Expoziție Mamă/Fiică. Dialoguri interioare, întrebări, răspunsuri și gânduri dezgolite

16-17 Iulie 2021
București

Cine e mama ta atunci când nu îți este doar mamă? Cine este mama pentru tine atunci când nu te aude nimeni, ce îți spui despre omul pe care îl cunoști prea mult ca să nu îl judeci, pe care l-ai văzut prea mult ca să închizi ochiul critic și pe care îl știi prea bine să te mai gândești vreun pic la cine e de fapt. Dar cine e de fapt, ea, în afară de mama ta? Și ce parte din ea ai devenit tu, ce parte din tine e încă la ea?

Mamă/Fiică
O expoziție despre dialoguri interioare, întrebări, răspunsuri și gânduri dezgolite.
By Vanner Collective alături de Bogdan Dincă
Locație: Rezidența BRD Scena 9, Str. I. L. Caragiale 32, Bucuresti

Acces:
16 iulie / 19.00-23.00
17 iulie / 14.00-20.00
Accesul este liber.

Bogdan Dincă este fotojurnalist, interesat de subiecte sociale si de explorarea modului în care funcționăm ca indivizi şi societate. Este co-fondator al grupului Documentaria, iar fotografiile sale au fost publicate de DoR, Scena9, Libertatea, Inclusiv, Şcoala9, Hotnews. Anul acesta a primit o bursă pentru a urma cursurile VII Academy.
Vanner Collective este un colectiv de creatori născut în Marea Britanie în 2015.
Crescând idei și proiecte inovatoare, vorbim oamenilor prin intermediul unui teatru provocator, proaspăt, actual, accesibil. Alegem teme disruptive, izolăm povestea umană și o împingem în punctul cel mai crud și onest cu putință. Ne implicăm în creșterea gradului de conștientizare și ne dorim ca publicul să devină parte din comunitatea noastră, a celor aflați într-un proces continuu de descoperire și redescoperire.

Până în prezent, Asociația Vanner Collective a produs spectacole care se joacă cu succes la Teatrul Act, Teatrul Unteatru, Centrul de Teatru Educațional Replika din București, Teatrul Apollo 111.
Expoziția Mamă/Fiică este parte a proiectului „Inseparabil” creat de Vanner Collective și co-finanțat de AFCN. „Inseparabil” își propune să sondeze legătura autentică mamă-fiică și să interogheze moștenirile transgeneraționale care le însoțesc.
Expoziția „Mamă/Fiică” integrează și experiența „Nu te găsesc pe nicăieri”, inspirată de cartea cu același nume care urmează să apară în toamna acestui an la editura Publica.
Camera devine o inimă în care vocea mamei se aude fără să se audă. Laura Ionescu își reconstruiește mama din fotografii de familie, din fragmente de discuții și din întrebări care nu își vor mai găsi niciodată răspunsul, doar ca să arate că timpul nu poate nici să învingă iubirea, nici să îi ia din forță.

* Mulțumim pentru găzduirea interviurilor: 4 Teen Art Association, Liviu Chițu, Adi Bulboacă.
** Notă: Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Detalii Eveniment

Perioada:
16-17 Iulie 2021

Orasul:
București

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din București!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL