Expoziție: Datini și obiceiuri de iarnă. Măști de Anul Nou @ Iași

09-13 Ianuarie 2019
Iasi

Muzeul Etnografic al Moldovei din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași organizează, în perioada 15 decembrie 2018 – 13 ianuarie 2019, expoziția temporară „Datini și obiceiuri de iarnă. Măști de Anul Nou”.

Selecția expozițională va aduce în fața publicului măști confecționate de meșteri populari renumiți din zona Moldovei (Neamț, Botoșani, Iași), dar și obiecte de recuzită din patrimoniul muzeului – o împletire de vechi și nou, în spiritul perioadei în care ne aflăm.

Unde? Palatul Culturii din Iași – Complexul Muzeal Național „Moldova”, Piața Ștefan cel Mare și Sfânt nr. 1, Iasi

Dintre toate practicile asociate intervalului de regenerare a timpului, etalarea măștilor de Anul Nou continuă să reprezinte momentul cel mai așteptat în comunitățile din Moldova. Confecționate din materiale diverse și invocând personaje zoomorfe sau antropomorfe, cu alai specific sau parte a unui „alai de alaiuri”, măștile de Anul Nou se întâlnesc în zona Moldovei într-o mare varietate tipologică. Rolul important al acestora reiese și din forța cu care meșteșugul confecționării măștilor reușește să se mențină actual.

Vernisajul va avea loc sâmbătă, 15 decembrie 2018, ora 11.00, la Palatul Culturii, în spațiul expozițional al Muzeului Etnografic al Moldovei, și îi va avea invitați pe elevii Școlii Gimnaziale „D. Sturdza” din Popești – structura Hărpășești (județul Iași), care vor prezenta obiceiuri de iarnă specifice zonei din care provin. www.palatulculturii.ro

Detalii Eveniment

Perioada:
09-13 Ianuarie 2019

Ora incepere:
10:00

Orasul:
Iasi

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din Iasi!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL