Vă invităm pe toți, cu mic, cu mare, să pătrundeți împreună în lumea fascinantă a copilăriei.
Muzeul Național de Istorie a României, în parteneriat cu Asociația Muzeul Jucăriilor, a pregătit pentru publicul de toate vârstele o frumoasă expoziție dedicată copilăriei și obiectelor care reușeau, în fiecare zi, să aducă un zâmbet pe buzele și în sufletele copiilor.
𝐁𝐢𝐥𝐞𝐭𝐞𝐥𝐞 𝐝𝐞 𝐚𝐜𝐜𝐞𝐬 în expoziție pot fi achiziționate și online, direct de pe site-ul muzeului https://mnir.booktes.com/#2020-12-07
Atent alese de prietenii noștri, jucăriile le oferă ocazia copiilor din prezent, dar și celor din trecut, să trăiască bucuria de a se întâlni cu emoția, veselia, inocența anilor lipsiți de griji și plini de curiozitate.
În 1960, România avea opt fabrici care manufacturau obiecte din lemn sau tablă, sau tipăreau cărți, dar avea și secții speciale de jucării. Întreprinderea „9 Mai” din Lugoj făcea stropitori, jucării cu cheiță și carusele, Cooperativa „Tehno-Metalica” București realiza jucării metalice, biciclete, triciclete și trenulețe, Fabrica de Mase Plastice, „MAP Oradea”, turna jucării din plastic, Cooperativa „Arta Lemnului” figurine, trenulețe și jocuri din lemn, Fabrica „Steaua Roșie” din Râșnov, jocul de Domino, iar „Agatex” Timișoara trenulețe, tamburine și alte jucării din metal, iar celebra „Arădeanca” făcea sute de modele de păpuși. Toate aceste fabrici exportau 80% din producție, iar jucăriile ajungeau în anii ’60 și ’70 să le concureze calitativ pe cele din Occident.
”Întreprinderea Poligrafică Banat” era cea mai mare fabrică unde se realizau jocuri din carton, cu peste 1000 de angajați. Aici s-au născut celebrele jocuri „Animalele din continente”, „Piticot”, „Nu te supăra frate”, „Păcălici” sau „Dacii și Romanii”. Înființată în 1923, Fabrica „Metaloglobus” producea ambalaje metalice, cazane, numere stradale și felinare.
În 1965 se deschidea secția de jucării. 4-5 milioane de jucării pe arcuri, jucării din pluș, telefoane, mini-mașini de cusut, pistoale, puști, mitraliere, trompete și tamburine din fier erau produse anual aici.
Detalii Eveniment
Perioada:
01-06 Aprilie 2021
Ora incepere:
09:00
Ora terminare:
17:00
Orasul:
București
Detalii Locație
Muzeul Naţional de Istorie a României
Județ:
Sector 1
Oraș:
Bucuresti
Adresa:
Calea Victoriei nr.12