Expoziția Mongolia, semnată de Luiza Boldeanu, la F64

Vineri 12 Octombrie 2018
București

Vineri, 12 octombrie te invităm în sala expozițională a magazinului F64 (Bulevardul Unirii 45), începând cu ora 19:00 pentru a vernisa inedita expoziție semnată de Luiza Boldeanu. Luiza călătorit în Mongolia și s-a întors cu multe povești ce merită spuse nu doar în cuvinte, ci și prin imagini.

Unde? F64, Bd. Unirii, nr. 45, Bucuresti

Mai jos aflăm mai multe despre ea și despre motivația care a împins-o să realizeze acest proiect.

Te poți înscrie aici: https://goo.gl/forms/nMMOig5CaIkwJkkM2

“Din momentul în care am început să planificăm călătoria știam exact ce ne dorim de la cele câteva săptămânii petrecute în Mongolia. Sincer, mi-aș fi dorit să mai rămânem câteva săptămânii bune, dacă nu câteva luni. Nu de alta, dar, sunt 22 de etnii diferite și aș vrea, pe viitor, să am contact cu fiecare dintre ele. Am cunoscut, locuit, mâncat la aceeași masă cu crescătorii de reni ce fac parte din tribul Tsaatan, originari din Siberia; crescătorii de vulturi de vânătoare, și anume cazaci, ei au migrat din Kazahstan și s-au așezat în vestul Mongoliei și crescătorii de cămile din Desertul Gobi. De la fiecare dintre ei am avut de învățat câte ceva: de la omenie, simplitate, comuniune cu natura, respectul pentru natură și pentru cei din jur și multe, multe altele.” spune Luiza.

Mongolia este faimoasă pentru modul nomad de viată ai locuitorilor ei. Are una din puținele culturi nomade din lume, cu o estimare de 30% până la 40% din locuitorii aceste țări fiind nomazi. Din oricare etnie ar face parte, nomazii Mongoliei se ocupă îndeosebi cu păstoritul, diferențele dintre ei fiind fizice, de cultură, tradiții și religie. In funcție de zona unde s-au stabilit, ei cresc reni, iaci, vaci, capre, oi sau cai și se mută de câteva ori pe an în funcție de anotimp și de nevoile animalelor din gospodărie.

Detalii Eveniment

Data:
Vineri 12 Octombrie 2018

Program:
19:00 - 21:00

Orasul:
București

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din București!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL