Festivalului de Muzică și Dans Popular Maghiar 2022 – Ediția a 18-a

29 Septembrie - 02 Octombrie 2022
Cluj-Napoca

Dragi vizitatori,

Sâmbătă, 1 octombrie 2022, va fi o zi plină de evenimente în Parcul Etnografic Național „Romulus Vuia” (secția în aer liber a Muzeului Etnografic al Transilvaniei). Activitățile fac parte din cadrul „Festivalului de Muzică și Dans Popular Maghiar”, ediția a 18-a, organizat între 29 septembrie și 1 octombrie a.c. la Cluj-Napoca de către Ansamblul Folcloric Ordogtergye al CCS Cluj.

Astfel, începând cu ora 10, în Parcul Etnografic vor avea loc activități pentru copii în cadrul căruia copiii se pot cufunda în lumea meșteșugurilor populare. Pe parcursul acestui eveniment se va ține clasă de dans pentru copii și un concert interactiv de prezentare a instrumentelor muzicale ținut de către Taraful Ördöngös. De la ora 11 va avea loc Gala Ansamblurilor Folclorice de Copii și Tineret „Tüzet viszek…”, ed. a II-a. De la orele 13 și 16 cei interesați vor putea participa la o vizită ghidată în muzeu. De la ora 14, pe scena outdoor amenajată în Parcul Etnografic Romulus Vuia vor fi prezentate dansuri folclorice de către Ansamblurile Bogáncs și Zurbolo din Cluj-Napoca. De la ora 15:00, tot în Parcul Etnografic va fi prezentată cartea cu colecții de modele de cusut speciale din zona Călatei ”Kalotaszegi vagdalásos mintagyűjtemény” redactată de către Péter Mónika-Mária și Péter-Jani Csilla, iar de la ora 16:30 vor fi prezentate vestimentațiile și accesoriile a trei designeri din Ardeal, inspirate din folclor.

Pe parcursul zilei de sâmbătă în Parcul Etnografic Romulus Vuia, va avea loc și un târg de meșteșuguri populare și producători locali, care va continua și duminică, 2 octombrie.

Detalii: https://fb.me/e/2eY1yZOrK

Vă așteptăm!

Detalii Eveniment

Perioada:
29 Septembrie - 02 Octombrie 2022

Orasul:
Cluj-Napoca

Detalii Locație

Parcul Etnografic Naţional “Romulus Vuia” din Cluj-Napoca

Județ:
Cluj

Oraș:
Cluj-Napoca

Adresa:
Aleea Muzeului Etnografic

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din Cluj-Napoca!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL