Festivitati la final de an scolar, Expozitia De-a arhitectura

Odată cu Vacanţa Mare o nouă generaţie de elevi din clasele primare a încheiat cursurile De-a Arhitectura şi ştim şi că le-a fost greu să se despartă de doamnele şi domnii arhitecţi care i-au însoţit pe ei şi pe profesorii lor într-o aventură de un an sau chiar doi prin lumea oraşului, a arhitecturii, a mediului construit şi a omuleţilor LEGO.

 3600 şcolari din 136 de clase primare, de la pregătitoare la clasa a IV-a, au participat la expoziţiile de final de an De-a arhitectura din toată ţara, expoziţii care le-au permis celor mici să îşi prezinte munca de un an, o muncă de echipă care a rezultat în machete ale unor orăşele sau cartiere, case croşetate, drumuri presărate cu mirodenii, cartoane decupate şi colorate, hârtii creponate şi mototolite. Copiii, uneori foarte emoţionaţi să prezinte în faţa colegilor, a profesorilor, a îndrumătorilor arhitecţi, a părinţilor şi a altor clase, au luat cuvântul, mai coerent sau mai stângaci, însă şi-au asumat munca şi au dus-o până la sfârşit.

Festivitati la final de an scolar, De-a arhitectura

Claudia Pamfil, membru fondator De-a Arhitectura şi responsabil formare ne spune despre expoziţia copiilor: „Este de subliniat faptul că, deşi atractiv şi colorat, nu rezultatul vizibil contează cel mai mult, ci întreg procesul, experienţa lor întreagă. Au parcurs mediul construit la propriu şi la figurat, fiecare etapă din curs a contat, au lucrat împreună, s-au şi contrazis, au adus argumente şi interese personale într-o creaţie de grup. Copii ştiu să exprime atât de bine tot procesul prin care au trecut! Vocabularul şi atitudinea le sunt vizibil amprentate, le e drag mediul construit! Diversitate, flexibilitate, merit personal şi de grup! Întregul proces este important, nu doar rezultatul.

Festivitati la final de an scolar, De-a arhitectura

Detalii Expozitia De-a arhitectura la festivitatile de final de an scolar:

Mai jos găsiţi lista expoziţiilor, despre care puteţi afla detalii pe site-ul www.de-a-arhtiectura.ro sau scriindu-ne la [email protected]:

⌂ Expoziţie final de an – De-a Arhitectura în Făgăraş

27 mai 2016, ora 11:00, Cetatea Făgăraşului, judeţul Braşov

⌂ Expoziţie final de an – De-a Arhitectura în Braşov

7 iunie 2016, Aula Universităţii Transilvania, Braşov

Expoziţie final de an – De-a Arhitectura în Bucureşti

13-24 iunie 2016, AFI Cotroceni, Bucureşti

Expoziţie final de an – De-a Arhitectura în Cristian

14 iunie 2016, Sala de sport a Şcolii Gimnaziale din Cristian, judeţul Braşov

Expoziţie final de an – De-a Arhitectura în Timişoara

14 iunie 2016, ora 10:00, Şcoala Generală Nr. 30

Expoziţie final de an – De-a Arhitectura în Cluj-Napoca

15 iunie 2016, ora 12:30, Sala mare din Mănăstirea Franciscană (Victor Deleu, 2)

17 iunie, ora 13:00, Sala mare din Mănăstirea Franciscană (Victor Deleu, 2)

Expoziţie final de an – De-a Arhitectura în Constanţa

16-17 iunie 2016, Maritimo Mall, Vernisaj, 16 iunie 2016, ora 17:00

Expoziţie final de an – De-a Arhitectura în Sighetu Marmaţiei

18 iunie, Sighetu Marmaţiei, ora 11:00

Expoziţie final de an – De-a Arhitectura în Sibiu

21-28 iunie 2016, Sala Mare de Expoziţii (Centru de Informare Turistică) din Primăria Mun. Sibiu, Vernisaj, 22 iunie 2016, ora 18:00

Expoziţie final de an – De-a Arhitectura în Râmnicu Vâlcea

23 iunie 2016, ora 10:00, Muzeul Judeţean de Istorie „Aurelian Sacerdoteanu”

 Mulţumim în primul rând celor care au facut posibil încă un an plin De-a arhitectura: celor 127 de arhitecţi voluntari, celor 130 de cadre didactice, coordonatorilor locali De-a Arhitectura.

 Mulţumim OAR şi UAR pentru susţinerea programelor De-a arhitectura, mulţumim gazdelor expoziţiilor şi, cu multă recunoştinţă şi bucurie pentru că ne împărtăşesc valorile, sponsorilor din anul şcolar 2015-2016:

 Ordinul Arhitecţilor din România (OAR): partener strategic

Uniunea Arhitecţilor din România (UAR): partener strategic

Xella/Ytong: membru onorific De-a arhitectura din anul 2015

Ordinul Arhitecților din România FT Bucureşti: pentru dezvoltarea cursului „De-a arhitectura în oraşul meu” 2011-2013

FPSE: pentru dezvoltarea cursului „De-a arhitectura în oraşul meu” 2011-2013

Uniunea Arhitecţilor din România (UAR): pentru finanțarea programului de pregătire al îndrumătorilor (arhitecți și cadre didactice)

Elmas: pentru susţinerea cursului „De-a arhitectura la grădiniţă”

Holver: pentru programul „Creştem împreună judeţul Braşov”

Goodyear Dunlop Tires România: pentru programul „Creştem împreună siguranţa în trafic”

Greentek: pentru programul „Creştem împreună judeţul Iaşi”

Rigips Saint-Gobain: pentru programul „De-a arhitectura pentru preşcolari”

Zoiss: pentru programul „Creştem împreună judeţul Constanţa”

CA Immo, Ceresit, Duraziv, Galateca, ING, Magic Holiday, Ruukki, Simbio, Siniat, Star East Pet, Velux, Veranda: pentru Expoziţia Case Ciripite 2016 – ediţia a II-a

ControlTech, DigitalSpirit, OminiClinic, Popăescu Architects, Paconstruct: pentru că susţin educaţia în arhitectură

Semimaraton Sibiu 2015: sponsorului principal – XUX Investment SRL, celor 94 de donatori, celor care au alergat pentru noi – arhitecţi, prieteni, copii

Swimathon Bucureşti 2015: sponsorilor principali – Hansen şi Siniat, celor 55 de donatori, celor care au înotat pentru noi, arhitecţi, în echipele ARHimede şi NOD Makerspace

Ciclaton 2015: sponsorilor principali – Vonino, Schneider Electric, Wordsurf, Spokes.ro, celor 60 de donatori, celor care au pedalat pentru noi

Asociaţia De-a Arhitectura a fost fondată în ianuarie 2013 de către şase arhitecte şi îşi propune dezvoltarea şi promovarea educaţiei de arhitectură şi mediu construit pentru publicul larg în vederea conştientizării şi a cunoaşterii valorilor arhitecturii, design-ului şi ale urbanismului. Aici rezultatele asociaţiei de anul trecut: Raport 2015.

 


 RECOMANDARE

DISTRIBUIE
GOKID este un calendar de evenimente si activităţi pentru copii si parinti. Zilnic venim cu recomandări utile pentru părinţi şi copii: locuri unde ieşim cu copilul, ateliere şi cursuri pentru copii, spectacole, activităţi în casa şi afară. Eşti organizator şi îţi doreşti ca şi evenimentul sau produsul tău să apară în paginile GOKID.ro? Scrie-ne la events [at] gokid [punct] ro şi găsim împreună cea mai bună cale de colaborare. Te aşteptăm!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU