Festivalul Internațional de Folclor „Muzici și Tradiții în București” | 17-18 Iunie 2023

17-18 Iunie 2023

𝗧𝗿𝗮𝗱𝗶𝘁̦𝗶𝗮 𝗰𝗼𝗻𝘁𝗶𝗻𝘂𝗮̆ 𝗰𝘂 𝗰𝗲𝗮 𝗱𝗲-𝗮 𝗫𝗜𝗩-𝗮 𝗲𝗱𝗶𝘁̦𝗶𝗲 𝗮 𝗙𝗲𝘀𝘁𝗶𝘃𝗮𝗹𝘂𝗹𝘂𝗶 𝗜𝗻𝘁𝗲𝗿𝗻𝗮𝘁̦𝗶𝗼𝗻𝗮𝗹 𝗱𝗲 𝗙𝗼𝗹𝗰𝗹𝗼𝗿, 𝘂𝗻𝗶𝗰𝘂𝗹 𝗲𝘃𝗲𝗻𝗶𝗺𝗲𝗻𝘁 𝗱𝗲 𝗮𝗰𝗲𝘀𝘁 𝗴𝗲𝗻 𝗱𝗶𝗻 𝗖𝗮𝗽𝗶𝘁𝗮𝗹𝗮̆.

Primăria Municipiului București, prin CREART – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, organizează sâmbătă, 17 iunie și duminică, 18 iunie 2023, pe Șoseaua Kiseleff, cea de-a XIV-a ediție a Festivalului Internațional de Folclor „Muzici și Tradiții în București”, în intervalul orar 10.00 – 22.00, intrarea fiind liberă.

Festivalul se bucură de recunoaștere națională și internațională și face parte din rețeaua CIOFF – Consiliul Internațional al Organizațiilor de Festivaluri de Folclor și Cultură Tradițională, fiind unicul festival de acest tip din Capitală. Evenimentul aduce în atenția publicului urban arta populară, tradițiile autentice și cele mai frumoase spectacole de folclor din țară și din străinătate, reunite într-o celebrare a multiculturalismului.

PARADA COSTUMELOR POPULARE

Festivalul va debuta, în mod tradițional, cu o paradă a costumelor populare românești și internaționale, care va avea loc sâmbătă, 17 iunie, începând cu ora 14.00, pornind din Piața George Enescu (Ateneul Român) pe Calea Victoriei, devenită pietonală, spre Piața Victoriei, până pe Șoseaua Kiseleff. Aproximativ 400 de artiști, ansambluri naționale și internaționale, comunități și minorități din țară, dar și fanfare, vor impresiona trecătorii prin costumele tradiționale specifice, dar și prin demonstrațiile de cântece și dans, sărbătorind diversitatea culturală.

PROGRAM ARTISTIC – SCENĂ

───────── ꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷ ────────

───────── ꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷ ────────

În cele două zile de festival, între orele 15.00 și 22.00, pe scena amplasată pe Șoseaua Kiseleff, între Piața Victoriei și Piațeta Regelui, vor interpreta vedete de muzică populară, ansambluri și orchestre cu istorie în valorificarea folclorului național, reprezentative pentru toate regiunile țării, dar și ansambluri internaționale. Minoritățile și comunitățile naționale vin la Festivalul Internațional de Folclor „Muzici și Tradiții în București” să prezinte cântecele, portul și dansurile tradiționale, într-un spectacol plin de culoare și diversitate.

Publicul se va bucura de recitaluri ale unor artiști de renume precum Mariana Ionescu Căpitănescu, Matilda Pascal Cojocărița, Laura Lavric, Niculina Stoican, Marinel și Andrei Petreuș, Gelu Voicu, acompaniați de orchestrele celor mai importante ansambluri folclorice profesioniste din țară. Prima seară se va încheia cu un moment special susținut de cel mai important virtuoz al naiului din toate timpurile, Gheorghe Zamfir și Orchestra „Lăutarii” din Chișinău, condusă de maestrul Nicolae Botgros. Alături de orchestră, vor susține recitaluri și mari nume ale folclorului românesc: Floarea Calotă, Margareta Clipa, Elena Pădure, Steliana Sima, Constantin Enceanu și Alexandru Pugna.

Închiderea festivalului va fi marcată printr-un concert extraordinar de muzică tradițională, folclor și armonii de muzică veche, dar și piese foarte cunoscute, în interpretarea unui artist unic, foarte îndrăgit de publicul din întreaga țară, alături de invitații săi speciali.

TÂRG ȘI DEMONSTRAȚII DE MEȘTEȘUG, ZONĂ GASTRONOMICĂ TRADIȚIONALĂ

Festivalul Internațional de Folclor „Muzici și Tradiții în București” reunește arta, tradițiile populare și rețetele autentice, reprezentative tuturor regiunilor etnografice. În cadrul târgului, meșteșugarii autentici vor prezenta la cele peste 100 de căsuțe frumos decorate, o varietate de obiecte de artizanat, accesorii și decorațiuni. Ii și costume populare, obiecte din lemn cioplit, icoane, accesorii din piele, bijuterii și podoabe, produse cosmetice organice sunt prezente în centrul Capitalei, aducând publicului urban valoarea tradițiilor autentice. Tot în cadrul târgului, vor fi realizate demonstrații meșteșugărești care prezintă cultura rurală.
Publicul bucureștean, dar și turiștii, se pot delecta gastronomic la Hanul Bucureștiului, zona special amenajată, unde arta culinară se îmbină cu tradiția autentică. În cadrul festivalului, producătorii locali oferă vizitatorilor delicii culinare cu specific național și internațional.

ACTIVITĂȚI PENTRU COPII

Festivalul Internațional de Folclor este dedicat întregii familii și astfel, copiii sunt așteptați la bine-cunoscutul Foișor din parcul adiacent evenimentului, pentru a participa la ateliere de creație inspirate din arta populară românească, atât sâmbătă, cât și duminică, în intervalele orare 11.00 – 13.00 / 18:00 – 20:00, dar și la spectacole de teatru, între 17:00 – 18:00.

În cei 13 ani, festivalul s-a bucurat de participarea a 32 de țări, 25.000 de artiști naționali și internaționali, 870 de artizani, meșteșugari și artiști plastici din România și de un public de peste 350.000 de spectatori.

Intrarea la toate activitățile din cadrul evenimentului este liberă.

Festivalul Internațional de Folclor „Muzici și Tradiții în București”, ediția a XIV-a, reunește, ca în fiecare an, tradiții și culturi ale diferitelor popoare, valorificând identitatea și patrimoniul imaterial și prezentând, într-o manieră unică, savoarea locală, națională și internațională a folclorului autentic.

📍 Șoseaua Kiseleff

TOATE EVENIMENTELE


⚠️ GOKID.ro este portal de promovare de evenimente și activități pentru copii. În cazul anulării sau amânării evenimentelor recomandate responsabilitatea aparține organizatorilor. Vă rugăm să contactați organizatorii pentru confirmarea desfășurării evenimentelor la datele anunțate. Vă mulțumim pentru înțelegere și vă dorim să vă bucurați de evenimente cât mai reușite!

Sursa: https://www.facebook.com/events/200658419065210/

Detalii Eveniment

Perioada:
17-18 Iunie 2023

Ora incepere:
10:00

Ora terminare:
22:00

Orasul:

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din !
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL