Flora urbană. Eveniment online din programul de informare și conștientizare despre biodiversitatea urbană

Miercuri 08 Decembrie 2021
Online

🤗Vă invităm la „Flora urbană”, o conferință transmisă live pe pagina de Facebook a Muzeului Antipa pe 8 decembrie 2021 de la ora 18:00!

✅Evenimentul face parte din programul de informare și conștientizare despre biodiversitatea urbană „Orașul tău, muzeul tău”, lansat de Muzeul Antipa în parteneriat cu BRD, și îi are ca invitați pe dr. Paulina Anastasiu, Prof. Univ. la Facultatea de Biologie, Universitatea din București, director al Grădinii Botanice „Dimitrie Brandza” și pe dr. Luis Ovidiu Popa, director general al Muzeului Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”.

➡În aceasta întâlnire, invitații vor discuta despre istoricul cercetărilor florei urbane în lume și în București, caracteristicile florei urbane și importanța acesteia, precum și despre flora invazivă cu impact asupra sănătății umane sau impact economic.

➡O temă importantă pe care invitații evenimentului o vor aduce în discuție va fi flora Parcului Natural Văcărești. Ce se întâmplă într-un oraș mare, când o zonă este abandonată de peste 25 de ani? Câte specii de plante ar putea fi într-o astfel de zonă? Există și specii rare printre ele? Care sunt comunitățile de plante instalate în această zonă? Vom avea ocazia să găsim răspunsuri la aceste întrebări participând la conferința „Flora din orașe” , unde vom afla detalii despre o astfel de zonă din București cunoscută sub numele de „Delta Văcărești”.

🤗Vă invităm cu drag să participați, accesând pagina de facebook a Muzeului Antipa: https://www.facebook.com/muzeulantipa!

Detalii Eveniment

Data:
Miercuri 08 Decembrie 2021

Program:
De la 17:45

Orasul:
Online

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din Online!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL