Evenimentul sportiv Cocosul de Munte te provoaca la miscare

14:00:00 - 13:00:00
12-14 Iunie 2015
București

 

Drumetii, competetii de cultura generala si orientare turistica la cea de-a II-a etapa din cadrul Campionatul National de Turism Sportiv Stafeta Muntilor

Camptionatului National de Turism Sportiv Stafeta Muntilor Cocosul de munteAsociatia de Turism Montan, Cocosul de Munte din Brasov are deosebita placere de a va invita in perioada 12-14 iunie la prima editie a trofeului Cocosul de Munte ce se va desfasura in Dambul Morii, Masivul Piatra Mare. Acest eveniment este unul sportiv de tip challenge si reprezinta a II-a etapa din cadrul Campionatul National de Turism Sportiv “Stafeta Muntilor”.

La acest eveniment poate participa orice persoana indiferent de experienta, tot ceea ce trebuie sa faca este sa respecte regulametul competitiei. In functie de experienta se va alege o categorie: Family, Juniori, Elite, Open, Veterani, Feminin.

Competitia “Trofeul Cocosul de Munte” se va desfasura in masivul Piatra Mare. Traseul ales de organizatori este unul de o dificultate medie, iar parcurgerea lui necesita o conditie fizica buna. Categoria Family va beneficia de un alt traseu mai usor.

Pe langa raidul montan (drumetia) concurentii vor trebui sa faca fata si altor probe. Proba Teoretica, unde fiecare echipa trebuie sa raspunda la un set de 15 intrebari de cultura generala referitoare la zona in care se desfasoara competitia. Fiecare membru al echipei va raspunde la cate 5 intrebari. Aceasta proba este cronometrata. Alta proba este cea de orientare turistica.

O proba, optionala de asta data este cea de alpinism, care se va desfasura pe un traseu cu o dificultate redusa, astfel incat si cei mai putini initiati sa il poata parcurge fara mari probleme. Pentru aceasta proba a fost ales un traseu de alpinism din Prapastia Ursilor. Pentru categoria Family aceasta proba va fi reprezentata de una de noduri folosite in alpinism. In ambele cazuri evolutiile concurentilor vor fi cronometrate.

Sambata seara, la focul de tabara se va desfasura mult iubita proba culturala, o proba asteptata de toti, unde cei mai indrazneti dintre participanti, vor canta melodii, vor recita poezii, si vor pune in scena o mica sceneta (teatru).

Pentru sustinatori si pentru cei care nu vor pleca in drumetie se vor organiza in tabara diferite activitati menite sa ii bine dispuna.

Asociatia De Turism Montan „Cocosul De Munte” este o organizatie cultural-educativa si sportiva care reuneste iubitori ai naturii si pe toti cei interesati in cunoasterea, studiul si ocrotirea naturii din judetul BRASOV si din toata tara.

Asociatia De Turism Montan „Cocosul De Munte” are drept scop, cercetarea si educatia ecologica, evaluarea si pastrarea patrimoniului natural, pregatirea fizica si intelectuala a membrilor in vederea realizarii scopurilor propuse.

Mai multe despre asociatia noastra si activitatile pe care le desfasuram puteti accesa www.cocosuldemunte.org.

Cocosul de munte eveniment sportiv Brasov

Căi de acces:

* DN1 București – Brașov ( dupa localitatea Timișul de Jos virați la dreapta la indicatorul Dâmbu Morii)

* Targu Mureș – Sighișoara – Brașov ( din Brașov urmați indicatorul București, iesire pe DN1. După ieșirea din oraș virați stânga la indicatoru Dâmbu Morii)

* Bacău – Onești – Târgu Secuiesc – Brașov (imediat după intrarea în Brașov se urcă pe centura Brașovului – strada Fundătura Hărmanului – Strada Timișul Sec care vă scoate direct în DN1)

* Pitești – Curtea de Argeș – Culoarul Rucar-Bran – Brașov (din Brașov urmați indicatorul București, iesire pe DN1. După ieșirea din oraș virați stânga la indicatorul Dâmbu Morii)

* Sibiu – Făgaraș – Brașov (din Brașov urmați indicatorul București, iesire pe DN1. După iesirea din oraș virați stanga la indicatorul Dâmbu Morii)

Transport in comun:

17B – Gara Brașov – Timișul de Jos ( coborați în stația Dâmbu Morii)

Program autobuz 17B – http://www.ratbv.ro/route/17/tour/timetable/

Cei care vin cu autoturismele proprii trebuie să știe că nu pot ajunge cu ele până la zona de campare. Mașinile vor fi lăsate 500 de metri mai jos, la barieră.

Categorii de concurs

Conform Regulamentului competiţional 2015 – Ştafeta Munţilor
1. FAMILY – participă echipe formate din 3 persoane, minim un adult şi obligatoriu minim un copil cu vârsta de maxim 13 ani împliniţi;
2. JUNIORI – participă echipe formate din 3 persoane, indiferent de sex, cu vârsta cuprinsă între 14 – 18 ani (împliniţi);
3. ELITE– participă echipe formate din 3 persoane, indiferent de sex;
4. OPEN – participă echipe formate din 3 persoane, indiferent de vârstă şi sex. Timpii pentru aceasta categorie sunt calculaţi ca timpi turistici;
5. VETERANI – participă echipe formate din 3 persoane cu vârste peste 45 de ani, indiferent de sex.
6. FEMININ – participă echipe formate din trei fete, indiferent de vârstă.

Probele obligatorii

RAID MONTAN– traseu montan de dificultate medie, cu o durată de maxim 8 ore ORIENTARE– proba de viteză pe azimut, fiecare echipaj va desemna un membru să parcurgă traseul.
CUNOŞTINŢE TURISTICE – Proba este organizată în sistem test grilă cu un singur răspuns corect; timpul alocat este de 7 minute.
PROBA CULTURALĂ se va susţine în seara zilei de sâmbătă, la focul de tabără.
Probe opţionale:
– proba de escaladă

Echipament OBLIGATORIU

Individual: echipamentul individual obligatoriu este compus din ”încălţăminte de munte cu talpa profilata”, aici intrând și „adidaşi” de trail running, lanternă, fluier şi pelerina de ploaie.
Echipa: recipient pentru apă, trusă medicală, rucsac, sursa de foc şi busolă.
Organizatorii îşi rezervă dreptul a modifica programul de desfăşurare al concursului!

PARTICIPAREA SE FACE PE PROPRIE RĂSPUNDERE !

Programul evenimentului

Vineri, 12 iunie 2015:
– primirea participanţilor între orele 15:00 – 22:00 si completarea de către aceștia a fiselor de înscriere în concurs ;
– Şedinţa tehnică va începe în intervalul 22:00 – 23:00;
Stingerea: ora obligatorie de stingere în tabără este ora 24.00 pentru ziua de vineri.

Sâmbătă, 13 iunie 2015:
– 08:00 – 18:00 – Trofeul „Cocoșul de Munte”,
– 10:00 – 17:00 – Probe distractive surpriză pentru cei rămaşi în tabără;
– 20:00 – 21:00 – Proba culturală și cântece de munte la foc de tabără.

Duminică, 14 iunie 2015:
– ora 11:30 – 13:00 afişarea rezultatelor şi Festivitatea de premiere

– ora 13.00 încheierea oficială a concursului, igienizarea taberei, defluirea participanţilor

Responsabilul de grup are obligația de a aduce la cunoştinţă regulile din interiorul taberei cât şi cele prevăzute de către Ştafeta Munţilor. Gunoiul va fi transportat pana la tomberon (500 de metri de camping).

Posibilități de cazare

Vila 7 Scari  http://www.turistinfo.ro/timisul_de_jos/cazare-timisul_de_jos/vila_7_scari-c57216.html

Pensiunea Casa Ezio  http://www.casa-ezio.ro/

Pensiunea Topaz  http://www.kt-turism.ro/index.php

Pentru cei care vor să se cazeze la aceste pensiuni, este recomandat să se intereseze din timp, deoarece zona este foarte tranzitată de turiști.

De asemenea, mai există posibilitate de cazare și în Brașov, timpul necesar de ajungere din oraș în camping fiind în jur de 30 de minute (dar se va pierde distracția și voia bună din tabară).

Organizatorii îşi rezervă dreptul de a modifica programul de desfăşurare al concursului!

Înscrierea și participarea în concurs este gratuită!

Contacte:

Laslo Eugen – 0740614947

Ungureanu Liviu – 0727895118

Miholcea Zsolt – 0720186972

Email: cocosuldemuntebrasov@yahoo.com

 

Unde? Dambul Morii, Masivul Piatra Mare

 

Detalii Eveniment

Perioada:
12-14 Iunie 2015

Ora incepere:
14:00:00

Ora terminare:
13:00:00

Orasul:
București

Detalii Locație

Dambul Morii, Masivul Piatra Mare, Județul Brașov

Oraș:
Sacele

Adresa:
Piatra Mare, Municipiul Săcele, Județul Brașov

DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL