Grup de lucru și consiliere în relații | Online

Joi 16 Decembrie 2021
Online

Grupurile de consiliere – de lucru pe relații – reprezintă un spațiu de lucru sigur, conținător și deschis, unde fiecare poate vedea, auzi și rezolva diverse dificultăți din viața de zi cu zi, unde fiecare se poate spune și poate fi ascultat într-un mod în care adevărul subiect al fiecăruia/fiecăreia este primit și acceptat exact așa cum este el.

Consilierea de grup este potrivită:

– oricui are nevoie de suport, ascultare și găsirea unor soluții la dificultățile personale sau relaționale
– dacă te simți singur și ai nevoie de conectare cu alte persoane, într-un mediu nonjudicativ
– dacă vrei să găsești instrumente prin care să îți îmbunătățești relațiile din viața ta: de cuplu, în familie cu copiii sau proprii părinți, relațiile profesion cu prietenii, cu tine însuți/însăți
– dacă ai nevoie sa scoți în exteriorul tău și să vizualizezi problemele pe care le întâmpini, întrebările, fricile, blocajele dar și dorințele și visele
– tuturor (femei & bărbați, tineri și vârstnici) celor care vor să exerseze pentru a integra și folosi în viața de zi cu zi a unor instrumente și modalități foarte utile de comunicare și relaționare

Instrumentele folosite în grup sunt cele oferite de Metoda ESPERE® și Psihodramă Clasică.

Întâlnirile și temele propuse pentru sesiunile online:

✅ 11 noiembrie. Temă de introducere în Metoda ESPERE: Comunicarea și relațiile importante din viața noastră. Vom discuta, vizualiza și exersa câteva dintre instrumentele și conceptele din Metoda ESPERE (eșarfa relațională, bastonul cuvântului/talking stick etc), despre mesajele și comportamentele care circulă în relație, cum diferențiez persoanele, comportamentul lor și relațiile pe care le avem cu fiecare dintre aceste persoane. Cum fac trecerea de la o comunicare ce poluează relațiile, la una relațională, ce hrănește și de ce este necesar să facem acest lucru pentru a avea cu adevărat o viață vie, frumoasă, armonioasă.

✅ 18 noiembrie. Relația cu mine însumi/însămi – ascultare de sine, igienă relațională – continuare a primei întâlniri. Ce facem cu ceea ce primim în relațiile noastre, cum facem să refuzăm, cum dăm și cum cerem. Cum schimbăm modul de a comunica și ce facem cu emoțiile puternice, reacțiile și tot ceea ce trăim intens într-un anumit moment, într-o relație.

✅ 25 noiembrie. Relația de cuplu, particularități și comunicare. De ce nu este suficientă iubirea pentru ca o relație de cuplu să supraviețuiască. Exercițiu și lucru pe situațiile concrete ale participanților.

✅ 2 decembrie. Relația cu copiii (adult-copil) – specificul acestei relații, dificultățile cu care fiecare participant se confruntă, exercițiu pe situațiile personale de viață. Ce nevoi au copiii, ce funcții avem noi, ca părinți, când spunem DA, când spunem NU și cum să spunem toate acestea pentru a avea relații hrănitoare cu cei mici.

✅ 9 decembrie. Sepări și dolii. Ce fac pentru a merge mai departe după o separare, divorț sau după decesul unui om drag sau Ascultarea corpului, limbajul corpului. Cum ascult sensul unei boli, al unui simptom, somatizare (alegem în funcție de cerințele grupului)

✅ 16 decembrie. Reluare subiecte la cererea grupului. Încheiere grup și pregătire pentru un nou an: vise, dorințe, planuri și ce pot face pentru acestea.

✼ ✼ ✼ ✼

Grupul de lucru pe relații este deschis pentru fiecare sesiune, fiecare participant poate fi prezent la toate sau la oricare dintre sesiuni dorește. Formatul ONLINE favorizează participarea de oriunde ești în țară sau în străinătate, din confortul casei și intimității tale.

Investiția ta: 130 lei / sesiune. Dacă dorești participarea la toate cele 6 sesiuni, investiția totală este de: 600 lei (abonament, plata integrală la începutul cursului)

* Puteți alege opțiunea de abonament și după ce ați participat la prima întâlnire, pentru a vedea dacă vi se potrivește
** ❇️ Dacă îți dorești să participi și ai o reținere financiară, te invit să îmi scrii în formularul de înscriere ❗️

🌿 Pentru plată, fiecare participant va primi toate detaliile în momentul înscrierii și selectării participării la grup.

☞ Pentru înscriere în cadrul programului, vă invit să completați acest formular: https://bit.ly/grup-dana-nov21

❇️ Beneficii suplimentare ❇️

– pentru cei care se angajează în participarea la cele 7 sesiuni – se oferă accesul între sesiuni și după (perioada nelimitată) la acest spațiu intim și fără judecată, printr-un grup de Facebook închis, dedicat acestei serii de participanți
– materiale pe teme de comunicare și relații, pe tot parcursul programului

✼ ✼ ✼ ✼ ✼

Facilitator: Dana Dragomirescu – plant magic maker & co-founder Sâmbure de Natură, trainer și consilier în comunicare relațională (prin Metoda ESPERE® / în curs de acreditare), director de psihodramă clasică & trainer, în curs de formare în Psihodramă Clasică @ ARPsiC | femeie, soție, mamă și creator și facilitator ateliere și programe de dezvoltare personală prin artă vie, cu pământ și plante.

<< Învăț, aplic, integrez și lucrez în Metoda ESPERE® de mai bine de 7 ani de zile. Însoțesc în sesiuni individuale (fizic și online) persoane care au nevoie atât de ascultare de sine cât și de informații concrete, instrumente, resurse pe care să le folosească în viața de zi cu zi, în relațiile lor, atunci când au dificultăți de comunicare și ascultare, acasă sau la serviciu, dificultăți emoționale, dolii, separări sau somatizări. De asemenea, facilitez ateliere de comunicare pe diverse teme, pentru părinți, profesori, educatori, parteneri de cuplu etc și ateliere de dezvoltare personală prin artă vie, dedicate femeilor >>

Metoda ESPERE® (Energie Specifică Pentru o Ecologie Relațională Esențială) este o pedagogie a comunicării, o metodă vie, accesibilă tuturor și ușor de aplicat în viața de zi cu zi. A fost creată de psihosociologul și scriitorul francez Jacques Salomé, acum mai bine de 35 de ani. Scopul comunicării relaționale prin Metoda ESPERE® este îmbunătățirea calității relațiilor interpersonale din toate domeniile vieții. Sensul pe care il dă Jacques Salomé verbului “a comunica” este de “a pune în comun”. Astfel, din această perspectivă, Metoda ESPERE® ne ajută să fim co-autori responsabili ai relațiilor noastre. Acest lucru are un efect terapeutic asupra relaților noastre și a întregii vieți.

Facebook event: https://www.facebook.com/events/338454834720326/


 RECOMANDARE

Detalii Eveniment

Data:
Joi 16 Decembrie 2021

Program:
18:30 - 20:30

Orasul:
Online

Detalii Eveniment Recurent

Grup de lucru și consiliere în relații | Online este organizat în perioada 04 Noiembrie - 16 Decembrie 2021; Joia în fiecare săptămână.

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din Online!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL