpul petrecut în fața ecranelor și cel dedicat studiului, și nu tehnologia în sine. Digitalul face parte din viața noastră de zi cu zi și va ajunge să acopere zone tot mai mari.

Prin urmare, nu putem ignora mediul online sau device-urile smart, dar cum putem să-i atragem cu blândețe către activități cu adevărat utile lor.

Un program clar pe care copiii să-l respecte

Când vine vorba de mediul online, părinții și copiii par a fi două tabere gata în orice clipă să se înfrunte ca pe câmpul de bătălie. În timp ce adulții sunt preocupați de educație, copiii visează doar jocuri, animații amuzante sau aplicații ingenioase. Astfel, soluția este un program echilibrat, care să îmbine jocul și învățarea în mod cât mai plăcut și natural.

Resursele pozitive ale digitalului

În paralel cu dezvoltarea tehnologiei, educația din România se adaptează atât noilor generații de elevi, cât și dorinței părinților ca aceștia să nu acceseze site-uri sau jocuri nepotrivite vârstei lor. Astfel, au fost concepute o serie de produse educaționale digitale, care să-i ajute pe copii să învețe mai ușor și într-un mod plăcut.

O astfel de resursă este site-ul educațional Școala Intuitext, dedicat elevilor din clasele I, a II-a si a III-a. AVIZAT de Ministerul Educației, Școala Intuitext completează programa școlară și îi ajută pe copii să privească învățarea într-un mod pozitiv.

Astfel, prin joc (jocurile logice, filmulețele explicative, experimentele interactive) elevii înțeleg mai ușor materia predată la clasă de învățătoare la toate disciplinele de la școală.

Pentru elevii de gimnaziu, unul dintre cele mai importante examene este Evaluarea Națională de la finalul clasei a VIII-a. Această testare reprezintă atât o provocare în plan școlar, cât și emoțional, iar pentru a-i ajuta să câștige încredere în ei înșiși, specialiștii Intuitext în educație au conceput un produs adaptat nevoilor și dorințelor lor: ExamenulTau.ro. Prin această platformă online complexă, interactivă, copiii au șansa să se testeze singuri la Română și Matematică, să găsească probleme rezolvate în pași, să recapituleze, să-și dea seama ce nu știu – un fel de profesor la care pot apela cu încredere oricând doresc și de la care pot fi siguri că vor primi sfaturi și informații utile.

Sondaj despre eficiența studiului online

În cadrul unui studiu Intuitext despre eficiența platformei ExamenulTau.ro în rândul utilizatorilor, a reieșit faptul că jumătate dintre respondenți consideră că folosirea platformei a avut o influență asupra notei.

De asemenea, în cadrul unui sondaj realizat de specialiștii Intuitext în educație, am descoperit că:

  • 44% dintre elevi au obținut cu până la 2 puncte mai mult la examenul de Evaluare Națională.
  • 62% dintre elevi au folosit platforma din proprie inițiativă, fiind o metodă care îi atrage și un ajutor important mai ales în cazul celor care nu au făcut meditații.
  • 78% au declarat că au recomandat platforma ExamenulTau.ro cunoscuților pentru explicațiile clare și testele ce pot fi reluate oricând, pentru modalitatea eficientă de evaluare continuă și pentru faptul că, în esență, ExamenulTau.ro este un instrument util care acoperă întreaga materie.

 


 RECOMANDARE

DISTRIBUIE
GOKID este un calendar de evenimente si activităţi pentru copii si parinti. Zilnic venim cu recomandări utile pentru părinţi şi copii: locuri unde ieşim cu copilul, ateliere şi cursuri pentru copii, spectacole, activităţi în casa şi afară. Eşti organizator şi îţi doreşti ca şi evenimentul sau produsul tău să apară în paginile GOKID.ro? Scrie-ne la events [at] gokid [punct] ro şi găsim împreună cea mai bună cale de colaborare. Te aşteptăm să revii!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU