Glasul Copilăriei. Spectacol +6 Ani în Premieră la Teatrul Ion Creangă

Luna decembrie aduce în scenă spectacolul „Glasul copilăriei”, la Sala Mică a Teatrului Ion Creangă.

Copilăria este pentru noi toți un tărâm de basm, în care binele este amenințat, mai mereu, de răul ascuns. Bullyingul a ajuns un fenomen care îi îngrijorează pe părinți și îi afectează pe copii. Este o realitate. Este o temă care se află pe buzele tuturor. Putem spune că bullyingul a existat dintotdeauna, fie că ne raportăm la copilăria celor mici, fie că ne referim la propria noastră copilărie sau la amintiri care ne leagă de ea.

Spectacolul „Glasul copilăriei” oferă o radiografie a acestei teme, adresându-se părinților care trăiesc cu impresia că viața copiilor lor este fericită și lipsită de griji. Dar dacă vom asculta „glasul”, vom constata că situaţia nu se prezintă întotdeauna aşa.

Din discuția dintre o mamă și fiica ei, ies la iveală anumite probleme pe care fetița le întâmpină la școală. Cele două personaje nu au nume, dar nu din lipsă de inspirație, ci pentru că ele devin metafora unei probleme general valabile.

Privită prin ochii unui copil, o zi petrecută la școală poate părea mai complicată decât ne putem imagina. Colegii râd de fetiță, doamna învățătoare nu îi dă posibilitatea să răspundă la întrebări, colega ei Rebeca devine un icon pentru ceilalți copii, iar sentimentul de neintegrare apare pe nesimțite. Eroina noastră traiește frustrarea, furia și neputința, iar lipsa de încredere în sine îi erodează personalitatea.

În spectacol mai apar și o serie de lucruri neînsufleţite. Dar așa să fie? Oare aceste obiecte nu au si ele însemnătate, emoții? Aflăm, de fapt, că lucrurile stau chiar pe dos. O radieră, un caiet, un creion, o ascuțitoare şi un ursuleț de pluș au mai mult decât sentimente, au și o voce. Iar ce ne transmit este mai mult decât grăitor, este pătrunzător și important pentru copii, dar mai ales pentru părinți.

Finalul surprinde „glasurile” care ne aduc în realitate. Conștientizăm că, de fapt, lucrurile nu sunt așa cum mintea noastră le-a perceput.

Vis sau realitate – uneori pare că visăm realitatea, iar alteori ne dorim ca realitatea să fie doar un vis.

Ani Creţu, regizor: <<„Glasul Copilăriei” este despre noi toți. Relația părinte-copil-școală. Când spun școală mă refer la întregul aparat educațional. Toți știm cum se face bullying, dar nimeni nu ne spune și cum să ne poziționăm în fața lui. Nu se va opri niciodată. Furia uneori ne activează mintea care începe să caute soluții. Ce-ar fi dacă vindecarea vine tocmai din zona obiectelor pe care le folosim zilnic la școală? Este posibil? Da. Mintea umană nu cunoaște limite.

Estomparea acestui fenomen depinde de noi, părinții, în primul rând. Validarea, ascultarea și motivarea copiilor noștri începe din prima zi de viață. Un copil care știe cine este și ce poate deveni, un copil iubit așa cum este el și nu pentru cât poate performa, devine un copil „stăpân” al minții lui.>>

Din distribuție fac parte: Daria Caraivan, Ani Crețu, Oana Bănuță, Mihai Marcu, Julieana Drăghici, Daniel Tudorică și Camelia Andriță. Scenariul și regia sunt semnate de Ani Crețu, scenografia de Andrei Răduț, iar muzica originală, de Radu Mihalache.

Spectacolul, recomandat copiiilor cu vârsta peste 6 ani, se va juca în premieră miercuri, 22 decembrie, de la ora 18.00.

Sunt programate, de asemenea, două reprezentaţii în avanpremieră, joi, 16 decembrie, de la ora 18:00, şi marți, 21 decembrie, de la ora 17:00, la Sala Mică a Teatrului Ion Creangă (Str. Biserica Amzei nr. 21-23).

Biletele sunt disponibile în rețeaua Entertix, Myticket sau la Casa de Bilete a Teatrului Ion Creangă – tel. 0767 934 374.

Detalii Eveniment

Data:
Joi 16 Decembrie 2021

Program:
De la 18:00

Orasul:
București

Detalii Locație

Teatrul Ion Creangă, Sala Mică

Județ:
București

Oraș:
București

Adresa:
Strada Biserica Amzei nr. 21-23

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din București!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL